Question about EliteGroup ECS GeForce6100SM-M (1.0) Socket AM2/ MCP61S/ SATA2/ A&V&L/ MATX Motherboard

1 Answer

No Audio on ECS 6100SM-M2 mobo d

Just purchased the above mobo . all ok except i cannot get the audio to install what ever i do. new drivers . bios update , disk is useless . any one got any ideas

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 30 Answers

Go to the Startup Bios Configuration Utility By Presing Specific hotkey. Probanly you having Audio Device as Following
Realtek ALC660/ALC662 6-channel audio Enable or Reinstall Driver As link given here >>> http://www.esoft.web.id/go/WDM_R210.exe

Hope you will have good result

Regards

Posted on Feb 01, 2009

  • Rizwan Noori Feb 01, 2009

    if you have another Problem don't hesitate to contact me

×

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Audio not work


Suggest download AND install the audio driver.

Need guidance? Post the Windows operating system you are using.
Also; is it an ECS P4M900T-M2 motherboard?

Post in a Comment.

Regards,
joecoolvette

[Driver: Small piece of software that allows the Operating System to communicate with a device.

Device is the audio chipset.
O/S wasn't stated ]

Mar 02, 2013 | EliteGroup ECS P4M900T-M2 Socket 775...

1 Answer

After downloading drivers from ECS site for geforce 6100 sm-m i still do not have ethernet adapter. Also other pci bridge device is missing. In XP


since your not able to install the drivers..
Broadcom AC131 10/100 driver is the same as nforce 430/410

http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_430_410_winxp32_8.26.html
or
http://www.broadcom.com/support/ethernet_nic/downloaddrivers.php

then try installing Uniblue DriverScanner or Driver Genius Professional Edition so you can get all the other drivers for you motherboard

you can also try to update your bios only for ecs 6100sm-m mobo
http://drivers.softpedia.com/get/BIOS/ECS/ECS-GeForce6100SM-M-V10-10A-BIOS-070906.shtml

hope this helps..

Dec 31, 2009 | EliteGroup GeForce 6100SM-M Motherboard

1 Answer

I need manual instructions for instalation of K8M800-M2 Motherboard


go to ecs.com elitegroup or google K8M800-M2 THEN SELECT ECS SITE mobo drivers bios and manual all available

Dec 15, 2009 | EliteGroup K8M800-M2 Motherboard

1 Answer

Installed Intel P4 630 CPU on ECS P4M800-M7 V3.1 mobo. Cannot do POST. The mobo runs fine with Intel Celeron 326 fine.


Hello Mafatbhai, What beeps are you getting at POST?
Here is a list of BIOS beep codes.
http://www.computerhope.com/beep.htm
Well the mobo should not have any problems with the new CPU. Please ensure though that you have removed the CMOS battery to reset it. I have included a link to ECS for your specific board. Download and install all of the available updates starting with the drivers and then the BIOS updates.
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?DetailID=548&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=44&LanID=0

Jul 11, 2009 | EliteGroup ECS 945GCT-M/1333 Motherboard -...

1 Answer

Audio driver


http://download.softpedia.com/dl/67726aafea796ee43af7c61c08816bbc/4a479ec8/100030373/software/system/info/everestultimate502.exe
<<download this then get back to me once you have installed it

Jun 28, 2009 | EliteGroup ECS P4M900T-M2 Socket 775...

4 Answers

ECS P4M900T-M2 Motherboard windows xp service pack 3 audio driver


are you all running vista or xp ? if xp this sound chip will only work with sp1 installed as it is designed for vista

Nov 07, 2008 | EliteGroup ECS P4M900T-M2 Socket 775...

1 Answer

ECS 6100sm-m


Download WD's software to test & setup drive. Try windows install again.
WD's link; http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n

Mike

Apr 25, 2008 | EliteGroup GeForce 6100SM-M Motherboard

4 Answers

Audio driver


The GA-7N400 Pro 2 uses the Realtek ALC650/655 Audio AC'97 Codec for onboard sound.

Here is the site you'll need to go to.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=1756

I would recommend that you be sure to install ALL of the basic drivers. This includes not only the audio drivers but the CHIPSET drivers as well. Especially since this is an nForce 2 board. Those boards are rather touchy. Chipset drivers will keep the system more stable and help it to run more efficiently.

You may also download more up-to-date drivers for the audio from RealTek's website at:
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=23&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#AC

This should be easy... :)

Cyryl

Nov 04, 2007 | Gigabyte GA-7N400 Pro 2 : ATX Socket A...

2 Answers

GeForce 6100SM-M Motherboard (no Audio )


I down loaded Realtek HD audio drivers from

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?detailid=685&DetailName=Driver&DetailDesc=GeForce6100SM-M(V1.0/1.0A)&CategoryID=1&MenuID=75&LanID=0

Oct 24, 2007 | EliteGroup GeForce 6100SM-M Motherboard

Not finding what you are looking for?
EliteGroup ECS GeForce6100SM-M (1.0) Socket AM2/ MCP61S/ SATA2/ A&V&L/ MATX Motherboard Logo

Related Topics:

523 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top EliteGroup Motherboards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Mark Taylor
Mark Taylor

Level 3 Expert

728 Answers

Michael Thomas
Michael Thomas

Level 3 Expert

3051 Answers

Are you an EliteGroup Motherboard Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...