Question about iLO XM-MP3-CD Car Stereo

2 Answers

Illumination? I am trying to put my sony xplod into my 04 aveo. There are illumination + and - wires but my harness doesn't and I'm not getting any lights or anything. All it will do is eject if the ignition is on.

Posted by on

  • thescarlet_b Jan 30, 2009

    thanks, that gave it power, but only when the headlights were on. In addition the clock will not hold memory. Not getting constant 12v?

×

2 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

  • Expert
  • 152 Answers

You need to splice the + wire into the Acc wire. the with power only when you turn the key. and the - wire into the black ground wire. hope this helps

Posted on Jan 29, 2009

  • lee r
    lee r Jan 30, 2009

    right, try splicing it with the power wire that gets a constent 12v. i belive its the yellow wire. and see if that works. some of the wireing harnesses dont match up all the way and its a pain.

×

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I just installed a Sony xplode in my '05 Aveo, and had similar problem. With the illumination wires not hooked up, only problem was no memory to dash clock. I wired it to the power lead, now my dash lights are always on when the ignition is on, and only one side of daytime driving lights working. Apparently, the dash light illumination and clock memory circuits are completed in the factory stereo, but the aftermarket head unit is wired differently. The instructions say the Sony unit will not work in some Japanese cars, but the Aveo is Korean (Daiwoo). Stereo works great, but I haven't figured out how to make everything else work right. If I don't power the dash clock memory, everything else works right, but the clock resets every time it is powered through the ignition.

Posted on Nov 17, 2009

  • ohnodraco Nov 17, 2009

    RE: headlight problem

    It's probably easier to hook the power lead (yellow) directly to the battery with an inline fuse. If you have power only when headlights are on, you have wired into the headlight circuit between the switch and lights rather than a constantly hot.

    The + and - illumination leads light the stereo face when dash lights are on, but stereo is off, allowing you to see it in the dark when it's turned off, but the Sony is wired differently from the factory unit, so there are no corresponding wires on the Sony.

    Anybody actually done this install and made everything work correctly?


×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What's the wiring directions for radio replacement in 2004 aveo?


If you are talking about putting an aftermarket radio in, do yourself a favor and get the correct wiring harness for that car. You won't cut any factory wiring and the harness will be pretty much color coded to your aftermarket radio.

Oct 17, 2014 | 2004 Chevrolet Aveo

1 Answer

Need help installing xplod mex bt39uw


You have to invest in separate cables to the booster amplifier. Be careful that you have the proper relays and fuse for these or you might end up losing your car because of fire.

Mar 17, 2014 | Sony Xplod Mex-bt39uw In Car Audio...

1 Answer

I just hooked up a new pioneer stereo in my 04 chevy aveo and was left with 2 illumination wires without a home....then my battery died and now my check engine light is on...where do we need to splice...


The illumiation wires can just be capped off they aren't always used on aftermarket radios. It could be fluke instance that your battery died and you got the check engine light. I would take it to your closest autoparts store and have them read the codes most will do it free of charge and go from there.

Jan 05, 2011 | 2004 Chevrolet Aveo

1 Answer

Im trying to install a sony xplod radio in my 1995 Nissan Maxima. im using scorsche wiring harness A/B. i did all necessary installation procedures and the radio works but im not getting any sound out of...


Maxima Wiring Diagram

1995-97 Nissan Maxima Stereo Wiring Constant 12V+ Pink/Blue Switched 12V+ Blue/Black Ground Vehicle Chassis Illumination Red/Blue Dimmer Red/Orange Antenna Trigger Black/Red Antenna Right Rear Front Speakers 6 1/2" Doors Left Front (+) Blue/White Left Front (-) Blue/Yellow Right Front (+) Brown Right Front (-) Brown/White Rear Speakers 6 1/2" Rear Deck Left Rear (+) Red Left Rear (-) Green Right Rear (+) Blue Right Rear (-) Pink


Diagram for any aftermarket head unit

Black: ground
Red: switched 12volt (accessory)
Yellow: 12v Constant
Orange: Illumination (Dimmer)
Blue: Remote
White & White/Black: +/- Front Left
Gray & Gray/Black: +/- Front Right
Green & Green/Black: +/- Rear Left
Purple & Purple/Black: +/- Rear Right

Dec 23, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

I have a sony xplod l550x and i think its missing a wire because it says the illumiation wire is orange white and it dosent have one


PAGE 27 of THIS MANUAL does not show an illumination OR dimmer wire. This simply means the unit will have a bright display all the time - regardless of the headlights being on or off.

All radios do not have this feature.

Terminate the orange wires on the wiring harness so they do not touch metal (tape them off). They are not necessary to the proper function of the radio.

Thanks for using FixYa - a 4 THUMBS rating is appreciated for answering your FREE question.

Sep 24, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

My sony sub isnt working, i checked the wires


do you have a power on signal wire hooked up?

Jun 08, 2009 | Sony Xplod (P589) Car Subwoofer

2 Answers

Wiring color meaning


did you buy a factory radio connector to connect the old harness to the new radio wiring if not you can get one at wall mart for 20 dollars and it will be color coded

Mar 08, 2009 | Sony XPLOD CDX-GT200 CD Player

Not finding what you are looking for?
iLO XM-MP3-CD Car Stereo Logo

488 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top iLO Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4807 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1144 Answers

Are you an iLO Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...