Question about Hifonics Brutus BX 1505D Car Audio Amplifier

1 Answer

Problemm okay i have this amp and it was working fine but now i have a red power but i still have the hifonics lit up but i dont get no sound through it please help!!!!!

Posted by on

  • maximo809 Dec 01, 2007

    my amp turns off a lot when i raise the volume in the car.

×

Ad

1 Answer

Reset your sistem

Posted on Aug 15, 2007

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a hifonics brutus 1606d 1600 watt amp it gets power green light is on lit up across the top but i cant get any sound


Your amplifier may have experienced circuit failure other than a dead short that still allows power to be applied

Dec 05, 2016 | Hifonics Car Audio & Video

1 Answer

Brutus elite hifonics BRE1600.1D. Not as powerfull now.


Make sure of voltage going in to Brutus.

Mar 23, 2014 | Car Audio & Video

1 Answer

I have a 2000 watt hifonics brutus amp ...it worked fine but 1 day it just stopped working..the power light doest light up but the hifonics led lights are still on...whats the problem?


there is a step up converter inside the amp that likes to come loose from the board. This may be your problem. Otherwise Check all the chips for burns or disconnect

Nov 13, 2009 | Hifonics Brutus BX 2005D Car Audio...

1 Answer

Bxi 1606d amp it turns on power up but no sound


Well i sounds like your amp is shot. Or you have the subs wired incorrectly to the amp. Each amp is different in stability with ohm loads and each amp performs differently at each load. Sounds like it was wired at the wrong ohm load in the past or it came defective from factory. Definately send it back if u just got it.

Jun 09, 2009 | Hifonics BXI 1606D Car Audio Amplifier

1 Answer

Hifonics Brutus BXi 1208d Amplifier


Possibly you need to return the amp and get a new one cause that could mean an internal problem and its deffective, you could try replacing the fuses or try changing the ground wire, this problem is very unusual

Sep 13, 2008 | Hifonics Car Audio & Video

4 Answers

No sound in my Hifonics Brutus BXi 1206D amp


Have you confirmed that you have a good signal feeding the amp?

Have you confirmed that the speakers are in good working order and don't have any breaks in the wiring?

Jan 01, 2008 | Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio...

1 Answer

Amp does not work


make sure your power and ground wires are 4 gauge thats a big power puller also make sure your wires to woofers are correct!and you want a short ground wire and a good spot for it no paint!!
if there out of phase that will shut it off BUT you might be needing a battery cap. MORE POWER!!!!they dont cost much
and save your battery and alt.hifonics is a good choice my favorite are the series 7 they dont make them like that anymore!
hope this helps one more thing your alt.how many amps is it?
my honda is only 60 amps your brutus pulls that all day !
(BATT.CAP.or HAVE ALT.WRAPED for more power.

Dec 01, 2007 | Hifonics Brutus BX 1505D Car Audio...

1 Answer

Okay i have a problem hifonics brutus 1500 mono d class amp


well your amplifier is obviously going into protect mode,(i used to have this amp and it is awesome) anyway i would go through just to be sure and check all the power connections with a test light, remote wire, positive, and ground. and check the fuse to see if it is still good. you can buy a test light at wal-mart and any automotive store. if you stil have a problem then i would check to see if your running below 1 ohm on this amp. that would cause it to go into protect mode. if all this fails i would just go buy a new one.

Oct 07, 2007 | Hifonics Brutus BX 1505D Car Audio...

1 Answer

How to reset my system?


disconect all power cables then short between terminals G&P G&R .a little spark but ok.try after 10min.

Aug 15, 2007 | Hifonics Brutus BX 1505D Car Audio...

1 Answer

Hifonics 1605d stopped working


the red light blinking because your amplifaier its dead look for the alimentation cabel end replace the calibration protector

Apr 16, 2007 | Hifonics BX1500D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Hifonics Brutus BX 1505D Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

220 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hifonics Car Audio & Video Experts

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1165 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2336 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

81408 Answers

Are you a Hifonics Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...