Question about Crate Musical Instruments

1 Answer

Crate gt 30 amp reverb wire loose. whrer does it connect?

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 109 Answers

If its the input reverb tank wire or output reverb tank wire just reconnect it (if the amp has a reverb tank).

Posted on Jun 20, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a '93 Fender Blues deluxe tweed and don't seem to have any reverb, am I missing something?


Check the connection to the reverb tank (rectangular box usually sitting on the bottom of the amp). There are a pair wires that connect it to the amp. If wires are connected, and the reverb is not working, you may need to replace the reverb tank.

Oct 16, 2016 | Fender Musical Instruments

1 Answer

Crate amp head loose spring


its the reverb tank spring, look where it is connected on the other side. this will give you an idea as to where it was connected. solder it back on.

May 10, 2013 | Crate FlexWave FW120H Guitar Amp Head with...

1 Answer

Crate flexwave 120 head effects malfunctioning


That is probably a momentary switch that is dirty and sticking. These onboard effects on guitar amps are usually nothing more than a computer sound card and I've found bad connections going to and from them as well. I do think that switch is dirty and sticking, though.

Feb 19, 2013 | Crate FlexWave FW120H Guitar Amp Head with...

1 Answer

My crate FW120HS has suddenly started giving me loads of reverb, and i have no idea why. Iv not changed any effects or my set up. Its just suddenly happened. Any Ideas?


This has a digital reverb unit. The settings are subject to get clobbered I suspect. I don't know if you are using foot switch for the reveb control... You may also have a cable that has come loose...

Here is a link to schematic for your unit:

http://elektrotanya.com/crate_flexwave_guitar_amp.pdf.pdf/download.html

Notice that the reverb is set by DC voltages from teh setting pots that go to the DSP chip. These setting pots receive voltage from a 16 volt ZENER regulated source. First thing is to CHECK that voltage. If the Zener has opened and you find much over that 16 volts, that is your cause of the problem.

The circuitry is on page 1 in the 3B to 3D lower left of the page.

Feb 14, 2011 | Crate FlexWave FW120HS and FW412 Half...

2 Answers

Amp is little used and now the reverb is not working. It is never moved from the room where I play.


There are only TWO op-amps and the tank involved with the reverb. Both of those are in one IC chip labeled "U2". It is a TL072.

Pin 1 of that chip is the output to the tank and pin 7 is the inout of the reverb control pot that then goes into the power amp.

They resistively mix the delayed reverb signal with the straight signal at the input of the power amp.

I assume you have turned up the reverb control which is just a volume control for the signal going through the tank.

There are so few parts involved with this that a failure is really rare.

May 13, 2010 | Fender Hot Rod Deluxe Guitar Combo...

2 Answers

Fix Reverb unit on Fender Hot-Rod Deluxe Amp


Could have broken a spring in the reverb tank, or a wire connecting it to the amp, or the reverb driver tube, or a few other things, but those are the most likely in this situation. Thats what I'd check first. Give it a little slap and if it vibrates like normal, your spring is probably ok, you can still open it up and double check though. Check your wires. Then pull your reverb driver tube and replace it. If that doesn't work, it is probably in the circuit somewhere, and you should not work on your amp unless you know what you are doing. They store large amounts of electicity in the caps and they can kill you.

Apr 24, 2010 | Fender Hot Rod Deluxe Guitar Combo...

1 Answer

I have a Crate GT 15, not getting anything to the speaker when I plug in.


Do you have electronics experience? Inspect the amp for broken or cold solder joints and any burned components. Check to see if the fuse blew and that the output IC's or transistors (not sure what Crate used in these) are not bad. Check your speaker wire as well.

Jan 15, 2010 | Crate FlexWave FW15 Guitar Amp Combo, 15...

1 Answer

The effects do not work on my Crate VTX 350 H, what's wrong with it?


Are you getting sufficient power to the amp?

Could be a loose connection inside the amp (such as a wire), a bad component, or a severed ground. Many possibilities here. If you know electronics, take a multimeter and start testing all the components. Look for any burn marks, check for broken solder connections, and continuity test all wires. Be careful since amps can hold a deadly voltage for a good while. Be sure to drain the capacitors before doing anything else inside it. If you do not feel comfortable doing this, you can take it to a electronics repair person. Keep in mind that Crate is one of the harder amps to fix because most of their components are surface mount.

Nov 17, 2009 | Crate Musical Instruments

1 Answer

Crate 100 head. Reverb doesn't work.


Check the input RCA plug going into the reverb tank (silver box with two wires connected to it). Make sure the amp is off when you do this. Sounds like the output is working fine if hitting the amp does it.

Jun 19, 2009 | Crate Musical Instruments

Not finding what you are looking for?
Musical Instruments Logo

Related Topics:

197 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Crate Musical Instruments Experts

rjivaro

Level 2 Expert

152 Answers

Ben Armstrong

Level 2 Expert

332 Answers

CJstout

Level 1 Expert

11 Answers

Are you a Crate Musical Instrument Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...