Question about Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Protection Light Comes on

I have a Sony 500W amp hooked up to 2 10'' Subs. When I put power to the amp it lights up green like it is supposed to, but when I turn my music up a little bit, the amp turns off into protection mode and the red light comes on. What should I do?

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 69 Answers

Sounds like you have an ohm problem, Tryy hooking the positive from one speaker to the negative on the other speaker. Then hook the negative from the first speaker to the negative on your amp and the positive from the second to the positive on the amp this will drop your ohm load and the amp should stop going into protection.

Posted on Mar 10, 2009

1 Suggested Answer

  • 22 Answers

SOURCE: Protection Light Comes on

your amp isnt getting enough power to it you may need to install a compacitor unit

Posted on Mar 27, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Amp burned out but fuses still good?


this is caused by inproper wiring from the speakers/subs to the amplifier.. an amp will still put out power to subs and speakers when it's wired improperly but it won't last for very long doing it... 6 months is longer than usual....

Dec 05, 2009 | MA Audio M1900XE Car Amp

1 Answer

My amp protection will not turn off i tryed almost everything?


i wish i can chat to you live so i can ask you qestions about your amp but to figure out what section of the amp might be fried it could be the power supply section could be the out put section or the in put section but i would try process of elimulation try unplugging your rca jacks and your subs unhook to your amp just the power hook up and try powering it but if the protection light steel comes on then try to remeber the last time your amp was working good and playing your subs was your amp getting hot if so you probaly fried your out put chips and not telling what else next question was you just hooking your amp up in your car and acually touch one of the power wire to the ground on your amp this happen to my friend and fried the power circuit relay chip on the power supply thats all the advice i can give but usually when the protection light comes on and you got every thing hook up right something fried

Oct 29, 2009 | Power Acoustik LT-980/2 Car Audio...

1 Answer

Green light (protection mode) on, NO red light (ready)


double check your wires aren't shorting out or power or remote wires aren't grounding. check if speakers are blown with nine volt battery

Sep 05, 2009 | Kenwood Car Amplifiers

2 Answers

How do I fix the problem so they work again.?


A 1000 WATT AMP HAS PROBABLY GONE INTO PROTECTION MODE BECAUSE YOU ARE TRYING TO RUN 1600 WATT SUBS COMBINED

Jun 08, 2009 | Car Amplifiers

1 Answer

Protection Light Comes on


your amp isnt getting enough power to it you may need to install a compacitor unit

Mar 23, 2009 | Sony NTX-2136 DHD 2Channel Car Amplifier...

2 Answers

Sony xplode 1000w amp has green light puts out no power to subs


may haveto turn sub on through the stereo itself if rca cables are good.

Jan 08, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

3 Answers

Power protector light on sony xplode 1000 watt amp


a green light is the power indicator, a red light is when the protector is in affect

May 30, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

4 Answers

Red light


something is shorted in the circuit, or your subs. unhook the subs first and try it again, if it is still in protect then it is most likely the output transistors.

Feb 22, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

2 Answers

Lanzar Vibe 1200D protection light


You will need to show it to a service technician as it seems the output section has blown so it remains in protect mode. One reason (could be) that the input to the amp was high and may have been clipping for some time before the amp decided it could take it no more

Jan 14, 2008 | Lanzar Vibe 1200D Car Audio Amplifier

2 Answers

Protection light


You cannot parallel two subs AND run them on the Bridge. You must have at LEAST a 4 ohm load on the bridge, and 2 4 ohm subs in parallel equals TWO OHMS. BAD!!! Move each sub to it's own channel or your amp will soon fry.

Sep 10, 2007 | Sony XM-2002GTR Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

266 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60792 Answers

Are you a Sony Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...