Question about Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

On the sony xplod do we hook up the monster cable to the 12v or the rem? Thank you

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 156 Answers

The REM wire is usually a thin blue wire. Not big at all, so without looking at the wire if it looks like it could be the size of someones finger you got the 12v wire in your hand.

Posted on Mar 05, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Where connect rem connection


rem goes to the back of the headunit to a cable (blue or blue/white) that should say, either rem out or power continuous (PO CON) and needs to connect to the amplifier where it sais rem power(12v)
hope this helps
...andy...

Jan 05, 2014 | Car Audio & Video

1 Answer

I have my amp hooked up perfectly, but why won't it work? is there a re-set or somthing? i checked fuses and everything


Unlike the stereo unit, amps doesn't have a reset button.

Check the fuse in your hood.
Check all wiring, especially the ground to chassis.
Check for voltages, remote turn on should have 12V to ground and power cable should have around 12 to 14 volts.

Sep 19, 2010 | Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5...

1 Answer

How to install Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier


First you will need to post the # of voicecoils each subwoofer has, and their resistance.
Next - you can purchase an amplifier installation kit just about anywhere that will supply you with everything needed to wire up 1 amplifier.

Power wire w/fuse
Ground Wire
Remote Wire
RCA cables
Speaker Wire.

CLICK HERE for your manual.

Thanks for using FixYa - a Very Helpful rating is appreciated for answering your FREE question.

Jul 21, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

2 Answers

I have 1000 watt sony XPLOD amp and i just installed it today. with new monster cable&ground. the green light turns on& thumping goes for a little. i try to raise up just a little bit& after 2...


it isnt getting enough power and its tripping the internal switch on the amp and putting it in safe mode. either your wire isnt a high enough gauge. you might need a capacitor or you need bigger wire.

Jun 13, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Green light, No Power


Disconnect the remote wire and make a jumper at the amp from the 12v + to the remote input and see if you get the same results. If yes, then you probably have a bad ground point. It might not be able to handle the transfer load it's receiveing. If no, then you have an issue with your remote wire or power wire. Check for any kinks or pinches in the wire.

Jan 25, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Powers isnt turning on but everythings hooked up?


Check the fuses. If the fuse is bad the amp's power supply is burnt. If the red light stays red and never goes green then your amp is in protect mode and the output section is burnt.To test for rem. problem just use a jumper wire (paper clip... or whatever)to jump from +12v power to rem. If rem. wire has no voltage when your radio is turned on that will make your amp come on. then look for the fuse in the rem. line. Good luck !

barneyluc

Oct 03, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

Sony xm


internal heat capacitor or even a bad connection indside amp is bad giving you a hi output load wich the amp has an auto matic sensor to send it into this offset you speak of so it does not burn up

Sep 22, 2008 | Sony XM-1502SX Car Audio Amplifier

1 Answer

Car amps


important is to hav correct wires and groud cable...

Dec 29, 2007 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Xplod amp


You have 3 power connection, +12v goes directly to your vechile's battery (make sure this is fused) REM connects to your head unit which tells the amp when to turn on and off (usually very thin wire, comnpared to the gnd and +12) Te gnd you already know where it goes. Then connect your sub to + and - speaker out put. If you run this bridged it will increase your output, must be 2 channel to bridge to 1 channel or a 4 channel bridged to 2 channels. Hope this helps.

Sep 13, 2007 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

87 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4724 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

286 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...