Question about Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1 Sound Card

1 Answer

5.1 speakers dont work right on sound blaster card

Installed sound blaster card and performed test on my 5.1 speakers and it was hooked up propery but when I play music i only get soun from three speakers front left middle and front right no sound from rear left or right speaker. why is this happening.

Posted by on

  • Anonymous Mar 15, 2009

    i also have a 5.1 creative speaker, it is plugged in well and turns on but i cant get sound. PLEASE HELP!

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 948 Answers

Most music does not put out sound from the rear speakers. Test it with a DVD, most of them use the rear speakers for some sound effects.

Posted on Feb 22, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My sound card isn't working and I have installed drivers now with speakers hooked up it tells me they are unplugged


Test sound via headphones to isolate problem. The green input is for speakers. Some cards will also allow you to change input / output, but this is dependent on their software.

Aug 20, 2012 | Compaq Creative Sound Blaster PCI 64 Sound...

2 Answers

I USE SOUND BLASTER 5.1 VX IN WINDOWS 7 FROM THELAST ONE YEAR BUT JUST BEFORE 7 DAYS NO SOUND HAS. ON THE ICON OF THE SPEAKER HAS A RED CROSS AND SHOING NO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED BUT I INSTALLED DRIVER...


Hi i have same sound card and had the same problem finding a driver which works. I finally found one which works perfect and put it on sendspace to share with others. http://www.sendspace.com/file/mdumt3 click on the regular download button otherwise it will ask for money. Cheers and please dont forget to vote

May 04, 2011 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

1 Answer

I have creative inspire T6100 5.1. my working window is widow 7 in my pc. In sound test all the speaker are working but when i play songs then the center woofer & 2 rear woofer not working. they dont...


You may have to enable the additional speakers by entering the Creative software, which should have come with your sound card. On my system I left click on the Creative volume panel and the choose console launcher. After entering the Console Launcher you can change the speaker setup.

Feb 27, 2011 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

1 Answer

I have a compaq presario 2000 labtop. I re-installed windows xp and did the boot and now the speakers dont work... It says that there is no sound card/audio card. It also says that there is nothing...


Hi
The link below will take you to a page where you can download the Sound Blaster PCI 128 driver for ME/2K/XP,they all use the same driver.You'll see a box above the Download box.Enter the alphanumeric code above that,you'll move to another page where you'll wait 30 secs.for the download to start.(If you join the site there's no wait,but there will be a fee.I'd rather wait.)
Let me know if that works out,and if so please rate my post.If it doesn't,post again and I'll get something else.
Bob
http://www.nodevice.com/driver/Sound_Blaster_PCI128/get26674.html

Aug 12, 2010 | Compaq Creative Sound Blaster PCI 128...

1 Answer

Will only play 4 speakers i have 5


Check that the leads are all plugged in correctly. Which of the 5 speakers will not play? Does that speaker work if you connect it to a different socket? You need to take each part in turn and test it with knon good ones.

Nov 30, 2009 | Creative Labs Creative Sound Blaster Live...

1 Answer

Creative 5.1 sound blaster


is it usb or what? please check first your cables if properly installed. specially power cord of your creative. check it.

Aug 11, 2009 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

3 Answers

Sound is nt coming from speakers?


Do you have two sound cards in your computer now or have you removed or disabled the old sond card?

FYI, looks like in the media player you havent selected the right sound output.

Try this,
1. In Windows Media Payer, Menu bar-> Tools -> Plug-ins -> Options.

2. Go to Device tab and click on Speakers ad the click Proprties button below.

3. Click Advanced

4. Select your new hadrware.(Creative Aspire 5.1)

5. Click Set as default.

6. Click OK, OK OK...

Then restart Windos media player and try again.

-------------
Another thought, make sure you have pluged the jacks right and you speakers are working right.

Good Luck!!!

Feb 20, 2009 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

Not finding what you are looking for?
Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1 Sound Card Logo

Related Topics:

341 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Creative Labs Audio Cards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Sudeep Chatterjee
Sudeep Chatterjee

Level 3 Expert

3267 Answers

Teet Bergmann

Level 3 Expert

565 Answers

Are you a Creative Labs Audio Card Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...