Question about DFI LANPARTY UT nF3 (LANPARTYUTNF3250GB) Motherboard

1 Answer

PC will not boot, power and fans turn on, no video, no post.

I have a DFI UT NF3 250GB motherboard. This past week, I've left my computer running 24 hours for the past few days--usually on for only a couple of hours a day. I've experienced my monitor flickering when booting into Windows XP. Not sure what that was about, but I suspect that I didn't have enough power for all the components that I had connected at the time (DVD burner, SATA drive, ATA100 drive, X1300 Video Card). Well, I hooked up a laptop SATA drive and a My Book USB drive also when I started the 24 hour run, because I was transferring files from the laptop drive to the My Book drive. Last night, I discovered that the computer would not start up when I pressed the power button. I flicked the switch off and on on the PSU, then pressed the power button. It started up, fans spun, hard drive buzzed, dvd drive spun, but no video and no post. Any ideas?

Posted by on

  • arbitraging Jan 29, 2009

    The only way I can shut down the system after it powers up is to switch off the PSU from behind the tower. Neither the front power button nor the soft reset button responds to my pressing them.

    I've cleared the CMOS by moving the jumper and removing the battery for 30 seconds. It still does not post.

    The only thing I have connected at this point is the PSU to the board--the 20 pin and the 4 pin; all USB connections are removed; no hard drive, no dvd burner.

    Can you overload the system that it starts to flicker the monitor?




×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 1,602 Answers

LEAVINGYOUR COMPUTER RUNING ALL THE TIME WILL NOT MATTER.

NEED MORE INFO

SHUT DOWN THE SYSTEM, MAKE SURE EVERYTHING IS SEATED, REMOVE THE MEMORY AND REINSTALL THEM, REMOVE THE CONNECTION FROM THE HHD AND MOTHERBOARD RE INSTALL THEM, REMOVE ADDITIONAL BOARD AND CARDS, UNPLUG MONITOR AND PLUG IT BACK IN, REMOVE ANY EXTRA USB CONNECTIONS UNTIL YOU TRY RESTART THE SYSTEM.

ROD/ CANDYMAN GANDY

Posted on Jan 29, 2009

  • ROD GANDY Jan 29, 2009

    THE FLICKER OF THE MONITOR IS A REFRESH RATE AND YOU HAVE TO CHANGE THE HERTZ IN THE MONITOR CONTOL PANAL TO 60 HERTZ OR EVEN 75 HERTZ, BUT IF YOU DO NOT KNOW HOW THIS WORKS ASK YOUR COMPUTER FRIENDS THAT ARE COMPUTER NERD AND ASK FOR HELP OR



    GO TO CONTROL PANAL AND UPDATE THE DRIVERS



    ROD

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Getting my DFI Lan Party NForce4 UT Ultra-D to post


If you want us to help you, we need to know what is your problem. What you have written does explain nothing.

May 18, 2009 | DFI Lan Party UT NForce4 Ultra-D...

1 Answer

I have a DFI AM75-TC motherboard, 3beeps, no video


Hi richardbyers, three short beeps means there is a problem with your memory. (Base 64K memory failure). Unplug the power from the PC. Open the case & touch the bare metal on the case to discharge your self.
Remove the memory & reseat it. Leave the case opened & re-connect the power cord & try booting again. If you still hear three short beeps, shut the system down again as mentioned above. Gather some house hold alcohol & a couple cotton swabs. Drip a drop or two onto a cotton tip & wipe the memory's contacts, both sides & do not touch the contacts with your fingers during re-install or cleaning. Blow the memory slots out with canned air or use a clean paint brush. Insert the memory again & connect the power cord. Boot the PC. Try this first. If everything works out than good. If the problem does not clear its self let me know.

Good luck richardbyers!
Mike

Jan 06, 2009 | DFI AM75-TC Motherboard

2 Answers

Motherboard won't boot up


Hey there,

This causes if you havnt connected the power cable coming from th power button to proper jack or pin.

Check out the pin in which ur power button cable is inserted.

Does your system boot when u press the restart or shut down icon from ur windows (OS). If it is not letting ur system to boot then you've been attacked with the Worm viruses. These viruses dont let ur system to boot because they keep their process running untill ur power is off.

