Question about Crate FlexWave FW15 Guitar Amp Combo, 15 Watt Single 8 Speaker

1 Answer

Loss of power while playing

I have a crate G600 half stack, kinda old. I'll turn it on and start playing it will work fine for awhile. But then it will lose most all volume and gain.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,234 Answers

If you can solder, try resoldering any connections on the board that appear grainy or have rings. It is likely that after the unit has been working for a while, the heat is causing a marginal connection to open up.

Keep us posted.

Dan

Posted on Feb 18, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Need G600 Schematic


Here is the link to Crate customer service-
http://www.crateamps.com/support/index.php

Feb 27, 2014 | Crate Music

1 Answer

Crate flexwave 120 head effects malfunctioning


That is probably a momentary switch that is dirty and sticking. These onboard effects on guitar amps are usually nothing more than a computer sound card and I've found bad connections going to and from them as well. I do think that switch is dirty and sticking, though.

Feb 19, 2013 | Crate FlexWave FW120H Guitar Amp Head with...

1 Answer

I HAVE A MARSHALL 410H HALF STACK I WAS JUST PLAYING ON IT AND STARTED TO FADE OUT AND STOP MAKING ANY SOUND THAN I HEARD A LITTLE CLICK THAN THAT WAS IT CAN YOU HELP ME PLEASE.


The circuit is being overloaded and turning off automatically, file a claim with Marshall and they will fix it for free
http://www.marshallamps.com/support/support_overview.asp

Jun 20, 2011 | Marshall Amplification Marshall JVM410H...

1 Answer

My crate FW120HS has suddenly started giving me loads of reverb, and i have no idea why. Iv not changed any effects or my set up. Its just suddenly happened. Any Ideas?


This has a digital reverb unit. The settings are subject to get clobbered I suspect. I don't know if you are using foot switch for the reveb control... You may also have a cable that has come loose...

Here is a link to schematic for your unit:

http://elektrotanya.com/crate_flexwave_guitar_amp.pdf.pdf/download.html

Notice that the reverb is set by DC voltages from teh setting pots that go to the DSP chip. These setting pots receive voltage from a 16 volt ZENER regulated source. First thing is to CHECK that voltage. If the Zener has opened and you find much over that 16 volts, that is your cause of the problem.

The circuitry is on page 1 in the 3B to 3D lower left of the page.

Feb 14, 2011 | Crate FlexWave FW120HS and FW412 Half...

1 Answer

I have a crate fxt 120. I 'll be playing in the #2 overdrive channel and it will automatically fail and go to a clean sound. Although it is not entirely clean. It sounds like 2 sounds combined. A loud...


A possible problem MIGHT be marginal switch contacts on the external foot controller cable. If you are not using the foot pedal, these contacts must maintain contact to keep the same channel selected.

Sep 15, 2010 | Crate Music

1 Answer

Crate Flexwave 120h (Half Stack) volume issues


Perhaps you have a bad capacitor on your volume control?

You can get an ESR meter and test your exposed isolation caps for leakage? The have to be removed so unplug the unit if you are gonna do any work inside the cabinet.

Also, try a shorter or higher quality guitar cable. This will cut impedance between the pickups and the amp.

Good luck and be careful!

Mar 08, 2010 | Crate FlexWave FW15 Guitar Amp Combo, 15...

1 Answer

Have a Crate V50-112.Have had it for 1 year. Replaced tubes 2 weeks ago, turned amp on tonight, started to play, amp went dead. Checked fuses, they're good. Any ideas?


Check for bad tube... it HAPPENS that brand new ones fail... USUALLY if they last 50 hours, they will last for the expected life. The bad tube would likely NOT be the main power tubes, as the amp would still run on one cylinder...

Feb 02, 2010 | Crate Music

1 Answer

I have a crate PA 8 and it makes a crackling noise when I play through it. I hooked the speakers to my other amp and they sound good, I hooked the PA to my marshall cab and it still has the noise, so I...


Hi

The problem is with the amplifier itself. Crackling is usually capacitor related and you will need to have the amp checked over to properly identify the cause.

Some amps are also prone to pick up static from other electrical items which can also cause these problems. I had a crackling issue with an old Crate amp of mine which turned out it was due to being too near a computer/monitor so it is worth eliminating these things as a possible cause before having the amp checked.

Hope this helps. Thanks for using FixYa.

Oct 28, 2009 | Crate FlexWave FW15 Guitar Amp Combo, 15...

2 Answers

Crate flexwave 120 head sound cuts out


You have a broken solder joint. You'll have to disassemble the amp enough to get at the soldered side of the circuit board that the controls are mounted to and touch up any suspect solder joints. Just be sure to resolder only the joints that were originally soldered or need to be soldered. Hope this helps.

Jun 07, 2009 | Crate FlexWave FW15 Guitar Amp Combo, 15...

1 Answer

Crate bv120.no power or sound..no lights..f6 fuse has 160 ohms...


did you change out the fuse? could be a tranny going south. if you change the fuse and you still get no power, then you have a fried power transformer. they are relatively easy to replace. look on ebay . get the numbers off of the existing one and start web searching. something will come up. if not email me on my contacts tab in my website yostamplifier.com we can troubleshoot. you should see the custom blue voodoo i built and gave to my little brother.

Mar 14, 2009 | Crate Blackheart BH15H Handsome Devil...

Not finding what you are looking for?
Crate FlexWave FW15 Guitar Amp Combo, 15 Watt Single 8 Speaker Logo

Related Topics:

244 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Crate Music Experts

rjivaro

Level 2 Expert

152 Answers

Ben Armstrong

Level 2 Expert

332 Answers

Ron Durham

Level 3 Expert

471 Answers

Are you a Crate Music Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...