Question about Intel Asus mobo Motherboard

2 Answers

SIGMATEL 9220 6-CHANNEL 5.1 SOUND CARD ADAPTER,, clean xp install, "no audio device" prevails, tried to rid legacy audio drivers, changed bios, worked on device mgr, installed dyney pci card drivers wont replace legacys. disgusted jack

Posted by on

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 447 Answers

After doing a quick check for that chipset I found this download on the Intel site which should cover the 9220 audio device.

Report your results or error messages back here so we may further assist.

Posted on Mar 02, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Bad mother board

Posted on Mar 02, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

I cannot found legacy audio drivers


You can download the motherboarddevice drivers from Intel WEB site. Select your model motherboard/device, andmake sure you select the Windows XP or Vista version of the drivers that
matches your Windows operating system. Please click on this link andselect your model motherboard : - http://downloadcenter.intel.com/default.aspx?iid=gg_support-au+home_downloadctr

Aug 10, 2011 | Intel D101GGCL Motherboard

1 Answer

The monitor display is 4 bit and no sound what is its solution


Hi friends,
Uninstall audio driver and restart your PC manually and install the driver again.Hope it will solve the problem. Please check the next steps. To Check follow the Steps:
• Go to Start>
• Control panel>
• Double click on "System" Icon> (it shows the System PropertiesWindow)
• Select "Hardware" Tab>
• Select "Device Manager" Tab> (it shows the Device Manager Window)
• Select "Sound, video and game controllers">
• Expand "+" symbol> (check the audio Codec's, Legacy Audio Drivers andothers are not in Questioned Mark (?) symbol with yellow color. If there needto install the drivers). Or you can roll back the driver, http://technet.microsoft.com/hi-in/library/bb457021%28en-us%29.aspx Or can restore the system. http://vlaurie.com/computers2/Articles/windows7-system-restore.htm For XP http://www.microsoft.com/windowsxp/using/helpandsupport/getstarted/ballew_03may19.mspx

If you will face in same problem, reset your BIOS.
Please follow the instruction bellow.
Restart
Press Del/F2/F10 right after starting the computer for BIOS setup http://www.computerhope.com/help/phoenixa.htm
.
You will do enable on board audio device. If you think it is difficultto set please do the
next.
I always suggest to set load fail save default >F 10(F key)>yes. Now installthe driver again. If the problem is same is before please use an USB audiodevice.http://cgi.ebay.com/USB-2-0-EXTERNAL-SOUND-CARD-3D-5-1-AUDIO-ADAPTER-PC-/290521187269?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43a46983c5shibuda_29.jpg

Hope this helps.

If you are helped you can rate on the 4 thumbs and leave a short comment,because,
this is the free side and I can get the chance, to help people like you .
Thanks for using fixya .

Jan 25, 2011 | Intel PENTIUM-4 865GV CHIP MOTHER BOARD...

3 Answers

Not working sound


Hi friends,
Uninstall audio driver and restart your PC manually and install the driver again.Hope it will solve the problem. Please check the next steps. To Check follow the Steps:
• Go to Start>
• Control panel>
• Double click on "System" Icon> (it shows the System PropertiesWindow)
• Select "Hardware" Tab>
• Select "Device Manager" Tab> (it shows the Device Manager Window)
• Select "Sound, video and game controllers">
• Expand "+" symbol> (check the audio Codec's, Legacy Audio Drivers andothers are not in Questioned Mark (?) symbol with yellow color. If there needto install the drivers). Or you can roll back the driver, http://technet.microsoft.com/hi-in/library/bb457021%28en-us%29.aspx Or can restore the system. http://vlaurie.com/computers2/Articles/windows7-system-restore.htm For XP http://www.microsoft.com/windowsxp/using/helpandsupport/getstarted/ballew_03may19.mspx

If you will face in same problem, reset your BIOS.
Please follow the instruction bellow.
Restart
Press Del/F2/F10 right after starting the computer for BIOS setup http://www.computerhope.com/help/phoenixa.htm
.
You will do enable on board audio device. If you think it is difficultto set please do the
next.
I always suggest to set load fail save default >F 10(F key)>yes. Now installthe driver again. If the problem is same is before please use an USB audiodevice.http://cgi.ebay.com/USB-2-0-EXTERNAL-SOUND-CARD-3D-5-1-AUDIO-ADAPTER-PC-/290521187269?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43a46983c5shibuda_29.jpg

Jan 10, 2011 | Intel D945GCL Motherboard

2 Answers

No sound (AsRock P4 Combo)


1.
Check the speaker connections - take the plugs out and put them back.
Make sure the speakers get power.
Test the sound with headphones.
If it is a Laptop be sure the speakers are turned on (Usually an Fn function key).

