Question about Creative Labs Sound Blaster Live! 24-bit Sound Card

1 Answer

Sound is nt coming from speakers?

Now the song is playing in winamp,windows media player ,etc.?programs but sound is nt coming .(iam using creative inspire 5.1 (5200)speakers with soundblaster live 24 bit sound card.)when i check for speaker setting it shows like this"audio device supported by this application is nt detected"pls solve my problem.

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 15 Answers

Reinstal your audio drivers

Posted on Feb 20, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No sound device message when playing music in windows media player. no sound in any application even in opening and closing my computer


First Check you have Properly inserted Speaker Jack in right Jack in your computer sound panel. and also make sure that speakers are working perfectly.

if above connection are Ok then Try to play Other Music files in other Music Player like WinAmp, Cyberlink etc... If sound is comming then Install newer version of Windows media Player. other wise there is

Mar 22, 2010 | Microsoft Windows XP Home Edition

1 Answer

I cant hear the music from gom player


In an earlier post I mentioned I was switching my PC music players from Winamp to GOM player. Well, GOM player is not far enough along in its development for me to use it on a daily basis.

I have 3 issues with GOM player today: a bug in mp3 decoding, and a bug in sound-driver-playing, and buffering.

Some of my music (actually, a large portion of it) plays fine in Winamp, but flickers badly in GOM player. What I mean is, a little chunk of audio is skipped (like 1/10th of a second's worth), so the song "speeds up" by 1/10th of a second, which sounds horrible to the ear; it messes up the beat of the music, especially if you're trying to sing to it or follow it in your mind while listening to it.

I know there's a ton of different mp3 encoders that can generate mp3 files in a wide variety of ways, including CBR versus VBR differences; Winamp just seems to handle them all perfectly, today.

There's some bug in how GOM player talks to my sound driver, in a way I've never seen before. Let's say I load up an m3u file (which is a list of many mp3 songs to play, in the order to play them). GOM player plays the first song. Then, it switches to the second song, and begins "playing" it - except no sound is coming out of my speakers! I can see the little thumb/bar moving horizontally, showing that the music is "playing" from GOM's point of view, but I can't hear a thing.

If I grab the little thumb and drag it ANYWHERE (including right to the spot it was just at), the sound immediately resumes playing through the speakers! So, I have to baby-sit every song - grabbing the thumb and dragging it back to the beginning OF EVERY SONG, to get that next song to play. Frustrating.

The last issue is that GOM player isn't buffering up enough decoded music ahead of the play-point. I know this because when I start launching apps and opening windows, even IE windows, the music cuts out for fractions of a second, then resumes. The music gets choppy like that, over and over, until the CPU is back to "idle", then the music plays continuously again. Winamp never did that. I assume it's a buffering issue; perhaps Winamp is multithreaded, with one thread doing playback, and another doing decoding; the decoder must run fast enough to be ahead of the playback by a wide margin, for times when CPU becomes scarce. Then the playback can read its data from the buffered-up audio, play it, and not hiccup.

Really intelligent software will even do internal "low-water-mark" measurements to see how well the buffer size is working; if it ever runs out of buffer entirely between decoding and playback, it tweaks an internal setting so it remembers to keep a larger buffer next time! That way it can prevent hiccups in the future by learning about how this particular machine works.

Yes, I'm running this on a machine with not quite enough memory (512MB Windows XP; it's the max this poor box can have). But if Winamp can do it, I would like to think GOM player can, with the proper programming.

So, I guess I don't have a good music player after all.

Yes I've tried VLC media player, which is awesome for movies, but has a sucky user interface in my opinion. You can't display a playlist of upcoming songs you've queued up, such as when you open a m3u file which VLC player does understand just fine.

I'm going to look around some more.

Mar 01, 2010 | Gomadic (BCK-0477-AG) for iriver H10 (5...

3 Answers

Sound is nt coming from speakers?


Do you have two sound cards in your computer now or have you removed or disabled the old sond card?

FYI, looks like in the media player you havent selected the right sound output.

Try this,
1. In Windows Media Payer, Menu bar-> Tools -> Plug-ins -> Options.

2. Go to Device tab and click on Speakers ad the click Proprties button below.

3. Click Advanced

4. Select your new hadrware.(Creative Aspire 5.1)

5. Click Set as default.

6. Click OK, OK OK...

Then restart Windos media player and try again.

-------------
Another thought, make sure you have pluged the jacks right and you speakers are working right.

Good Luck!!!

Feb 20, 2009 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

1 Answer

Sound is nt coming from speakers.


Update/reinstall audio drivers.
To download them go to the website of the manufacturer, and there should be a link to drivers, or a search bar. If you cant find the driver, just post here. Though then we will have to know your sound card model.

Feb 18, 2009 | Creative Labs Computers & Internet

1 Answer

No sound device installed


Plz check the sound drivers.Reinstall it and install according to your motherboard.

Jul 27, 2008 | Microsoft Office Outlook 2003 for PC

1 Answer

I cant hear windows


Your Windows System Sounds and sounds from other programs are output from the computers preinstalled soundcard. When you use a professional sound card i.e Mbox (ASIO) you can search google for an ASIO player or plugins for Real Player (or WinAmp or Windows Media Player etc) that allow you to use as the output device.

Jul 08, 2008 | Digidesign Mbox 2 Barebone

1 Answer

Inbuilt Speaker not working


Dear Biswaranjan.
the volume control on media player before that there is one button for speaker click on it and sound will come from media player. I think you have muted on media player.

Feb 26, 2008 | Computers & Internet

1 Answer

5.1 Speaker Setup


check if the speakers are working with winamp or any other media player. If yes then install windows media player again. else there might be some problem with your rear speakers. check them out with a hardware service-person. if nothing works, reinstall windows. the default drivers will be loaded and your software problem is solved

Jan 29, 2008 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Sound effects


search in the soundcard software for a place where you can choose stereo 5.1 6.1 ect

go program files and look for the folder creative in there ther is like a file named somethig like creative console its in there the stereo option!

Jan 10, 2008 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

2 Answers

No Windows Sounds or windows sound functions but All media players work


Select control panel >Sound and audio devices >select Sounds> Sound scheme options check whether the windows default theme is set. if not then set windows default theme.

thank you !

Dec 24, 2007 | Creative Labs Audigy Gamer Sound Card

Not finding what you are looking for?
Creative Labs Sound Blaster Live! 24-bit Sound Card Logo

Related Topics:

207 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Creative Labs Computers & Internet Experts

micky dee

Level 3 Expert

2642 Answers

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Shawn DuRee

Level 3 Expert

355 Answers

Are you a Creative Labs Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...