Question about AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

3 Answers

Audiobahn amp help...

I hava an Audiobahn A2002T amp, this summer I broke my cord on my RCA wire, so I disconnected the power to the amp from the battery. Today I got new RCAs and when I connected them I'm getting power to the amp bcause it is lit up, but its not pushing any sound through the subs and the power light is flickering. The subs are making a sound corresponding to the flickering power light but thats it. The strange thing is when I unplug the RCA cord from the amp the power light stays on and shines brightly, but when I plug them back up then the light is starts flickering again. Any solution to what could be causing this?

Posted by on

3 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

You could also try hooking those RCA to say CD player and see if you get any sound from that out of the amp, may be something wrong with the deck, or like IT Tech Rep bad RCA'a (very rare) or you nicked something and they are getting grouded, veryify by using them on another piece of equipment like home stereo.

Posted on Sep 01, 2009

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Expert
  • 323 Answers

Unplug one channel say the Left RCA channel jack see if the sub works. Does it? Bad RCA jack. Then unplug the Right RCA jack. Does the subwoofer work then? Bad RCA jack. Check your amplifiers fuses for scarring. Initially just replace both fuses. They could be both blown. Turn your gain all the way down and replace fuses. Hope this helps!

Posted on Feb 09, 2009

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,990 Answers

You have a Direct Short in the System Between the Head Unit and the Amp. Check the Ground on the Amp and then Check all the Wires behind the Stereo and the Common Ground There. You could even have a Spot in the New RCA Cables that is Touching Metal Somewhere. Please Rate My Response! Thanks!

Posted on Feb 09, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Amp constantly blows fuses as soon as power wire is connected. anyway to fix?


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty .
.A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you

amp-constantly-blows-fuses-as-otfyjrky3pc2prtgltcdyqtn-3-0.jpg

May 22, 2011 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

2 Answers

I have an a8000t amp with the protection light on, is the amp broke?


Disconnect the speaker wires then the power and ground completly. Then power up the amp and if the protection light turn on the you have an interanl problem if not then you ohm is problably to low and causing the amp to go into protections.

-david

Nov 09, 2010 | AudioBahn A8000T Car Audio Amplifier

2 Answers

The protection lite comes on when amp is given powerand sometimes it does not come on but it is still not getting any sound its not my wires they all work for any other amp tell me is my amp fried


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Sounds like you are overloading the amp. Please check speakers impedance. .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you
protection-lite-comes-when-amp-given-otfyjrky3pc2prtgltcdyqtn-3-0.jpeg

Dec 10, 2009 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

1 Answer

I have AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier and a factory cd player how can i hoo it up


you can use your rear speakers get a wire to run from the speaker to the high input in the amplifier the then hook up the power to the am and find a good ground then need a a wire that ges power only when the car is turned on so find the accessory wire in the back of te stereo it is allways yelow cut in to it and stick your amps remote then lower all of your bass and treble then slowwly in crease it to match you rear speakers with your front and your subs

Oct 28, 2009 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

1 Answer

Looking for a Audiobahn A2002T amp manual


audiobahn.com you can download the manual under tech suport

Oct 07, 2009 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

2 Answers

No sound protection light on.


Either blown subs, or bad amp.. Disconnect the subs, and try turning the amp on, if the amp is still in protect then your amp is bad, if the protect light goes off, then your subs are bad, or possibly wired at to low of an impedance, but I don't think that will trigger the protect on an Audiobahn amp.

Aug 21, 2009 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

1 Answer

No rcas inputs on amp


Hello sting_ya_sco,

The ACAP501Q has 2 sets of of RCA jacks. The first set is input and 2nd preamp outputs. The jacks are factory covered with plastic protectors. Just pull the protectors off and plug in the cables.

Hope this helps.

Jul 25, 2009 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

1 Answer

I am having a fan that is running constantly


could be that you dont have the right wiring too small will make the amp work harder to draw more power makes the amp hotter
hope i was help!

Mar 22, 2009 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

1 Answer

Fan on top of the amp is going without power


that meands u have constant power try putting a toggle switch on the remote wire

Mar 22, 2009 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

1 Answer

Protection light


Start with a quick once over of the user manual, from what i can tell the site requires a quick membership (free) to look at the manual.

You may also be able to print out any pages you need to help you troubleshoot your problem.

This should help you narrow down if you have anything connected wrong.


http://caraudio.manualsonline.com/manuals/mfg/audiobahn/audiobahn_a2002t_a2002t.html

Jan 24, 2008 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier Logo

348 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top AudioBahn Car Audio & Video Experts

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

matthew walsh

Level 1 Expert

69 Answers

Iron
Iron

Level 3 Expert

3018 Answers

Are you an AudioBahn Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...