Question about Car Audio & Video

1 Answer

KVT 819DVD navigation Icon works but does not launch navigation blue screen - I have to hit the "V" button 3 times to get the navigation. Shouldn't the NAvigation Icon automatically launch the gps system? Help!

Posted by on

  • 1 more comment 
  • Anonymous Jan 31, 2009

    Thanks cashmoney88 for responding - My Nav is set to auto - Im not sure if the system should operate like this but when I tap on my Navigation Icon , a new screen appears and says Navigation on the left top side but the actual navigation does not turn on until I go thru screens with the V button. I was hoping the blue screen with the AGREE button would come up as soon as I tap on the navigation icon . what do you think - someone had the same problem and said the wires wer in the wrong place but there's only one cable going into my system from my nav component (GNA510). what do you think?

  • seandrod Jan 31, 2009

    Thanks cashmoney88 for responding - My Nav is set to auto - Im not sure if the system should operate like this but when I tap on my Navigation Icon , a new screen appears and says Navigation on the left top side but the actual navigation does not turn on until I go thru screens with the V button. I was hoping the blue screen with the AGREE button would come up as soon as I tap on the navigation icon . what do you think - someone had the same problem and said the wires wer in the wrong place but there's only one cable going into my system from my nav component (GNA510). what do you think?

  • seandrod Jan 31, 2009

    Thanks cashmoney88 for responding - My Nav is set to auto - Im not sure if the system should operate like this but when I tap on my Navigation Icon , a new screen appears and says Navigation on the left top side but the actual navigation does not turn on until I go thru screens with the V button. I was hoping the blue screen with the AGREE button would come up as soon as I tap on the navigation icon . what do you think - someone had the same problem and said the wires wer in the wrong place but there's only one cable going into my system from my nav component (GNA510). what do you think?

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 6 Answers

Ensure that NAV is set to auto. To set it up you have to access the user setup menu. To access that you would have to press the FNC button and look for the wrench Icon and scroll down until you get to user interface. Also keep in mind, whatever screen that you are viewing before you shut your vehicle off is the screen that is going to pop back up once you start your vehicle up again. Let me know if this works for you.

Posted on Jan 30, 2009

  • cashmoney88 Feb 12, 2009

    Don't know if it will help with your nav issue, but I had a similar issue with dvd player on my kvt-915. The dvd player would not start automatically, I had to cycled through the V button and select the dvd player to get it started and if I selected another source, like FM tuner, the dvd plyer would stop until I selected it again. I went into the zone control menu and selected dvd and now it continues to play no matter the source. May work for you.

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Vizio worked fine yesterday. today get "unable to launch com.yahoo.widgets.tv.container" when pushing the VIA button


Funny, same thing happened to me about the same time! Took me a while to figure out how to fix it. You have to get to the HDTV Settings menu and hit the Help icon. Do a Clear Memory/(Factory Default) and go thru that process, basically you go through all the settings just as you did the first time you powered up the TV. This will fix your problem.

The challnge is...how to get to the HDTV Settings menu when your VIA button only brings up the error you described? I finally got there like this: Hit the "Input" button on the remote, navigate to "TV" and hit OK (basically just select TV as your input), hit the Menu button on the remote and that will bring up the HDTV Settings menu and then proceed as above

Mar 25, 2011 | Televison & Video

1 Answer

When i start my computer it displays a blue screen. i can't access it; i'm using another computer right now


  • fix-computer-blue-screen-error-1.1-800x800.jpg Advanced Boot Options Menu

    Restart or press on power button of the computer and keep pressing F8 until the "Advance Boot Options" menu comes up.

  • 2

    Use up and down arrow buttons to navigate the menu, select "Safe Mode" and hit Enter.

  • 3 fix-computer-blue-screen-error-1.3-800x800.jpg Windows XP Welcome Screen

    This time you won't see the computer blue screen error.
    When the welcome screen comes up select Administrator and enter administrator's password(if you have one).

  • 4 fix-computer-blue-screen-error-1.4-800x800.jpg Launching System Restore

    Click on the START button and navigate to the Accessories folder. There you will see a folder entitled "System Tools," navigate to that folder and click on System Restore.

  • 5 fix-computer-blue-screen-error-1.5-800x800.jpg System Restore 1

    In the System Restore program, make sure "Restore my computer to an earlier time" is selected and click NEXT.

  • 6 fix-computer-blue-screen-error-1.6-800x800.jpg System Restore 2

    Choose a date on the calendar that you want to restore your computer and click NEXT.

  • 7 fix-computer-blue-screen-error-1.7-800x800.jpg System Restore 3

    The last page of the System Restore will pop up with your date that you have chosen and click NEXT. The system will reboot and the computer blue screen will be gone.

  • Mar 25, 2011 | Computers & Internet

    2 Answers

    My Vizio TV tells me, when I press the menu button, that it's unable to launch com.yahoo.widgets.tv.container. It worked fine last night.


    Funny, same thing happened to me about the same time! Took me a while to figure out how to fix it. You have to get to the HDTV Settings menu and hit the Help icon. Do a Clear Memory/(Factory Default) and go thru that process, basically you go through all the settings just as you did the first time you powered up the TV. This will fix your problem.

    The challnge is...how to get to the HDTV Settings menu when your VIA button only brings up the error you described? I finally got there like this: Hit the "Input" button on the remote, navigate to "TV" and hit OK (basically just select TV as your input), hit the Menu button on the remote and that will bring up the HDTV Settings menu and then proceed as above

    Mar 24, 2011 | Vizio SV472XVT 47 in. LCD HDTV

    1 Answer

    Need a code kvt-819dvd


    I can provide unlock codes, im a keenwood authorized dealer, but you have to send the units serial number. Tha serial is in a little label on the unit. The price is 45 $ to my paypal account. 100% guaranteed. Please write to josemanc@gmail.com

    Apr 28, 2008 | Kenwood VR-407 Receiver

    2 Answers

    Navigation not working


    Recheck your connections on the kna-g510 and ensure it is getting power, not too familar with the kvt-819, but I've got the kvt -915 and when I pull up the screen, there is an icon right by the src icon, that looks like a wrench. Press that and find A/V interface and ensure that the navigation input is set to RGB, also you can back out and go to user interface and ensure the Navigation is set to auto intstead of manual. That may be the case if it is similar to the kvt -915.

    Apr 20, 2008 | Kenwood KNA-G510 GPS Receiver

    1 Answer

    Need harnesses & brain unit for kenwood kvt-819dvd new or used need help?


    i need the brain unit for mi kvt 717 can i use other models brain units

    Mar 25, 2008 | Audio Players & Recorders

    6 Answers

    Kna-g510 gps receiver not working


    I have the same problem, did anyone get to fix it?

    Jan 02, 2008 | Kenwood KNA-G510 GPS Receiver

    Not finding what you are looking for?
    Car Audio & Video Logo

    Related Topics:

    111 people viewed this question

    Ask a Question

    Usually answered in minutes!

    Top Car Audio & Video Experts

    xxxxxx xxx

    Level 3 Expert

    4748 Answers

    Donald DCruz
    Donald DCruz

    Level 3 Expert

    17129 Answers

    yadayada
    yadayada

    Level 3 Expert

    66433 Answers

    Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

    Answer questions

    Manuals & User Guides

    Loading...