Question about Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Technics SU-V98 No Sound

Hello there, I recently bought a Technics SU-V98 model. I plugged the audio cords in the back and select VCR1 and No Sound.

The Amp is not even picking it up, But when I run a cable from my computer into Aux In, It works just fine aslong as I control it on my computer. The Fuse is fine. Just not picking anything up. Any Ideas?

Posted by on

  • Nathan B
    Nathan B Feb 06, 2009

    Its not just VCR1, its all of them. Once I plug my computer into the aux in, The little bars come up on the display in the front, and shows there is sound. When i plug the RCA cables into anything else, it just doesnt pick it up. All the Channels dont work.

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,234 Answers

If I understand your posting correctly, the amp works using the Aux In connectors but not using the VCR1 even when VCR1 is selected correct? If that is the case, there is an internal electronic switching IC (TA9263 I think) that may be defective. This is not a complex repair and can be confirmed easily by any shop that does audio repair. They will trace the incoming signal with an oscilloscope to the IC and see nothing come out when VCR1 is selected. The IC costs less than $10.

Dan

Posted on Feb 06, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Speakers for Technics SU X933?


check given link for speakers
http://www.fixya.com/myhome.aspx#Answers

Jun 05, 2012 | Technics SU-G75 Amplifier

1 Answer

I have a technics SU-V98-KM8 Amplifier that turns on and lights up but does not have any soundd coming out of it. I have checked alll the cables and cords and everything is hooked up the way its supposed...


Your amplifier is turned on and all the indicator lights work and you made it sure that all the cables, and cords are attached to where they are supposed to be connected and yet you don't get any sound coming out when you play a music. Amplifiers have selector knobs for you to set where your source is coming from. Selector knobs can be set to TUNER, DVD, CD, and AUX. The scenario might be like this: your source is coming from a movie being played on your DVD player connected to your amplifier but your knob selector is set to AUX. Try playing a music selection from your CD player attached to your amplifier and set the selector knob to CD. If still there is no sound coming out you need to have it checked by a qualified technician.

Jul 23, 2011 | Technics Audio Players & Recorders

1 Answer

Hello I have a Technics SU-V45A amp, it's about 18


See there is a problem with the volume conroller as it is 18 years old the controller has worn out replace the volume controller with a new one and you will be able to enjoy great sound again

Dec 05, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Looking for shorting pins for technics model su-v98-km1


You can make it by yourself. All you have to do is to shorten a pair of RCA cord to about 2 inches and then plug them into the
shorting pins hole.

Sep 17, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Hi my technics su-x120 inputs not working!


get audio cord or use yellow red white in for audio sound

Dec 05, 2009 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Technics amplifier su-v98, cuts off at 22-24 desibls


The most common cause of this is defective coupling caps inside. These allow some DC voltage to pass through to the final amp stage. This DDC voltage is detected by the protection circuit and the unit shuts down. This unit will require service. Please note that this should be a simple and inexpensive repair. The cost should be less than $10 for parts.

Dan

Jul 04, 2009 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Technicks amplifier su-v98 no sound all other things work


The power amp section is bad or in protect mode.(shorted speaker wire)
Paul

Jun 10, 2009 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Technics su z2 amp shuts off sound


hello. we cant help if we dont know what music source you are using.

Apr 13, 2009 | Technics SA-AX530 Receiver

Not finding what you are looking for?
Technics SUV500 2-Channel Amplifier Logo

Related Topics:

962 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Technics Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4943 Answers

T-Comtech Repairs
T-Comtech Repairs

Level 2 Expert

417 Answers

Electro Med Services...
Electro Med Services...

Level 3 Expert

6694 Answers

Are you a Technics Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...