Question about MA Audio M1883I Car Audio Amplifier

2 Answers

My 800 watt mono black MA Audio amp wont work. It will turn on and off. the light is blue for a couple of seconds and then turns red. It wont power my subs. Any Suggestions?

Posted by on

  • 1 more comment 
  • scrstr24 Mar 03, 2009

    I tried that...anything else?

  • scrstr24 Mar 03, 2009

    Two 10" kickers...there like 300 watts max each

  • David Shaub May 11, 2010

    What wattage TOTAL speakers are you trying to drive?

×

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 653 Answers

If it was working before but is not working now, my guess would be that a relay or capacitor has gone bad. Check with a repair shop to get a quote, then see what the price of a new amp is before committing either way. If you were installing and it has never worked, check your power supply and ground.

Posted on Mar 03, 2009

  • Fahr Quad Mar 07, 2009

    Any luck so far???

×

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 10 Answers

The ground wire is not properly secured or not hooked up to a valid source.

Posted on Mar 03, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Blue light on top flashing???not powering subwoofers.. was working fine.( blue light stayed on.) When I noticed it I shut the system down immediatley!!! Have'nt turned sytem back on since. What should I do...


You amp went into protect mode from an abnormal condition. Were you hammering on this amp when that started? I might suggest letting up on it a bit if so. Also check your wiring. Make sure all are insulated well and fully connected. It cut the noise off because if it would have continued it would have blown your amp. Make sure the fuse is good as well. Perhaps it is getting weak. Turn things down and turn the amp on. Give it a chance to cool for a bit first and then turn things down and turn it on. Everything a go? Then turn it up a bit then. My guess is it was getting worked a bit to hard and went into protect mode. Give the amp a rest from time to time. Good luck.

Mar 06, 2011 | Pioneer Car Amplifier GM-7100M - Mono Bass...

1 Answer

Hello. My Kicker kx200.4 is acting funny. The red display light on front/top of the amp is turning on for a second and then turning off, repeatedly. The light on the side (power) is also turning on, red...


the amp is a 200 Watt by 4 im guessing and its doing that because its going into protection mode unhook the subs if it stops then 1 you have a bad sub or 2 the subs are too much for the amp if an amp is rated 200w per chanel its 200 max about 75 rms or 75 normal constant power

Feb 05, 2010 | Kicker KX200.4 Car Audio Amplifier

1 Answer

NO SOUND OUT OF SUB WOOFERS I AM GETTING POWER TO THE AMP


the easiest thing to do is check the voltage at the amp, between the red power wire and the black it should be the same as the voltage across your battery under the hood. now turn your radio on and c heck the remote turn on wire this wire is at the amp and is usually blue it should have 12 volt when the radio is on and 0 volts whe the radio is turned off check between the blue remote wire and the black ground wire unhook subs from amp and check the resistance across the speaker terminals with a digital mutimeter, if your subs are 4 ohms then your reading on the meter should be around 4, if it is close to 1 or 0, then it's probibly your subs. if everything is good check the fuse on the amp

Jan 07, 2010 | Alpine MRD-M1005 1000 Watt Mono Amplifier...

1 Answer

What does it mean when the red protection light illuminates


Hi the protection light comes on when there is a problem within the amps. circuitry. Generally speaking the protection light normally comes on when powered up while the amp checks all of its voltage rails so that they all lie within a specific tolerance, when all have been verified to be in spec. then the protect light goes out & the power light comes on. If the protect light stays on then a fault exists within it's circuitry. Cheers, acbva.

Nov 14, 2009 | Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5...

1 Answer

I have 2 dvc 4 ohm alpine type r 15's and 2 svc american bass


Hi mate very nice amp you got there here is the specs for it



Model: MA Audio HK401SX
Hard Kore Series 1800 Watt 1 Channel High Performance Class X Car Amplifier
1 x 1800W RMS @ 0.5 Ohm Mono
1 x 1200W RMS @ 1 Ohm Mono
1 x 650W RMS @ 2 Ohm Mono
1 x 500W RMS @ 4 Ohm Mono
Fully Unregulated MOSFET Power Supply
2 Ohm Stable @ Mono
1 Ohm Stable @ Mono
0.5 Ohm Stable @ Mono

if you have 2 12s just bridge them and you will have 650wrms at 2ohm running to them or one sub at 4 ohm 500w rms ps they should pump iam running 2 12s with just 360rms at 2ohm and they do the job good luck


Oct 19, 2009 | MA Audio HK401SX Car Audio Amplifier

1 Answer

Keeps shutting off at the lowest volume setting.


Check the switch wire connection. It's the one that turns the amp on when you turn the head unit on.

Jun 02, 2009 | Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5...

1 Answer

Amp runs but then will just turn off and red light comes on


you may have fried the amp pre outs in the head deck, try the amps on another stereo

Jun 01, 2009 | Lightning Audio Bolt B2.150.2 Car Audio...

2 Answers

Three blue lights blink


check you speakers and power source make sure all connection is correct

May 26, 2009 | JBL CS300.1 Subwoofer Mono Amp - 200W CS...

3 Answers

Confused about system


If what you're telling me is correct you're trying to drive a stereo sub -woofer with a mono amplifier. If so, that could be a bad situation for the amp, if the voice coils are not wired together correctly. Before we go too far, I have some questions I need answered.
1. Is the MA unit an M1889i?
2. Do you have the 4 terminals of sub-woofer tied together. For example the 2 positive terminals are tied together & the 2 negative terminals are tied together?
3.How do you supply 12VDC to the amp?

While I'm waiting to hear back from you, I'll try to draw a schematic (wiring diagram) of the way it should be wired for your particular setup that I'll send to you.

Mar 06, 2008 | MA Audio M1889I Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
MA Audio M1883I Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

366 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top MA Audio Car Amplifiers Experts

Robert Rankin

Level 2 Expert

338 Answers

Ronald Prier

Level 1 Expert

26 Answers

sonic boom...
sonic boom...

Level 3 Expert

1557 Answers

Are you a MA Audio Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...