Question about Car Audio & Video

Open Question

How to set up my audippipe apa 4500 rack mount pro amp

I'm trying to hook my amp (audiopipe apa 4500 rack mount pro) to my mixer and speaker (one) which is a 15'' enclosed in a box with red and black input, and also 1/4 jacks. now my amp has so many switches in the back that i dont know where and what to set. first i have a switch for stereo,parallel, bridged have a switch for1.44v,1.0v,&0.7v also another switch for normal,compress. one more switch 115v 60hz-230v50hz....no manual came with this item to tell me what from what i'm afraid to burn it out if ya know what i mean, My amp is goint to a vestax pmc170a which i have connected to a- torq connectiv going to my -sony vaio laptop vgn fs790 ok guys lets c what you can do. i do have it connected but i know i have it wrong cause it sounds bad and not very loud.

Posted by on

1 Suggested Answer

  • 222 Answers

SOURCE: i have a v12 amp hooked up to 2 12

swithc it to mono

Posted on Jun 13, 2010


Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My audiopipe GM-1502 amp went into protect but i checked the circuit board and nothing seems to be blown or burnt but it won't come out of protect what could be the problem


If your voltage is good and you disconnected the speakers then you have damaged components on the board. You cannot tell they are bad by looking at thwm. The amp needs repair.

Oct 28, 2016 | Audiopipe Car Audio & Video

1 Answer

Ap 3002 blue light flashing


sounds like you got some wires crossed and not hooked up right, recheck your connections

Jul 02, 2014 | Audiopipe AP3002 Car Amp

1 Answer

Audiopipe amp 1000w on 2 8" double ended bazooka


You may be over driving the speakers or there may be an impedance mismatch between the amplifier and speakers, especially if they are connected in parallel

Nov 12, 2012 | Car Audio & Video

1 Answer

Crainemy la690 amp is mounted between 2 15" BOSS speakers in a custom built box. it is hooked up with 8 guage wire system and has a 30W fuse. it is overheating really bad and don't know why? do you...


You need to look at your wiring of the speakers and the Ohm rating on your speakers.
Below are the specs of the amp. You have the Tri-Way amp and the switch that controls
which way it configures it's output is critical. If you are powering just 2 speakers you set the
the Tri-Way to bridge only. Problem is, I cant find a manual. Legacy's site ( Manual Coming Soon.I say call them and ask for a manual to be emailed to you or mailed.

Legacy Car Audio Inc.
1600 63rd Street
Brooklyn N.Y. 11204
Phone (718) 535-1800
Toll Free 1-800-444-5671

You can also contact us by email For Support support@legacycaraudio.com


  • American Legacy II Series
  • 1000W High Performance 4 Channel Bridgeable Amplifier
  • Tri-Way Output Configuration:
    • 250W x 4 Channel Power Output
    • 500W x 2 Bridged Power Output
    • 250W x 2 Channel (Front) + 500W x 1 Channel (Rear)
  • 2 Ohm Stereo Stable
  • Mar 19, 2011 | Legacy Audio American Legacy II LA690 Car...

    3 Answers

    I have a Lanzar 4000 watt amplifier hooked up to 2 12inch MA Audio subs. When I crank my car the green power light on the amplifier comes on, but after a second or two it changes to protection mode. I have...


    Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Time to get an old school Opti Drive. .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. lanzar-4000-watt-amplifier-hooked-up-2-shonxoarcym4awy4zl1imx4o-2-0.jpg Lanzar

    Jan 29, 2011 | Lanzar VIBE286 Car Audio Amplifier

    3 Answers

    My amp turns on but stay in protect mode


    check your wiring, is it properly grounded? is your remote positive wired to your ignition's positive line?

    Jun 10, 2010 | Car Audio & Video

    1 Answer

    My audiopipe 30001d amp come on but the protector light come on and it want work


    Try unplugging everything exept the 12v, ground, and remote. See if you have the same problem. If no, you probably have a shorted speaker. If yes, an internal amp problem. brian.small@bobstgroup.com

    Aug 11, 2009 | Sony Xplod Xm-zzr3301 Class D Monoblock...

    1 Answer

    Can I use these to Power 2 x 200 w 8Ohms


    Hi,
    I think you should, the power supply could cost up to that price ( for a good one 13.8v ) and you could have a ground problem for the amps, humming sound if not properly ground.
    Your welcome.

    Dec 05, 2008 | Sony XM-222 Car Audio Amplifier

    1 Answer

    Wiring my subs to my amp


    bridge it and rear channel if you need to know how to bridge let me know

    Feb 07, 2008 | Phoenix Gold Octane-R 15.0:1 Car Audio...

    Not finding what you are looking for?
    Car Audio & Video Logo

    Related Topics:

    298 people viewed this question

    Ask a Question

    Usually answered in minutes!

    Top Car Audio & Video Experts

    xxxxxx xxx

    Level 3 Expert

    4724 Answers

    Donald DCruz
    Donald DCruz

    Level 3 Expert

    17129 Answers

    yadayada
    yadayada

    Level 3 Expert

    63242 Answers

    Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

    Answer questions

    Manuals & User Guides

    Loading...