Question about Kirby Heritage II Vacuum

1 Answer

Why does my Hertiage II vacuum seem to be getting no power although it is plugged into the electrical socket? Does the vacuum have a motor that might br blown?

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 8 Answers

Check to see if there are any breaks in the cord, like any of the insulation missing.
Also unplug it and feel along the cord for any unusual lumps.

Posted on Feb 27, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No power to Bissell 3750-E


I'd test the new fuse with a meter. I'd then plug it in and retest for power and ground to and through the switch and motor. It could be as simple as a loose or pinched wire which grounded out.

Dec 07, 2013 | Bissell 3750 Lift Off Bagless Upright...

1 Answer

My cord has to be pushed in to socket and giggled to get the vacuum to have power? Any suggestions?


You might want to remove the electric plug from the wall and spread the prongs just a little bit, it sounds like the plug might be loose in the wall socket.....try it in another wall socket and see if the problem continues to exist...generally it you get the same result from similar wall sockets...you may have looseness in the electrical plug...meaning that you might have been unplugging the cord by grabbing the cord and snatching versus unplugging with the plug itself. Hope this helps.

Sep 25, 2013 | Electrolux Guardian Bagged Canister Vacuum

1 Answer

Kenmore Progressive Vacuum electrical issue. My


It could be the wires or switch in the hose and/or the connection between the hose and the vacuum. It could be the power cord or a loose or bad wire inside the canister. It could be the carbon brushes in the motor are worn out. To find a short or electrical problem you need to know how to trace the power flow from the plug and cord all the way to the motor. You can test the wiring in the hose with an electrical tester to see if there is a problem with it before you purchase a new one.

Mar 08, 2017 | Kenmore Vacuums

1 Answer

Lost Power Cord during Move. Can we replace it?


sure you can eve replace it by your self buy a long 3 meters thick electric wire buy a plug socket for it and open the screws of the vacuum cleaner face at the back of power plug socket you will find tow screws install the pair of wires on the pair of socket
test the cleaner
then assemble back

May 22, 2011 | Vacuums

1 Answer

My Heritage II just lost power in the middle of vacuuming. The switch will turn on but no power.??? What is wrong?


It could be the switch that has become defective (the 'feel' of the switch may be different, but needs to be checked with a meter). Another possibility is that the cord has developed a loose connection at or near the power plug. Turn the switch on and wiggle/push the cord near the plug. An intermittent connection is indicated by the motor turning on and off. If so, cut the plug from the cord (they are usually a molded device that can't be serviced) and install a replacement plug from a hardware store or home center. If the switch is determined to be bad, order a new one from an appliance parts store or vacuum repair center. Good luck!

Feb 20, 2010 | Kirby Heritage II Vacuum

1 Answer

Vacuum won't turn on when plugged in and switch is turned on


The easy answer to this problem is you need a new cord. Any fit all 20 to 35 foot two wire cord will work. However, you will need to take disassemble the almost the entire vacuum to test the current cord to see if it is bad. There are a lot of pieces to take off to get to the inside of the vacuum where the cord enters from the back. You could also have a bad motor.

Nov 18, 2009 | Hoover U6311-930 Power Drive Bagged...

1 Answer

My Vacuumm kirby hertiage made a funny noise and started to smoke and doesn't work.


Remove the cover and change the belt it may have got a rock stuck in the beater bar(brush)

Sep 12, 2009 | Kirby Heritage II Vacuum

2 Answers

Vacuum will not turn on


Kenmore Model 116, behind the Vacuum cleaner there is a Motor Reset switch which you need to press.
1. Make sure the Vacuum Cleaner is unplugged.
2. Press the reset button gently in with a pen.
3. Plug back the Vacuum cleaner and it should work.


Jan 31, 2009 | Vacuums

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

101 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kirby Vacuums Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18384 Answers

JoeVacs

Level 2 Expert

310 Answers

Gerry Harvey
Gerry Harvey

Level 3 Expert

1456 Answers

Are you a Kirby Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...