Question about Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Car amps tried 2 different amps and still no sound but both light up

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,990 Answers

Check your Ground wires for the Wiring Harness. If they are not Grounded Good Enough, You will get a Power Light But nothing else in this Case. If you think that the Ground is good But you still have the Problem. Connect a Cable Directly from the - Terminal on the Battery and Try it this way. Please Rate My Response! Thanks!

Posted on Feb 08, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Trick to reset pb1217x when protect light comes on?


if the amp is shutting down and the protect light is coming on you just have to let it cool down because it is getting to hot, sounds like you are pulling to many OHMS for the amp. if you are running your speakers bridged you can try running them unbridged (parallel) and that will drop the OHMS letting it run cooler. or you might have to try a different speaker/amp combination speakers might be to many ohms for the amp.

Jun 23, 2014 | Pyramid PB1000 MOSFET Bridgeable Amplifier...

1 Answer

Amp not comming on until strings played hard.


Check your cables - I've had similar problems with various amps playing various guitars; the guitar electronics and the amp electronics are fine, but the cable is damaged internally and this causes the same problems as you have described. Have you tried using a different cable? Buy a different one, try it out, and see if you have the same problem. If you have a friend who plays, let them plug their cable and guitar in the amp - if it works, your faulty cable is the issue. Hope that helps!

May 01, 2013 | Genz Benz Shenandoah 150lt Acoustic Amp...

1 Answer

Power to amp no sound


Test your subs on another amp....If they are fine then try running different rcas in your car from the stereo to see if they are the culprit. If still no sound probably your output on your amp is gone.

Mar 04, 2012 | Alpine MRP-F300 Car Audio Amplifier

1 Answer

A4004T AUDIOBAHN HEARTBEAT FROM AMP WITH BLINKING POWER LIGHT BUT NO PROTECTION LIGHT. UNPLUG SPEAKERS NO PROBLEMS. TRIED NEW WIRES, NEWER BIGGER GROUND. SUPPLIED WITH 40AMP FUSE NEAR BATTERY AND 2 20AMP...


If you disconnet you speakers and there is no problem, Then it's your speakers.
1. try your speaker wire in one port at a time (may have blown one of the outputs)
2. Check the speaker connections directly on your speakers (not loose or damaged)
3. try a different speaker all together and see if you get sound etc.
4. try a different wire from your speakers to your amp (wire may have shorted out or have breaks)

Hope this helps and please rate. If you require further info please comment and I'll get back to you asap

Mar 19, 2011 | AudioBahn A4004T Car Audio Amplifier

1 Answer

Ok so ive had this amp for about a year now and for some reason i was driving down the road and all of a sudden my sub and amp **** out. i checked all the connects, and everything is running all the lights...


I find that most Amps that does this the transistors nearest the to the B+ side of the Amp is bad. there are anywhere from 4 to 6 a side and if you know anything of these you can check them remove and replace them. I have a different problem. the prower light comes on and the goes off and I am trying to find a schematic to trace down the problem. if I find it I can talk U through it and show pics.

J, Todd
joseph.todd51@yahoo.com

Sep 19, 2010 | Power Acoustik LT-980/2 Car Audio...

1 Answer

My amp does not work


Did you check to see if its grounded well? Try grounding the amp to the battery, also check fuses. I'm not sure how you hooked it up, but I usually connect the amps directly to the battery with a heavy duty fuse. Also try the remote wire, from your cd player to the amp. Thar are usually 2 different remote wires make shure thair hooked up right, if thats all good and the amp power light isnt on then it sounds like your amp is bad.....

Dec 11, 2009 | Kenwood Car Audio & Video

2 Answers

Rockfordfosgate P6002 amp protect light goes on


are u sure u have them running at the right ohms, for not only the subs but the amp too...if you go lower than your amp is rated you can fry stuff...via protect mode......hopefully this helps

Mar 17, 2009 | Rockford Fosgate p-450.4 Car Audio...

1 Answer

Subs sound terrible (Ive tried so many things)


NO it won't be your battery. Sounds more like your deck.

Jan 22, 2009 | Jl Audio 12W3 Car Subwoofer

1 Answer

My 12v touched my ground last night and big spark happened


hello sound to me you may have burnt the main power wire to the body or other metal on the car ..
if i was you i would first check the fused if there not popped trace the wire from the battery to the amp see if you can find a burnt spot on the wire it should have a burnt spot on the ajasent part of the car.. untell you find that wire it will drain your battery "try to disconnect the amp wire from the battery recharge or jump start your car run your car for 20 mins" that should fix your car... www.tonytkokelly@yahoo.com if you have questions

Dec 20, 2008 | Solid Audio Formula Series F2000 2-Channel...

1 Answer

Amp won't put out sound


Hello, if you leave me your email I can send you the user manual for this amp. Best regards, Arpi

Apr 10, 2007 | Sony XM-SD22X Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

38 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4807 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

286 Answers

Philip Rowney
Philip Rowney

Level 2 Expert

94 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...