Question about Kenmore 23612 Progressive PowerMate Bagged Canister Vacuum

1 Answer

Vacuum wont run

The vacuum started to lose power when i took the hose off to change the bag. it would start then stop i would wiggle the hose and it would run. now there is no power at all. maybe somthing in the hose connection.

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 2 Answers

THE BEST SOLUTION IS TO NEVER BUY A SEARS VACUUM AGAIN. THEY DO NOT LAST AND WARRANTY AND REPAIRS ARE TOO EXSPENSIVE! I BOUGHT THREE OVER TEH YEARS, AND NOW AS YOU KNOW, THREE STRIKES AND SEARS IS OUT!!!!!

Posted on Apr 11, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

I have a Renassiance C104A and once you plug it into the wall socket, it starts to run and no lights are on the handle....I've replaced the circuit board in the handle and the triac inside the...


There are a lot of things that could cause this problem because the wire runs through the hose. There is a connection on both ends you should check to make sure they are clean.

With the machine running try to "wiggle" the hose connections to see if the head gets power intermittently

Oct 16, 2013 | Electrolux Guardian Bagged Canister Vacuum

1 Answer

Kenmore Progressive Vacuum electrical issue. My


It could be the wires or switch in the hose and/or the connection between the hose and the vacuum. It could be the power cord or a loose or bad wire inside the canister. It could be the carbon brushes in the motor are worn out. To find a short or electrical problem you need to know how to trace the power flow from the plug and cord all the way to the motor. You can test the wiring in the hose with an electrical tester to see if there is a problem with it before you purchase a new one.

Mar 08, 2017 | Kenmore Vacuums

1 Answer

Loss of suction o=with hose tool


Hose or tool is probably clogged. Is this an upright? Bagged or bagless? Have you changed the bag and filters? Cleaned out the brush and hose that goes from the brush area to the collection bag/cup? The only reason for a vacuum cleaner to lose suction but still work is a clog or dirty filter which blocks the air flow. Follow the air flow from the brushes to the bag/dirt cup. If the machine is bagged, change the bag. I use another vacuum cleaner to do this.While your at it, might as well change the belt.

Nov 15, 2011 | Hoover Vacuums

1 Answer

The kirby wont start no power


Start by checking to insure you're getting proper voltage through the cord. Make sure the bag emptor and front brush roll nozzle are installed properly as each must activate the switch for it to run. It could have a defective switch.

Jun 20, 2010 | Kirby G6 Bagged Upright Vacuum

1 Answer

The beater of my kenmore vacuum won't turn on - the primary light goes on but none of the sensor lights go on.


Kenmore vacs generally have three male contacts at the machine end.Internally when the hoses swivels these contacts run on three brass rings which can also get dirty due to proximity to dirt. They can get dirty or dirt can fall into the corresponding female socket where the hose meets the vac. If you have just changed the bag inspect these connections near the intake port on the vac.
The working LED means you have a partial connection. Also try wiggling and twisting gently at the handle of the hose and where the wand connects to the hose and the power head elbow... you have 4 connections between vac and head

Sep 06, 2009 | Kenmore 22812 Bagged Canister Vacuum

1 Answer

Bag full indication comes on; changed bag; still wont run.


Turn the knob on the top of the vacuum all the way to the right and try it again

Jun 15, 2009 | Electrolux UltraLux 2000 Bagged Canister...

4 Answers

Full bag system works properly, but doesn't reset easily


Either there is something wrong with your switch. Which it doesnt sound like it. Take it to your dealer or call another one it sounds like the control valve needs to be replaced. I am a dealer 1-866-966-9350.

Jun 19, 2008 | Electrolux Lux 7000 Bagged Canister Vacuum

2 Answers

Power head stops and starts


Sounds like there is definately something stuck inside it. You;ll need to dismantle the floor head carefully using a screwdriver. Make sure your machine is switched off though if it is a power head and not an air turbine turbo head. Once inside check the main roller brush as well as the side caps as these can become clogged. Also check the main dirt channel leading to the pipes of the vacuum. 
Dont forget to rate, thanks.

May 25, 2008 | Electrolux EL7020A Oxygen 3 Ultra Canister...

Not finding what you are looking for?
Kenmore 23612 Progressive PowerMate Bagged Canister Vacuum Logo

Related Topics:

161 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenmore Vacuums Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18381 Answers

Roger Potts

Level 3 Expert

694 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

Are you a Kenmore Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...