Question about Heating & Cooling

Open Question

Trane xv90 After a power outage, my Trane XV90 says on the thermostat, "Aux heat." It won't go on. Is there a reset button?

Posted by Anonymous on

2 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

hotuna
  • 288 Answers

SOURCE: Trane Heat Pump

What caused the power outage? Check the outdoor disconnect to the condenser unit. The fuses may have blown, causing the heat pump to not function and depending on the aux. heat to carry the load.

Posted on Dec 18, 2007

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Brand New 2 weeks old 4 ton Trane compressor leaks a lot of water onto pad


If the unit is running in cold weather than there is ice building up on the coils located outside. This is normal in that the unit is running in heat pump mode heating inside and cooling outside, After the unit detects the ice build up it briefly reverses the cycle heating the outside coils melting(defrosting) the ice which you observe as water on the pad.

The video gives you an example of the defrost cycle!
2012 Trane XL15i Heat Pump Defrost Cycle Steam Show

Dec 21, 2015 | Heating & Cooling

1 Answer

Trane xr12 heat pump switching to aux


Sounds like the compressor is not running. Possibly a bad capacitor. Check system in cooling, see if it cools. If it does cool then you likely have a reversing valve issue. Good Luck!!

Apr 30, 2017 | Heating & Cooling

2 Answers

Trane XT300 thermostat reads HOLD-AC. Unit will


by simply turning power off to furnace or air handler may not work but there might be a reset button in the t-stat. remove the faceplate off of the t-stat it might be in their.

Aug 16, 2009 | Heating & Cooling

1 Answer

Trane Heater A/C Airflow Control


i had a similar problem, and a six inch duct and inline booster fan didnt help, the room was just to far away from the furnace and ac. to save energy, i use an oil rad in the winter, and a portable ac in the summer, it works great.my house is a back split, so its a common problem. in the summer, all downstairs dampers should be closed to push the cold air upstairs ,as it will come back down anyway and the basement is cooler as it is. so if you have 4 flores, you close the bottom 2. bungalow you close the basement

Jul 22, 2009 | Heating & Cooling

1 Answer

Furnace blows cold air, ignitor won't glow.


ok this is going to sound funny but it seems as though the polarity is reversed going into your furnance. to correct this proiblem you first need to unplug the unit and where the cord goes into the furnance at that connection disconnect the two wires. Once theses are disconnected switch the wires .All you are doing is reversing the way the electricity flows into the circut board. I would wager that is the problem

Apr 13, 2009 | Heating & Cooling

2 Answers

Humidity too low


I corrected the problem...RH is rising nicely!! Installed by "professionals" on my Trane XV90....I redid their wiring and now have the following setup...

600A water supply coming from hot water line.
Removed orifice inside incoming feed tube.
control incoming water flow from saddlevalve on hot water supply ( make sure its a nice solid flow, no drips, but no "force" too it either)..enough to insure entire evaporator unit is wet and water is slightly flowing out of bottom to drain.

I also have it wired to run when ever the furnace blower is on. Heat or no heat. XV90 is variable speed, and by doing this the 600a is always adding moisture, until it reaches correct RH%

Also, I disconnected the outdoor temp sensor. I went to Radio Shack and bought a 47K ohm resistor ( 1/2 watt....4 pack for 99 cents). Installed that in place of outdoor sensor...now runs in manual mode. Have unit currently set to number 5.



Jan 14, 2009 | Aprilaire 600 Humidifier

1 Answer

Trane Heat Pump


What caused the power outage? Check the outdoor disconnect to the condenser unit. The fuses may have blown, causing the heat pump to not function and depending on the aux. heat to carry the load.

Dec 16, 2007 | Ruud UBHC Air Conditioner

Not finding what you are looking for?
Heating & Cooling Logo

Related Topics:

23 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Heating & Cooling Experts

paulcarew

Level 3 Expert

2460 Answers

Dan Webster
Dan Webster

Level 3 Expert

8220 Answers

Donni Steen

Level 3 Expert

659 Answers

Are you a Heating and Cooling Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...