Question about Sony DAV-S400 System

2 Answers

My sony dav-s-400 system keeps activating headphone port output.

My system keeps turning off normall 5.1 output and activating the headphone output, as if it thinks there is headphones connected but there isn't. this problem occurs very frequently. it either starts in the headphone output mode or it plays normally for about 30 seconds and then changes to headphone output. Please help.

Also i can add that when it is in headphone output mode and if i plug in headphones i do get audio output from my headphones.

Posted by on

  • 1 more comment 
  • nileshsengha Feb 03, 2009

    Ok I read other related articles and foudn that one of the components was loose so i soldered that back and it works great now. Thanks for your advice though.

  • Anonymous Mar 02, 2009

    My system keeps turning off normall 5.1 output and activating the headphone output, it thinks the headphones are connected but they are not. The problem occurs very randomly. It either starts in the headphone output mode or it plays normally for some time and then changes to headphone output.When it switches back to 5.1 the screen show that the head phones are out but they have never been in.

  • jodon40 Apr 19, 2009

    heatphone theatre or 2CH headphone keeps kicking in and I have never used the headphone. Is it an inexpensive repair or shouild I buy a new system?

×

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

Just had and fixed the same problem that hundreds of people are suffering with this system!!
Sony DAV s400 - same problem, won't play though speakers and display indicates that headphones are plugged in - when they are not. Fairly easy to fix and took me less than an hour from start to finish:
1) Remove top cover
2) Remove circuit board that has Audio In/Out phono scockets (to get access to Amplifier Circuit Board)
3) Remove Amplifier circuit board (has the speakers attached)
4) Turn it over and remove copper heat shield
5) Resolder joints where the big brown capacitor is and where the wires go to the front headphone socket...and any other dodgy joints that you find
6) Reassemble.

Posted on Apr 27, 2009

  • steven Nov 04, 2011

    i have tryed this solution but alas it has not fixed my head phne issue anyting else?

×

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 10,594 Answers

Please change Headphone jack or headphone board because sensor switch built in headphone pin is sending wrong signal to system control so unit switch to headphone output.
Let me know if you need headphone pin or board part number.

Posted on Feb 03, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My older Sony Home Theatre/DVD player sometimes will not output any sound.


Sony eSupport - DAV-HDX500 - Support

https://esupport.sony.com/.../model-home.pl?...DAVH...

Sony CorporationHCD-HDX500 - DVD/Receiver Component for Home Theater System ... How to troubleshoot if there is no sound or intermittent sound from the speakers.

[PDF]DVD Home Theatre System - Sony

https://docs.sony.com/release/DAVHDX500.pdf

Sony CorporationDVD Home Theatre. System. Operating Instructions. DAV-HDX500/HDX501W ... not expressly approved in this manual could void your authority to operate this ...

Sony DAV-HDX500 No Sound : hometheater - Reddit

https://www.reddit.com/r/.../3nenei/sony_davhdx500_no_sound/

RedditOct 4, 2015 - My Sony DAV-HDX500 only plays sound when using the built in dvd player. ... Sony system you have does have a digital optical input so that's ...

Jan 10, 2016 | Sony DAV-HDX500 System

2 Answers

Turning off


I got a DAV system that had exactly the same problem, ie. it was stuck in "headphone mode", this mode should be active when headphones are attached then it should revert to amplifier mode when the headphones are removed.
I opened the cover and removed the amplifier output board (the one where the speaker wires connect to) and soldered the following dry joints.
1) large brown capacitor on the amp output board.
2) dry joints on the rear headphone socket (the one that has the connecting lead from the front headphone socket)
3) Then one of the surround channels didn't work so I soldered further dry joints on all the coils (white vertical rectangular blocks)
I tested all surround chanels before putting the lid back on (careful, watch the mains) and found all was now working ok.

Mar 11, 2008 | Sony DAV-S500 System

1 Answer

Sony DAV-SC5 not playing 5.1 through the optical input from sky/blu ray


Hi,

The DAV supports Dolby Digital® DTS 5.1 audio. Make sure your blueray movie has 5.1 track and is outputting to the DAV.

Jan 26, 2008 | Sony DAV-SC5 System

1 Answer

I cant play music from my laptop to my sony dav tz130


Usually the only direct audio output from a laptop is through the stereo mini-jack for headphones. This would employ a standard sterteo cable to the audio input jacks on the rear panel of your Sony, but if those inputs on the Sony are already in use then you can't use that option. However, you might look at external USB sound cards which plug into a USB port on the laptop. These external sound devices may have a USB output to go to your TV as well.

Aug 14, 2014 | Sony DAV-TZ130 5.1 DVD Home Theater System...

1 Answer

Hello i have a sony dav-1s10 and it wont start it say protector


hi,
Any one of the output amplifier IC( integrated circuit) of ur sony have some problem. sony has an output protection circuit to protect ur speakers when the output ic become faulty. it will come to normal operation only after replacing the faulty component. normally sony uses SMD (surfase ***** dvices) ic.for replacing the same u need SMD rework station. better u consult the manufacturer
ok

Dec 30, 2010 | Sony DAV-IS10 System

1 Answer

I am usin the components port to connect my Sony home theatre DAV-DX250 to my TV Sony Wega, and it doesn ot work, I just get static. Any idea what the problem is? thanks in advacne


Hi,
You need to turn On Progressive Scan mode in home theater system to get video output in component video out ports so tv can show its picture.
Progressive Scan mode can be turned On by going into setup menu of home theater, details are available in user manual.
Thanks.

Nov 29, 2010 | Sony DAV-DX250 System

1 Answer

CAN I HOOK THIS UP TO HD TV FEED WITH A PVR


henknm

If your PVR has an Optical Output then you will be able to hook that to your SONY DAV-S300. If it does not you will just be able to use the standard analog stereo connections. I included a picture of the Optical port on your SONY DAV-S300.

5aaa7f3.png
Issken

Jan 18, 2010 | Sony DAV-S300 System

1 Answer

Sound field


bad connection of hedphone output jack socket.can you open the cover for repair that.many tims it should have to change .

nuwan.

Dec 21, 2008 | Sony DAV-C770 System

2 Answers

No surround sound(headphone theatre mode)


hi, i am having the same problem right now, but when
i wiggle the little connector from the headphone on the mainboard it clicks to normal mode, so the connector is loose
and i think thats the whole problem.
i suggest that you resolder(am i spelling it right?)
the connector and it will be fixed.

cheers

willem

Jun 21, 2008 | Sony DAV-S400 System

1 Answer

No Sound in any mode


I had the same problem... but I knew that my 2 yr old had been playing with the headphone jack on the BC-150. Evidently, the system thought that headphones were still plugged in to the port on the front right of the unit, even though none were present. The solution that worked for me was to take some headphones, plug them COMPLETELY into the system (another set of headphones would not insert all the way, so I found a new set and used those to completely insert into the headphone port) while playing a CD and listen for a few seconds and then simply unplug them. Viola! Sound came back. Hope this helps.

Dec 24, 2007 | Sony DAV-BC150 System

Not finding what you are looking for?
Sony DAV-S400 System Logo

1,941 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Home Theater Systems Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Dennis McCollum

Level 2 Expert

137 Answers

Electro Med Services...
Electro Med Services...

Level 3 Expert

5612 Answers

Are you a Sony Home Theater System Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...