Question about Kenwood KAC-8452 Car Audio Amplifier

Open Question

Wen I turn on my Kenwood kac-8452 amp power light comes on for a few second ss then shuts off why

Power light comes on for a few seconds then shuts off why?

Posted by Anonymous on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 5 Answers

SOURCE: Kenwood KAC-8103D Power Amplifier wont turn on

it sounds to me like its burnt.but with some amps the screws that hold it in place have to be screwed into the car chassisfor grounding. be careful not to srewe into hidden wires.

Posted on Apr 15, 2009

Ad
djmaximus_87
  • 26 Answers

SOURCE: kenwood kac-x1r flashes code e-03

HI DUDE EVERY REMOTE WIRE THEY HAVE FUSE NEAR THE BACK OF PLAYER TRY TO CHANGE IT .... R...TRY UNPLUG UR AMP .. AND ..FIX IT BACK

Posted on Jun 23, 2009

smarthome2
  • 1114 Answers

SOURCE: I have the kenwood kac-8104d amp and it lights up

Check your RCA's from the amp to the deck, make sure it's on an output not an input on an aftermarket deck,and the input, not the pass thru on the amp. If you have it hooked up to a factory deck, you've opened a whole new can of worms! If its a factory Deck; Post the make and model of the unit if you can find it, as well as the vehicle year make and model. I get as much info as I can on it and walk you thru the details. If it's aftermarket and you've checked the above, post the make and model of the deck and I'll do the same. Hope this helps

Posted on Jun 24, 2009

  • 77 Answers

SOURCE: kac - 929 kenwood 1000 watt amp

Does it do it when car is not moving? If it does'nt then it is a bad connection in the amp itself or outside the amp. Check all your external connection well, it is easy to pass a bad connection up without knowing it. I recomend checking every connection, redoing the connections. Then you can rule that out and may find the problem. If connections don't fix problem let me know i'll be glad to help. I have my own amp repair business and people send me there amps from all over the U.S. Just send me a message and
I'll take you thru some steps to diagnose the amp if problem persists after connection checks. Good luck, hope to hear from you!

Posted on Aug 02, 2009

  • 2 Answers

SOURCE: leads for old kenwood car stereo amps

Hey wdalley69, I've got the KAC-8070. My setup has the crossover module for it.

Posted on Feb 27, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I hooked up 2 capacitors into my amp and every time I put power to it the amp shuts off and 10 seconds later a red light comes on for 5 seconds and the amp don't turn on, basically it goes into protect...


Well, I have no idea why you would have two capacitors on a 500 watt amp but, did you charge the capacitors? Have you tried the amp without the capacitors? What size power wire are you using?

Sep 20, 2010 | Kenwood KAC-9102D Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a kenwood kac-8452 4 channel amp that makes the speakers pulse after the volume gets turned up to 10. I also have a kenwood amp doing the same thing with my subs. any ideas?


Its not pulsing, its called clipping. The sound is being clipped due the amp being pushed past is power capacity and distorting the signal. This will damage your speakers very quickly. No amp should be turned more then 3/4 up. If its not loud enough you need to purchase a larger amp or be comfortable with the wattage it produces at 3/4 volume. You may also have speaker wires touching/crossed causing th issue.

Sep 10, 2009 | Kenwood KAC-8452 Car Audio Amplifier

1 Answer

Not powering up


is the REM wire from the unit hooked up to the amp?

Aug 11, 2009 | Kenwood KAC-8402 Car Audio Amplifier

1 Answer

Kac-8101 no power


no its not dead u prob blew a couple of heat sensors or a capacitor. most defenetly a capacitor. ceck ur capacitor and see if its blowned

Jun 28, 2009 | Kenwood KAC-8101D Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood kac-x1r flashes code e-03


HI DUDE EVERY REMOTE WIRE THEY HAVE FUSE NEAR THE BACK OF PLAYER TRY TO CHANGE IT .... R...TRY UNPLUG UR AMP .. AND ..FIX IT BACK

Apr 16, 2009 | Kenwood KAC-X1R Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood KAC-8103D Power Amplifier wont turn on


it sounds to me like its burnt.but with some amps the screws that hold it in place have to be screwed into the car chassisfor grounding. be careful not to srewe into hidden wires.

Apr 14, 2009 | Kenwood Car Audio & Video

2 Answers

Running 2 amps


amps could be overheating or the subs could be requiring more power then the amps are giving off.

Apr 01, 2009 | Kenwood KAC-8452 Car Audio Amplifier

2 Answers

1 amp cuts off


i had this same prob. & i run 2 amps as well, cameto find out i had a neg. & positive touching , so check all ur wiring for tht amp..

Apr 01, 2009 | Kenwood KAC-9102D Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp turns off after about 5-10 minutes of use for a few seconds


One of two things...Amp is going into overload protection (should be indicated by a light on the amp), or you have insufficient power going to the amp....if this is the problem, try a 2 farad capacitor on the input power line to the amp.

Mar 12, 2009 | Kenwood KAC-8104D Car Audio Amplifier

2 Answers

Kenwood KAC-9152D monoblock


The amp says it's 1 ohm stable, so assuming the DVCs are dual 4 ohm, you should be able to connect all "+"'s together and all "-"s together, like the picture below:
0f1cebe.jpg

As for the amp shutting off for a few seconds, it sounds like it's either:
A) Not getting enough power at high volume.
OR
B) Overheating.

The cap on the +12V to the amp should help, but putting a meter on the +12V might tell you whether it's dropping too low (<11V).

When you first turn the volume up, how long does it work fine before shutting off? Is it with the vehicle running or not?

Mar 25, 2008 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Kenwood KAC-8452 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

32 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4861 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76070 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8266 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...