Gimme ur acknowladge by rating me.

Thanx.

--
Romy

Dec 24, 2008 | DFI LANParty UT RDX200 CF-DR Motherboard

1 Answer

Vcore power adapter for the cpu


Being that it's new it's probably still covered under warranty. Sounds like the motherboard is the suspect.

Jul 23, 2008 | DFI LANParty UT RDX200 CF-DR Motherboard

1 Answer

DFI Infinity NF4 SLI won't start


Hi steve, PC repair is trial & error. I suggest you replace the power supply or test the power supply in another PC that also uses 4 SATA drives & two PCI-E slots for starters. Two boards with the same problem is odd. You must have the CPU & fan connected, memory installed, ATA 24_pin main power plugg connected (Page 17 in manual). 4-pin_12v power connected which is located (Just to the left of DDR1 memory slot). Looking at you're board the power supply should be no less than 500w.
CPU must have thermal grease between CPU & heat sink.
Even though you have fans running & LED's on & flashing, the power supply seems to be the first item to check. Make sure the bottom of the motherboard is not touching the PC case.
Try the above & post you're finding here.

Good Luck!
Mike

Jun 28, 2008 | DFI Computers & Internet

1 Answer

Sli no video


Dear sir,

Its not the motherboard problem, ur operatingsystem(O.S) was corputed.

Pl reinstall or repair the O.S depending on ur data importance

Was this soultion useful to u? give the appericiation for me

Thanks

Mar 07, 2008 | DFI LanParty UT nF4 SLI-DR Motherboard

1 Answer

DFI Lanparty SLI-DR Problem


Hi inferno32,
why don't you try plugging strait into a wall socket, (make sure the wall socket is good). The power strip my be faulty. If your system still does not boot. Got a spare power supply? We've got to work from the wall socket back to the board. Some power supply's have a fuse internally. Your's may have blown. Almost every PC at one time or another encounters a system power failure, (lights out in the whole house deal). It's the spike that we all worry about. I'm not suggesting you run out & buy a new power supply but you can take your's apart look for a blown fuse. Post back your findings. Let's hope the power strip was the trouble maker.

Feb 28, 2008 | DFI LanParty UT nF4 SLI-DR Motherboard

1 Answer

Chip Set Fan Replacement


Try doing this. If you can, Un plug your computer, then remove the fan from the Heatsink. Using water and Dishwashing Liquid soad mix in a container. Soak the fan in the solution for 1 hour. Then rinse it using running water. Then sun dry it for 3 hours. Then re-affix it to your Heatsink! Hope this helps.

Sep 17, 2007 | DFI LANPARTY UT ICFX3200 T2R/G Motherboard

1 Answer

Unable to boot past BIOS


Hi Hanjiya, I suspect a hardware failure; I would pull off everything you can to make this as basic a PC as you can. Hardware POST checks, fans and LEDs are good to do very basic tests and elimination but are not definitive tests. If it still doesn?t work I would try using a power supply tester or switch out with a known good, followed by the RAM, processor and video card leaving only the motherboard. If you get this far and the problem is still there then your failure is the motherboard. Look for damaged capacitors with rounded tops or corrosion at the base. I?ve had two 2004-2006 era Dells refuse to complete the POST because of defective capacitors just recently. If still no luck you might try buying a pre-POST diagnostic card ($50 and up). If you don?t want to invest in that you should consider taking your PC to a shop that does have one. I know it runs again most of our personalities to pay a tech but consider this. I?ve run into lots of people who spend weeks and big bucks troubleshooting a problem someone with the right equipment can diagnose cheaply (overall) the first time. Without the test equipment or a similar PC you can use for parts you?re going to have to start buying parts one at a time in a process of elimination. Let us know if you have any more questions or comments and please don?t forget to rate the posting.

Jan 17, 2007 | ASUS P5LD2 Motherboard

Not finding what you are looking for?
DFI LANPARTY UT nF3 (LANPARTYUTNF3250GB) Motherboard Logo

269 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top DFI Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Columbus Makubika

Level 3 Expert

527 Answers

mukhtar21 shaikh
mukhtar21 shaikh

Level 3 Expert

2017 Answers

Are you a DFI Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...