Question about Technics SUV500 2-Channel Amplifier

2 Answers

Technics SA GX500 - suddenly muted I've had this for a long time and it's a great unit. Of course, I lost the remote along the way. While playing with the EQ, the "muting" suddenly came on and I can't figure out how to turn it off. Any ideas?

Posted by on

  • garandgar
    garandgar Aug 26, 2013

    Hold the PHono button down for a while and muting should turn off

×

Ad

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

HAVE YOU TRIED DISCONNECTING FROM MAINS FOR AWHILE

Posted on Aug 11, 2007

Ad
  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Contributor
  • 1 Answer

I have and it doesn't work

Posted on Dec 16, 2014

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Technics sa gx500


I suppose you did not forget to engage either 'A' or 'B' speaker selectors?

May 17, 2014 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Sa gx500 technics cooling fan dead


pull out the fan inside before you buy a new one check first the voltage line of fan usually it reads 6vdc to 12vdc after you verify there was a exising voltage ouput then the time you buy a replacement and confirm that the fan is dead .

Oct 01, 2013 | Technics Audio Players & Recorders

2 Answers

I have an old Technics SA-GX300 receiver that works fine except that the screen indicates that muting is on (still produces volume but at much lower levels). I lost the remote to the receiver. Is there...


Reliance on the remote instead of walking across the room to touch the unit will not solve anything. On many receivers, Muting is cancelled if the volume knob is turned to a louder level. Try that.

There's a used original remote for $12 delivered on eBay right now.

http://cgi.ebay.com/Technics-RAK-SA301P-Audio-Remote-Tuner-TV-VCR-CD-/230644267386?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b378397a

Jul 08, 2011 | Technics SA-DX850 Receiver

2 Answers

I am playing Cd's and have a pair of Definitive Technology- Model BP-10 tower speakers connected to my Technics SA-DX1040 5.1 Channels Receiver and while the music is playing, all of a sudden the music...


There are 2 major possibilities and since you didn't say if the sound comes back here's the general split.
1. The power amp section could be having problems and/or protection circuits are kicking in. In this case repair of the amp will be needed.
2. There is a bad connection somewhere making the audio path go bad. In this case a good can of contact cleaner applied to all switches and controls may help. If not, the bad connection may be internal. If tapping (or rapping) on the unit makes it come back, there's probably a bad internal connection.
If letting the unit cool down brings back the sound, its the power amp section.

Dec 27, 2010 | Technics SA-DX1040 Receiver

1 Answer

My Technics SA-GX100 Reciever worked for a minute, but when i set it up with all the speakers and attachments, it says "muting". i dont have a remote, so how do i UNMUTE it?


According to my Technics SA-R210 manual to UNMUTE without the remote....do the following......PRESS BOTH THE VOL UP & DOWN CONTROLS & THE LOUDNESS SWITCH ON THE UNIT AT THE SAME TIME......Not sure it will work for your model but that is what it shows for The Technics SA-R210 model, so it should be pretty much the same

Sep 04, 2010 | Technics SA-AX720 Receiver

1 Answer

I have a technics amplifier SU G75


I have a technics too, and faced the same problem. The solution is very simple just ensure the +ve and -ve wires are connected correctly for each speaker to the amp. Eg. red wire to the red knob and black wire to the black on both ends. sometimes this arises because the wires are of just one color however there will be some marking on the wire to indicate which is +ve and -ve. This took care of the overload problem.

Jun 18, 2009 | Technics SA-AX530 Receiver

Not finding what you are looking for?
Technics SUV500 2-Channel Amplifier Logo

Related Topics:

1,266 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Technics Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5554 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

Ben Armstrong

Level 2 Expert

357 Answers

Are you a Technics Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...