2.
Load a system restore point from a date before the sound problem started.

3.
Has the audio service been started by Windows?
Click Start > Run > type services.msc - then click OK.
In the new window - Scroll down to "Windows Audio", right-click on it and select Properties.
Another new window - set the startup type to Automatic, click Apply and then click Start.

Have a look in "Play control" and any other sound mixer you may have installed to check if the sound is muted.
Go to Control Panel >> Sounds and Audio Devices.
Check to see if your sound card is listed.
If no audio device is detected proceed to step 5.

Be sure the Volume is turned up (at least half way).
The MUTE box should not be checked (go to the advanced window and make sure that nothing is muted).
Select the proper speaker settings under speaker settings advanced tab.
Set the speaker setup settings accordingly.

Is your sound card the default playback device?
Right click the speaker icon next to the clock >> Choose "Adjust Audio Properties".
Click on the Audio tab and select the correct device.
If you make any changes - click Apply, then OK before you close the window.

If you use another type of audio program, please refer to that program's trouble shooter for diagnostics.

Creative Sound Card owners can try this:
Click Start >> Programs >> Creative >> "Sound Card", for example Audigy >> Creative Restore Defaults.


4.
Check to see if the sound card is properly installed in the Device Manager.

Right click My Computer >> Properties >> Hardware Tab >> Device Manager >> in the "View" menu - click "Show hidden devices".

If there are yellow or red "marks" next to the audio, "Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus" or an unknown device - install drivers (see step 6).

If Windows does not detect an ONBOARD (Integrated) sound card >> Check to see if it is ENABLED in the BIOS (Setup).
If Windows does not detect a PCI sound card (an Added sound card) >> Shut the computer down, disconnect power. Take the sound card out and put it back again - if possible, use another PCI slot.

5.
Install available Windows updates, including DirectX.
Go to Start >> All Programs >> Windows Update.

6.
Installing drivers:

6a. Install the chipset driver first >> Reboot.

6b. If a "Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus" is present in Device manager >> install the driver >> Reboot.

6c. Uninstall old sound drivers:
Check in Add/Remove Programs in the Control Panel for an Audio device driver (i.e. AC97).
Go to the Device Manager and uninstall the driver (Right click on the device >> uninstall).

Install the sound driver >> Reboot.

The drivers to install can be found on a CD that came with the computer/motherboard/sound card.


Jan 12, 2010 | Asrock (P4COMBO) Motherboard

3 Answers

No drivers for the sound provided by sigmatel


Here is a link to all of the drivers for that motherboard. You should also see the drivers for the audio as well. I would suggest downloading the drivers and making a backup cd when everything is working.


http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2068&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go!#DRV

Apr 15, 2009 | Intel D945GNTLKR/945G/A&V&GBL/RAID...

18 Answers

Audio device is not working


I have been working on this for months and finally got everything including front audio panel going. First Download the latest realtek audio drivers available  from intel's website or go here and download #3 http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2839&OSFullName=Windows%2A+XP+Home+Edition&lang=eng&strOSs=45&submit=Go%21. Next goto control panel and add/remove programs then look for realtek audio drivers that have been previously installed. Remove program if one is found. Then go to device manager (right click my computer, go to properties, Then hardware, then device manager. Click on the"+" in front of system devices. Find "microsoft uaa bus driver for high defintion audio". Right click that and select, "disable". Then right click it again and "unintstall" the device. This will allow you to install the audio drivers on your disc, or ones you have downloaded to install without an error message. Once done install your audio drivers and restart your PC and windows should start dectecting your new hardware. An installation wizzard pops up. Install the files needed yourself from a specific location, not a disk. It will ask for location of file name "hdaudbus.sys". That file is in C:/Windows/System32 folder. If it's not there, which it should be, just find and download that one file but it should already be there. I have done all this on xp home ed, sp3. I now have sound, and my front audio panel works. Please let me know if you have any problems by emailing me at chadmon10@hotmail.com

Jun 22, 2008 | Intel DG31PR Motherboard

3 Answers

Audio not working on new custom PC


in the control panel check sound and audio devices option- audio-default playback device- default recording device. Check whether sigma tel audio is present by default. if not then try changing to dafault audio devices both play back and recording options.Restart computer to check sound is heard this time.. all the best !

Dec 20, 2007 | Intel Motherboard

1 Answer

HD Audio Hardware Problem


just try to go in the bios and load default setting ,,,if issue persist then update the bios

Aug 12, 2007 | Intel D945GNT Motherboard

8 Answers

HD Audio Hardware Problem


I have a Deskop Board DG965RY. Sound device is problem the error is "device object not present" & "you are attempting to insall"

Aug 12, 2007 | Intel D945GTP Motherboard

Not finding what you are looking for?
Motherboards Logo

Related Topics:

176 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Intel Motherboards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Tony

Level 3 Expert

2598 Answers

joecoolvette
joecoolvette

Level 3 Expert

5660 Answers

Are you an Intel Motherboard Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...