Question about Audio Cards

1 Answer

Need to get audio device back into computer

We have no sound on our computer, we have the Creative Inspire T3030 sound system, it used to work fine but now we have no sound at all an when we tried to troubleshoot, when we go into the sounds and audio devices, it says no audio device, we may have deleted it by accident when cleaning off a bunch of other unwanted stuff. How do we get it back, everything is still plugged in like it should be. Please Help

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 50 Answers

First you should check to see if the audio card is in the Device Manager. If not, try shutting down, unplugging power to PC open case (only if your comfortable doing so), physically remove the sound card and re-fasten it in the respective slot. Reconnect power and go into the BIOS. Once in the BIOS, get to the section of integrated peripherals, and disable the on-board audio. Save and exit, then let it boot up. If you get no "Found New Hardware", open the device manager and see if the card appears in the list. At this time if there is a question mark or an exclamation point, you have either a hardware conflict or an unknown device. If you don't have either of the symbols next to the audio card in the list, try opening your audio properties again and see if the card has returned to the software. If the device is not there, but is on the list in Device Manager, try re-installing the software it came with. If you have the other issues with the symbols and re-installing does not work, there may be something more than what may be the obvious.

Posted on Mar 11, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Friendz, how to connect Creative Inspire M5300 5.1 channel to Dell XPS 15. plz help me


Man you can connect your home theatre to your computer by using jack wire that can connect to the back of your c.p.u in your c.p.u thier is a special socket available as the same colour of your jack wire.

Sep 17, 2011 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

1 Answer

This hardware (creative sound blaster ct4650) is not work properly


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound,video and game controllers you might see a yellow question mark? Right click to reinstall drivers or uninstall
click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers make sure you have selected the
(((appropriate speakers))) also audio you will find 3 drop down lists make sure you have the correct settings there
also
click start control panel sounds and audio devices select advanced there might be a tick in the mute box untick it
click start control panel sounds and audio devices you can adjust the volume there also select speaker volume you can change your settings there you can also tick in the box place icon in taskbar
if his does not fix the problem

click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select the appropriate speakers from the drop down list or navigate to the device manager scroll to system devices + to expand,system speaker right click properties then select use this device (enable) also you might check
the speakers plug/outlet is usually at the back of the computer you will have to open up the computer to check the lead attached to the rear of the input plug make sure the connection is good
try cleaning your computer of dust using a fine air blower from a compressor making VERY sure that there is no MOISTURE in the air line specifically around the sound card and the CPU central processing unit dust causes static to build up in a computer
hope this helps if you dont have the drivers
http://download.cnet.com/%7Bvalue=http://www.download.com/creative-labs-sound-blaster/3000-2120_4-10005159.html http://download.cnet.com/%7Bvalue=http://www.download.com/creative-sound-blaster-audigy/3000-2120_4-10198811.html http://download.cnet.com/%7Bvalue=http://www.download.com/creative-labs-sound-blaster/3000-2120_4-10022925.html hope one of these will help you

Jun 24, 2011 | Acer Creative Sound Blaster AWE64 Sound...

1 Answer

I have creative labs live sound blaster digital sb0220.its not work on windows 7


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound,video and game controllers you might see a yellow question mark? Right click to reinstall drivers or uninstall
click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers make sure you have selected the
(((appropriate speakers))) also audio you will find 3 drop down lists make sure you have the correct settings there
also
click start control panel sounds and audio devices you can adjust the volume there also select speaker volume you can change your settings there you can also tick in the box place icon in taskbar
if his does not fix the problem

have you tried this control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select the appropriate speakers from the drop down list or navigate to the device manager scroll to system devices + to expand,system speaker right click properties then select use this device (enable) also you might check
the speakers plug/outlet is usually at the back of the computer you will have to open up the computer to check the lead attached to the rear of the input plug make sure the connection is good
try cleaning your computer of dust using a fine air blower from a compressor making VERY sure that there is no MOISTURE in the air line specifically around the sound card and the CPU central processing unit dust causes static to build up in a computer
make sure you have an earth ******** before touching any parts inside your computer
hope this helps

May 22, 2011 | Creative Labs Creative Sound Blaster Live...

1 Answer

Creative inspire 4.1 ,,, only 2 speakers aer working.Please help to fix it.


if you are having problems with your sound
if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound,video and game controllers you might see a yellow question mark? Right click to reinstall drivers
click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers make sure you have selected the
(((appropriate speakers))) also audio you will find 3 drop down lists make sure you have the correct settings there
also
click start control panel sounds and audio devices you can adjust the volume there also select speaker volume you can change your settings there you can also tick in the box place icon in taskbar
if his does not fix the problem

have you tried this control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select the appropriate speakers from the drop down list or navigate to the device manager scroll to system devices + to expand,system speaker right click properties then select use this device (enable) also you might check
the speakers plug/outlet is usually at the back of the computer you will have to open up the computer to check the lead attached to the rear of the input plug make sure the connection is good
try cleaning your computer of dust using a fine air blower from a compressor making VERY sure that there is no MOISTURE in the air line specifically around the sound card and the CPU central processing unit dust causes static to build up in a computer
hope this helps

Apr 04, 2011 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

2 Answers

My sound card doesnt work in win7.(creative inspire M5300)


Change your BIOS setting to Disable onboard audio. then F10 to reboot.

Mar 05, 2011 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

2 Answers

Inspire


It might be your lamp is dead.Remove your lamp and check it. If you don't know how to remove this ask technician... Or maybe your button switch is not working properly.

Jul 24, 2009 | PreSonus INSPIRE 1394 External Sound...

1 Answer

Inspire P7800 Speaker System, no sound


First thing is to check the device manager, to see if the audio device is working. Next is to check all the sound settings in XP.
Just to make sure, I'd suggest you also try plugging a headset or other speaker set to make sure it is not the speakers.
Detailed instructions for audio troubleshooting in XP are here.

Hope it works out.

Jules

Jul 03, 2009 | Creative Labs Audio Cards

1 Answer

Connect Creative 5.1 A500 speaker system to Phillips DVD 3256


moz-screenshot.jpg 2d65f17.jpg
Just buy two connectors(shown above). Its having two holes upside.
1. Connect the connector to one hole of the other.
2. Connect the audio cable to the dvd.
3. Then connect the connectors to the other side of the audio cable.
4. Lastly, connect the three stereo output cables of the Creative speakers to the three holes of the connector simultaneously.
I have tried this at home with my Creative Inspire M5300 speakers and philips dvd. All the five speakers are working.
--------------------------------
Rovan C

Jan 29, 2009 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

8 Answers

HOW TO CONNECT CREATIVE INSPIRE 4.1 OR 5.1 SPEAKERS WITH A HP COMPAQ 6720s LAPTOP


HI I BOUGHT CREATIVE M4500 4.1CHANNEL SPEAKERS I UNABLE TO HEAR SUND FRONM THE 4 I CAN HEAR FRM THE 2 SPEAKERS PLZ HELP ME IS IT A DRIVER PROBLEM OR....

Aug 03, 2008 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

Not finding what you are looking for?
Audio Cards Logo

Related Topics:

142 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audio Cards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Teet Bergmann

Level 3 Expert

565 Answers

Florin

Level 3 Expert

733 Answers

Are you an Audio Card Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...