Question about NetGear WIRELESS-G WGR614 802.11G WIRELESS ROUTER ($20.00 M.I.RebateTill 06/30/2004) (NETWGR614)

1 Answer

Getting problem with wireless- G router.

Net is very slow and for every two minutes i'm resetting ie switch off and switch on the router is what i'm doing.

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer gotĀ voted for 100 times.

    Sniper:

    An expert who has posted more than 50 answers, of which 90% or more were rated as helpful.

  • Expert
  • 66 Answers

HI
Did you reset your modem? Check if you connect your modem to the computer is the net still slow.
1.If not check the ip address typing in ipconfig in the command prompt
2.If you see 169.254.x.x. hard reset power cycle
3. Else type the default gateway address on the address bar to open your router set up page
4.See if the internet status says connected
5.On the left hand side under wireless you"ll see channel and ssid . Change channel to 6 or 11 which gives you the best signal strength. Click Rebbot
This should definately help.
6.If it still dosent work click dmz and put the ip address of your comp there .Click Rebbot
7.Ensure not to have any wireless devices near your router

Take care and do let me know

Posted on Mar 07, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a netgear wireless router which does not seem to be working. When I try to go to 192.168.1.1 I get the same error message I get when I try to get on the internet, ie, "IE can not display the web...


Disconnect the router from computer, restart the computer, reset the router by inserting pin in the reset hole of router, all lights will turn off and will turn on, connect the router to the computer using ethernet cable (yellow commonly), check the IP address of the computer which should be like 192.168.1.x and default gateway should be 192.168.1.1, open IE and try to visit 192.168.1.1. If it asks for username and password, issue is resolved.

May 29, 2010 | NetGear WGR614 54 Mbps Wireless Router -...

1 Answer

My Linksys wrt300n wireless N router is slow


You have WRT300N router. If it is very old model then upgrade the firmware of the router. and try changing the wireless channel on the router.
Firmware is the software of the router.
Download the latest firmware of the router. Go to the manufacturer's web site and download the firmware of the router.
Open the set up page of the router and upgrade the firmware of the router. Once you upgrade the firmware of the router, reset the router.
On the router you will find a small reset button, hold it down for 30 seconds. release it. wait for 1 minute. Now unplug the power to the router and plug it back in.
Now you will need to reconfigure the router according to the Internet service provider.


Apr 27, 2010 | Linksys Wireless-N WRT150N Router

1 Answer

New computer


Hi,

The default UID and Password is "Admin" and "Password". If that doesn't work you have to reset the router by pressing the "Reset" switch for 5 Sec. Then your default UID and PWD will be restored.

NOTE: IF YOU RESET YOUR ROUTER TO ITS FACTORY DEFAULT ALL SETTINGS, INCLUDE ANY ADSL SETTINGS, FIREWALL SETTINGS, PORT FORWARDING SETTINGS WILL BE ERASED.
IF YOU KNOW YOUR ADSL SETTINGS ie., USER ID AND PASSWORD, THEN PROCEED WITH THE STEPS MENTIONED ABOVE, ELSE CONTACT YOUR INTERNET SERVICE PROVIDER FOR YOUR UID AND PWD.

Take Care.

Apr 15, 2010 | NetGear DG834G Router

1 Answer

Reseting and getting to password page


Press and hold the reset button of the router for 30 seconds. Turn off the router and then turn it back on.

To access the web interface, type www.routerlogin.net in the address bar of IE or any browser.

User Name: admin
Password: password

Hope this helps!

Feb 21, 2010 | NetGear WGR614 54Mbps Wireless Router...

1 Answer

Every time i hook up the wireless router to the dsl router it doesnt find the internet ( its is a embarq 660 series dsl router and i have a belkin N1 wireless router)


the problem you are facing is due to the double nat issue(the embarq modem provides the ip address in the range of belkin router, that is 192.168.2.1)...hardwire the pc to the lan port of router.
login to the router setup page(type 192.168.2.1 in IE)
in router setup page, click on lan settings and change your lan ip to 192.168.5.1....the problem ll get resolved...if still the status is not connected, switch off the router and modem and switch on it after a minute....it ll get fixed

Feb 12, 2010 | Belkin (F5D8231-4) Wireless Router...

2 Answers

Wndr 3300 net gear router wont work with hn 9000 hughes net modem


I went to the Hughes web site to check out the modem. They say it is also a router. I think you will have to disable the router abilities of your WNDR 3300 Net Gear Router.

Get into the Netgear setup by loging on to it.In its WAN setup select Static IP Address and set the Static IP Address to the same as the hughes modem, except for the last number which should be about 50 greater. IE: Hughes 192.168.12.1 and Netgear 192.168.12.55.

In the DHCP setup, disable the DHCP Server

In the Wireless setup, Give your network a name is SSID. You should also set up security to keep others off you internet connection with a WEP key.

I hope this helps.

May 30, 2009 | NetGear WNDR3300 - RangeMax Dual Band...

1 Answer

Edimax Router BR-6140K Problem


Try to look for MTU settings on the router's admin page. Since your on DSL connection, set the MTU size to 1492 and save the changes. You need to power cycle the router after that. Good Luck!

Apr 26, 2009 | Edimax BR-6104K Router (br6104k)

1 Answer

Slow or no wireless speed, connection says excellent


Your router may be toast but here are a couple of things to try:
Please remember, I'm guessing here...

Before restoring to factory defaults, make sure you can get to the config pages using the rj45 (wired) ports. Do a speed test with a wired connection at http://www.speakeasy.net/speedtest/

1. try removing all security. No WEP or WPK. Also, use no mac address filtering. See if it speeds up. Go back to http://www.speakeasy.net/speedtest/ and try speed testing the wireless portion of your router..

2. If it has automatic channel selection, this may be acting up. So manually select channels. Then do speed tests at the web site (or any speed test web site of your chosing). You may find a screaming fast channel.

3. If this fails to help, use the reset to factory default button. Try setting up the router with NO security first and do speed tests. Use automatic channel selection first, do speed tests, and if all else fails, you can try manually selecting channels again. If the router works well, you might want to set up security again and retest.

4. If all this fails, buy yourself a new wireless 802.11N - (N1) router. They are screamin' fast and have better range.

Apr 07, 2009 | Linksys Wireless-G WRT54G Router

1 Answer

No Passwords Accepted


If u have the switch
for the three desktop OK
Then connect your LAN cable directly to the router.
listen connect cable switch to router then router to laptop and then give automatic ip address in your laptop OK or ipconfig /release give this command and then give command ipconfig /renew then connect to your 192.168.1.1 its connect ok

Feb 12, 2009 | Linksys Wireless-G WRT54G Router

Not finding what you are looking for?
NetGear WIRELESS-G WGR614 802.11G WIRELESS ROUTER ($20.00 M.I.RebateTill 06/30/2004) (NETWGR614) Logo

Related Topics:

147 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top NetGear Routers Experts

Barry37

Level 1 Expert

31 Answers

MrNutsy

Level 1 Expert

36 Answers

Phillip Whisenant
Phillip Whisenant

Level 2 Expert

120 Answers

Are you a NetGear Router Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...