Question about Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1 Sound Card

1 Answer

No sound from the sound card

Pc cannot produce sound after upgrading XP Sp1 to XP SP3.I got this big yellow question mark on my device manager..Please help me..thanks

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Brigadier General:

    An expert that has over 10,000 points.

  • Master
  • 5,158 Answers

Go here and download the driver that should fix the issue

http://support.creative.com/

Robert

Please take a moment to rate this solution.. thanks

Posted on Jan 27, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hi I have intex ESS 1938 sound card in my system, am not able to install drivers for it. Am using windows xp sp3.


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound video and game controllers you might see a yellow question exclamation mark? ! or a red X Right click to reinstall drivers
if you dont have a disk with the drivers you will have to download them
hope this helps

Nov 08, 2011 | Intel ESS ES1868F Sound Card

2 Answers

Soundcard soundblaster audigy SB0570 installed win xp sp3 No sound. Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound,video and game controllers you might see a yellow question mark? Right click to reinstall drivers
http://download.cnet.com/%7Bvalue=http://www.download.com/creative-labs-sound-blaster/3000-2120_4-10005159.html http://download.cnet.com/%7Bvalue=http://www.download.com/creative-sound-blaster-audigy/3000-2120_4-10198811.html http://download.cnet.com/%7Bvalue=http://www.download.com/creative-labs-sound-blaster/3000-2120_4-10022925.html :hope one of these will help you:

Jul 08, 2011 | Creative Labs Sound Blaster Live! 24-bit...

1 Answer

Can't get Yamaha motif to work with new M-AUDIO PROJECT MIX. I use Sonar 5 Producer on a PC with Windows XP SP3. I had the M-AUDIO 1814 audio interface and it worked fine. When playing previous recordings...


Go to your computers control panel find your devices section locate your settings for your synth in/out to see if there active or not. consider to go tothe M-Audio website to chec for recent downloads for ti. You may need to upgrade your windows?

Jun 29, 2010 | M-Audio PROJECT MIX I/O Sound Card

2 Answers

Soundcard cannot be detected


It needs a driver, install from the Asus software and driver disc, or download it from http://support.asus.com/

Apr 23, 2010 | ASUS Audio Cards

2 Answers

No sound from PC, problem with multimedia audio controller


The yellow mark indicated the multimedia audio controller driver was not installed, therefore the audio won't work/no sounds.
You need to identify the make and model of the audio card and if you haven't the audio installation CD then you can download the driver from the manufacturer's WEB site.
Since the repairer fixed your computer, he should have installed the audio driver. I suggest you get the repairer to install the audio driver as it should have been part of the repair service.
Also if you see any other yellow marks against any devices in the DEVICE MANAGER then these will also need the drivers installed.

Apr 05, 2010 | Audio Cards

2 Answers

Yellow excimation marks under other devices and no sound


Oh! Sorry.
Try to search for the XP Drivers for your Laptop or Return the OS to Windows Vista, some Toshiba Laptops does not have XP Drivers if downgraded from Vista to XP.

Thanks

Oct 25, 2009 | Audio Cards

1 Answer

Soundcard seagate ST320014A


Sound Not Working (discrete sound card)
You probably need to make sure the new sound card is properly installed. Check device manager and make sure the new sound card does not have a yellow exclamation mark next to it.

If the card and driver are propery installed, then you can either disable the onboard audio from BIOS (enter this when the computer first boots up by pressing either F2 or delete several times)

Or
go to control panel, sound, and check the sound card as the default. Do this for .WAV and .MIDI and whatever else you see.

And that should take care of it.


No Sound (integrated Sound card)
check device manager. This can be done in Win XP by right clicking my computer, properties, hardware, then click device manager. Alternative way to enter device manager is by clicking start menu, control panel, system (performance and maintenance), hardware then device manager.

In the deice manager window see if any question marks or exclamation points are visible.

If so, see if it the mark is for an audio device.

If it is an audio device, uninstall the device.

Next, try to install the sound card driver again. If that fails, the enter the device manager and uninstall the sound card again, restart the PC, ignore the hardware manager, and try to install the sound card driver software again.

Jul 07, 2009 | Intel Audio Cards

1 Answer

Uninstalled audio contrller driver


1st Download Driver from this site Creative Sound Driver
Installation of Sound Card.
  • Go to the control panel
  • Click on the System Icon
  • Click on the Hardware Tab
  • Click on the Device Manager then
  • Select the Multimedia Controller or Audio Control the yellow Question Marks sign on it.
  • Right click on Multimedia Controller and uninstall it.
  • After this go to the top of the device manager and click on scan for hardware changes.
  • Driver installation Wizard start.
  • Brows Your Driver from the Hard Disk and click on next.
  • Driver will be install
  • if the problem is still exist.
  • Replace the sound card or have a local tech take a look at the sound card.

Jun 26, 2009 | Creative Labs ESS 1938S Sound Card

1 Answer

PC dosen't play sounds occasionally


heres a suggestion go back to xp service pack 2. service pack is very easy to use and more compatibility than sp3. right now my 10 pc's are all xp sp2 and they have no problems about the sound.hope that helps

CHARCOIS

Sep 14, 2008 | Audio Cards

8 Answers

Sound card drivers for win xp-sp-3


i have installed windows xp ser: p3 and my sound card is not working

Dec 05, 2007 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

Not finding what you are looking for?
Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1 Sound Card Logo

Related Topics:

29 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Creative Labs Audio Cards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Teet Bergmann

Level 3 Expert

565 Answers

Richard Finch

Level 3 Expert

397 Answers

Are you a Creative Labs Audio Card Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...