Question about Power Acoustik GOTHIC OV2-1200 Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp goes in protect mode

I have a power acoustik 5500d reactor series.it is brand new.i have already unhooked everything and hooked power and ground and remote wire.PLEASE HELP!!!!!!!!

Posted by on

  • Anonymous Mar 15, 2014

    when I only hook up power , remote, and ground wire a.p goes In protect mode

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,550 Answers

Maybe the audio amplifier IC´s are damaged

Posted on Feb 07, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Amp has power but wont play music and its not in protect mode


Is your gain turned up on the amp????? Is you preout turned on in the settings on your stereo????? Maybe temporarily run an extra rca cable to see if thats the problem.......Are you running one sub or two????? Did the amp work before?????

Apr 13, 2012 | Power Acoustik OVN1-5500D Car Amp

2 Answers

How do i fix my Power Acoustik LT-980/2 car amp, it keeps on going into protect mode.


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty . .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you
fix-otfyjrky3pc2prtgltcdyqtn-4-0.jpg

Aug 10, 2011 | Power Acoustik LT-980/2 Car Audio...

1 Answer

I install my amp it turn on but no sound


Nice amp.....the lights are turning on? Did you double checek that all speakers and connections are properly hoooked up. If you are getting power and have a proper ground, there should be no issues. Ensure all other wires are hooked up (to and from your deck, speakers etc.)

Mar 24, 2011 | Power Acoustik PS1-5500D Car Amp

1 Answer

Amp stuck in protect mode.


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Double check all connections. Good Luck.A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. Worth fixing.
amp-stuck-in-protect-mode-flhv0giodkaywsjitcb2uyf1-2-0.jpg

Nov 22, 2009 | Power Acoustik Car Audio & Video

1 Answer

My amp is flashing in and out of protect


you must likey just fryed the wires, try putting in bigger fuses, and unhooking everything and re hooking it up

Jun 13, 2009 | Power Acoustik GOTHIC OV2-1800 Car Amp

1 Answer

I have a power acoustik ps2-2600 it went out this morning the red light was on i checked the ground it was fine when i unhook the remote or the audio cables it turns off if i hook up the audio alone it...


unhook all the cables including power let sit for 15 minutes and than hook up the ground rca cables remote and than power in that order with the car off and the battery unhooked that hook the battery up the amp went to protect mode to keep it from blowing i hope your amp isnt like some that only the factory can reset most amps arent and reset themselves

Apr 20, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

The protection light stays on and the ground is hooked up, the power wire is hooked up, the speaker wires are good, the audio cables are good, the remote wire is good. but the light stays on when the radio...


The ground wire must be bare metal to bare metal and it must be tight. If this is new installation I would start by looking at the spot where the ground wire is bolted to the frame. If the paint on the frame was not removed in that area, remove it and reattach the ground wire.

Apr 11, 2009 | Power Acoustik PS4-800 Car Audio Amplifier

2 Answers

Amp light is neither green or red


have u connectted the remote wire from head unit to turn amp on? have u got + and - the rite way round.hope this of use.

Mar 05, 2009 | Power Acoustik PS2-1250 Car Audio...

Not finding what you are looking for?
Power Acoustik GOTHIC OV2-1200 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

302 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Power Acoustik Car Audio & Video Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70374 Answers

Jose Velazquez
Jose Velazquez

Level 2 Expert

227 Answers

Are you a Power Acoustik Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...