Question about Crunch PZi1000.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound okay this is really starting to make me mad. I have the crunch 1100 and i have no sound coming from the subs. I have all the wires wired up right. i got new rca thinking that was the problem but still nothing.I tryed a new radio and still nothing the door speakers work fine its just the subs. what do you think i sould try? Anything will help.

Posted by on

  • jason May 11, 2010

    is the remote switch power(power ant. wire on radio) connected from the radio to the remote switch on the amp?

×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 61 Answers

Hi there
on your CD deck or what ever unit you plugged the RCA wires to needs to be set on subs the radio needs to be set to put sound to your amp.....on your CD player if you press the F/function button a few times it will scroll to SW which is for the subs set this to the on position or if your CD player has a button with SW press it and turn on this feature......if this has been done......check the fuse or fuses on the amp.......if you have done all of the above check the back of the CD unit to make sure you are plugged into sub-woofer RCA or R (rear) RCA ..........sometimes people accidentally put the RCA wires into the aux input RCA,,,,,, double check this.........
hope this helps

Posted on Mar 07, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Protection light comes on , was only coming on when i turned up the stereo , now it stays on , all the wires are good and i cracked the amp open and nothing looks burnt


check your gain on your amp. If it gets hot the shuts off into protection mode you are over working your amp. Check to see the way your subs are wired up and see if your amp can handel the load.

May 20, 2010 | Crunch Drive V-3004 Car Audio Amplifier

1 Answer

Mtx thunder 6152 is getting way to hot and shuts its self off when it get really hot


okay, first thing i would do is turn down your gain. Sounds like you are over working the amp thats wire your amp gets hot and shut off, it's going into protection mode. Is your amp enough for your subs. Some times not getting enough power to your amp might do this too. But if your subs wattage is way over your amp watts, you need to upgrade your amp. Also check your subs and see how the are wired up with the ohms, And see if your amp can take a 1 ohm stable load or how ever it's wired up at. hope this was helpfull.

May 13, 2010 | MTX Thunder 6152 Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp turns on but the subs don't sound


i am not really sure what your question is. is there any sound coming from your amp at all let me know

May 10, 2010 | Crunch PZi1000.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Speakers aint hitting????


i had the same thing happen to me and turns out my wires on the speaker inside the box popped off. might help

May 06, 2010 | Crunch PZi1000.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Crunch amplifier


there is a bad ground or some other wiring issue in your car you will have to re wire all new to find it unfortunately

Dec 12, 2008 | Kicker KX600.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp is on but no sound


Did you disconnect the battery? You may have bowwn a fuse, but that prolly wouldnt give you a protect light. Protect light usually means a short circuit, probably on the speaker end, sure there couldnt be maybe a single strand of wire crossing over the positive and negative speaker or amp terminals.

Feb 29, 2008 | Crunch P125.4 Car Audio Amplifier

3 Answers

Red LED "Protection Light is on" What is the problem


The red light means the amp is in protection mode. A few things can cause protection mode..... First disconnect the subs completely from the amp, and turn it on, if it powers up you have blown subs. Also try checking the main power wire at the battery...sometimes the current your meter is seeing is backfeeding from the remote wire, so your main power line could be blown at the fuse under the hood. hope this helps

Jul 17, 2007 | Crunch BlackMaxx BMX2250 2 Ch 1000W Amp...

1 Answer

Amp goes into protect mode.


I would definately suspect wiring. If you can use a volt meter. Put it on the b+ to ground and see what the reading is should be 12+ then try the ground to remote wire should be 12+. If it drops below 12 volts when car starts. Recheck wires for loose connection. Also double check the wire you have the remote wire connected to. You might even want to disconnect from the amplifier and use a jumper wire from the positive terminal on the amp to remote on the amplifier and see if it stays on then. If it stays on you will have to find the loose connection or find a different wire to get remote power.

Feb 05, 2007 | Crunch V-Drive V-2800 Car Audio Amplifier

3 Answers

Amlifier not working


connect your remote turn on and your problem will be solved

Sep 23, 2006 | Crunch BlackMaxx BLX2000D Car Audio...

Not finding what you are looking for?
Crunch PZi1000.1 Car Audio Amplifier Logo

166 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Crunch Car Amplifiers Experts

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1128 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1042 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Are you a Crunch Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...