Question about Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE External Sound System

1 Answer

My digi 002 rack isn't connecting to my computer all the firewire cables are connected the sample rate light is on and the green light in the back of my rack is lit up but when i try to run protools it says Unable to locate Digidesign Hardware. Make sure yout Hardware is connected and turned on. Click "Ok" when the hardware is ready. I tried deleting all my files and restarting my whole computer back to its orginal state and reinstalling all my protools programs I have even tried getting a new firewire card and cord but nothing has worked Is there anything I can do to get it back running?

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 7 Answers

Sound driver problems

Posted on Feb 13, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Hi i have digi design rack 002 with pro tools le


Try the other port on the 002. If that doesnt work, I recommend trying the 002 on a computer that does have 400 to see if it will connect then.

If it doesnt, then you may have a couple blown firewire chips inside your 002. It happens, and can be fixed.

Jun 29, 2010 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

2 Answers

How do i clean the dc power? what is that?


I think you're referring to a problem that's known with Digi 002 Rack where the power harness oxidizes and loses power connection over time.

Digi used to send you a new power harness & contact cleaner to make sure that doesn't happen again. You should contact their customer service if you're having an issue with it.

May 27, 2010 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

1 Answer

My ProTools LE Digi 002 rack stopped connecting to my IMac.


clean the ribbon cable connection on the dc power harness with contact cleaner. i had the same problem. this fixed it.

Feb 14, 2009 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

1 Answer

NO AUDIO


Did you solve this problem yet. If not let me kno im looking for a 002 to do some testing plus i need some spare parts.

Feb 11, 2009 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

1 Answer

Turn digi 002 on and the mute light keeps stay on


Hello,
I just had the same problem... It has to do with the connectors from the power harness. Found this on the internet and it did the trick for me...
Goodluck!
It seems like it's only a matter of time before the digi002 (rack and non-rack) have this problem. You'll go to turn it on and the mute light turns on and nothing else. You don't hear the 3 clicks that you usually hear when turning it on. Your computer doesn't recognize it. Then you start swearing and promising to quit recording forever. After all that happens, you have 2 options:

1. call digidesign. they've been replacing the power harness (source of problem) for just about everyone, even if you're out of warranty and it's free (including the tech support over the phone). don't pay them anything. maybe shipping.

2. most people seem to have the same problem after a while after getting their new power harness. lots of people are saying it's not even the harness - just the connectors. so last night i had this problem and i opened up the top of the box and unplugged and plugged back in the little rubber-covered wires going from the power cord to the rest of the 002. turned it on. works fine. i may try to use some of that connector-cleaner from GC if it happens again.

so if you find this happening, don't panic. try the above. takes 5-10 minutes (only because of all of the screws)

Jan 26, 2009 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

1 Answer

Digi design 002 rack


Is your firewire cable good? Sorry, I know this is obvious.

May 08, 2008 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

3 Answers

Digi 002 rack


easy. Your clock got screwed by one of your audio programs in you system. It Happens when sample rates are mixes up. Leave your digi 002 on it does not set itself other than the factory sample rate setting when primarily switched on, which will remember its last setting if mixed up in an attempt to recover. Leave it on turn your system on. Then turn your system off. Not the digi. just your pc, mac. The software utilizing the previously screwed up sample rate will or should be reset. thus resetting your digi 2 to its factory 44. If it does not work check your software settings for any audio software set as default to run when pc is started ans make sure they are set to play back 44. Never turn your pc off when a program using your digi faulters.

Sep 08, 2007 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

2 Answers

Digi002 Rack


Reinstall the driver with the unit dissconnected. Check to make sure your version of OSX is stable with your current version of Protools, especially if youve done any software updates.


Keep me posted.

Aug 30, 2007 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

2 Answers

"Unable to locate" 002 Rack Unit - sometimes!


Please help this guy and me too. I had the same problem. I emailed digidesign but cant get a good answer. I hpe this shit is not broken. I just bought it 2 years ago.

Sep 10, 2006 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

Not finding what you are looking for?
Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE External Sound System Logo

632 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Digi Audio Cards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1042 Answers

yoyoyugo

Level 1 Expert

11 Answers

Are you a Digi Audio Card Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...