Question about Sony XPlod CD Player w/MP3 Playback CDX-GT40W

1 Answer

Sony xplode cd player sub problems

I hooked up my sub and amp to my new sony xplode cd player. the sub and amp work great with the fm and am but when i switch it to aux or cd the amp and sub lose all power instantly but then turns right back on when i switch back to tuner. any ideas. i desperatly need help thanks

Posted by on

  • acamp08 Feb 20, 2009

    thanks alot man. i will def give that a try

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 15,935 Answers

Switch your blue wires around.

You have put the remote antenna wire to the remote turn on of the amplifier. The radio cuts off the power to the "power antenna" when you switch to a different mode... so your amplifier is now losing the turn on signal it requires to stay on.

Simple 2 minute fix.

Thanks for using FixYa - a FixYa rating is appreciated!!

Posted on Feb 19, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Left channels weak and statiky


Maybe your amp is bad? Swich your right and left wires around and see. If the problem moves your player is bad. If it doesn't your amp is bad. Doubt it is the amp though if it is all of your left channels.

Apr 19, 2012 | Dual XD7500 AM/FM/CD Receiver, Motorized...

1 Answer

Sony XPlode Amp XM-2150GSX, whats setoff sensor mean? Amp keeps cutting out!


you have a short or your over heating. or more lkely bad ground or you bridged your subs and you should not have that what will give you those erros. OH most common tho is the remote cable from the cd player is loose or the rca cables are loose.

Mar 17, 2011 | Sony Car Audio & Video

1 Answer

I hooked up 1 10" type r to my 600w sony xplode


How many ohms is the speaker? You have the amp bridged going into the sub? You have the negative of one side hooked up to the negative and the positive on the other side hooked up to the positive?

It says that it is bridgable at 4 ohms. What about the input? Set your stereo about half way up. Then turn your amps gain up slowly until it is where you want to listen to it normally. Not to loud. Then when you turn it up it isn't too much.

But it sounds like you have way too much power for one speaker. Especially a ten. It takes two tens to equal one 12.

Dec 17, 2010 | Sony Car Audio & Video

1 Answer

I have 2 10' sony xplodes connected to a 2


If your radio is still playing and the subs are giving you music, you most likely have the amp remote wire hooked to a constant power source on the radio. Generally, this is a solid blue wire on both the radio and the wiring harness. It allows the radio to turn the amp on and off when the radio is on or, subsequently, off.

Apr 21, 2010 | Sony Xplod 1100 Watt Max 10" Subwoofer,...

2 Answers

Sony xplode 1000w amp has green light puts out no power to subs


may haveto turn sub on through the stereo itself if rca cables are good.

Jan 08, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

FM Radio won't work on my Sony Xplode XR-C5300X


Same issue here, hardly used the unit, and have no radio reception, all else works including the CD changer

Dec 14, 2008 | Sony Xplod Car Audio CDX-F7810 - CD/MP3...

2 Answers

No sub when listening to a cd


THE PROBLEM YOU ARE HAVING IS THE REMOTE WIRE ON THE EXPLODE IS BLUE AND WHITE AND THE BLUE WIRE IS FOR THE POWER ANTENNA

Dec 28, 2007 | Car Audio & Video

2 Answers

Not even static?!


if the flex wires are atached from the cone then the coil is disconnected.hit me up if you need more info.

Aug 09, 2007 | Dual XINBP-210 Car Subwoofer

6 Answers

Speakers cut off when bass goes up...


it might be that your wires from your amp to your subs are too thin. since they were relatively new the first three months, they were probably undamaged, but after pushing them too much, they probably have broken wires, and can't get enough power to the subs when turned up, i suggest getting thicker wires before investing in a capacitor, it could save you money.

Mar 21, 2007 | Sony Xplod 1100 Watt Max 10" Subwoofer,...

Not finding what you are looking for?
Sony XPlod CD Player w/MP3 Playback CDX-GT40W Logo

305 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4766 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

286 Answers

Philip Rowney
Philip Rowney

Level 2 Expert

94 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...