Question about Kicker 2010/10 Dx500.1 Car Audio Monoblock Mono Class D Dx Amplifier Amp 10dx500

1 Answer

Kicker dx 500.1 keeps ruining my subs

I've been running this amp with a sony xplod 10" sub for a few months with no issues. recently the sub stopped working (no sound or movement at all). Other speakers worked when I did a quick test with them. Today, I bought a brand new 1200 W 4 ohm DVC sub and wired it for 2 ohms and hooked it up, In less than 5 minutes, I had the same issue...no sound or movement. The protect light is not coming on, the amp has power. I'm really not sure what to try next here.

Posted by on

  • Chris Thumm Jan 17, 2013

    UPDATE 1/17/2013: After testing anything I could think of with a DMM, I determined that the issue MAY be the connections inside the speaker box I am using. I have not pulled the new speaker out to confirm my suspissions yet though. I do know the issue is NOT the amp, as I now have an old Rockford Fosgate hooked up to it (in a different box), I will update again after checking the box in case anyone else has a similar issue and is looking for info.

×

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 65 Answers

If your sub isnt blown, i'd follow your own idea and look for a bad wiring connections, also what kind of head unit do u have? check the settings on ur head unit to see if there is a seperate setting for your amp/subs if it does have one, make sure it is set properly

if it does not have a setting like above, check the rca cable from the radio to tthe amp, and make sure that the rca cable is plugged in to " input instead of the output

Posted on Apr 13, 2013

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have 2 12 inch kicker rt dual 2 ohm subs. On a kicker cx1200.1 i want to kno how to hook it up to 2ohm to the amp. And if i can add another 10 inch kicker rt 2ohm sub in the future.


Do to the impedance Of your sub u can't run it @2ohms its going to either be @1ohm or 4ohms and your amp isn't 1ohm stable and u will risk damaging your amp. So your only option is to run it @4ohms and on a good note your sub is 100-600 watts RMS and your amp will push 400-500 watts RMS @4ohms. Now if you want to run 2 sub's in the future That amp will work perfect because it pushes 1,200watts RMS @2ohms and to wire your 2 sub's @1ohm just follow the steps in the image below. Hope this helped.25345194-v0hbouy2nvquqteoroa5j5rq-3-0.png

Dec 30, 2014 | Car Audio & Video

1 Answer

Are sony xplod 1100 watt 10'' subs 2 ohm stable


No keep on trying end blow everry thing up, Buy some real subs.

Nov 29, 2012 | Sony Xplod 1100 Watt Max 10" Subwoofer,...

1 Answer

800 watt mono block sony xplod amp blowing my dual coil 1500 watt subs


if the wiring to the sub is correct, then you have something wrong with the amp itself... something is power surging to the subs which is causing them to blow

Aug 25, 2012 | Car Audio & Video

1 Answer

I just bought a cvr kicker 10' sub, hooked it up in my car replaceing a polk audio sub. The kicker keeps blowing my fuse. i have checked the wireing. i have an 800watt sony xplode amp. Please help


i am assuming that you bought this sub used? their could be a problem with your voice coil. the voice coil moves the cone of the speaker in and out. the problem with the voice coil is that it has become lose and is doping the impedance of the sub. A lose voice coil can be cause by over powering the sub. this problem is not fix able.

Aug 01, 2011 | Kicker 01C8VR4 Car Subwoofer

1 Answer

I have a sony xplod 2/1 channel amp 800 watts. I already have 2 sony 6 by 9's hooked up to it running at 60 rms each but I wanna bridge a sub to it too. I was planning on taking a positive from one...


I don't recommend it. It may work good during low volume, but from experience, you will only turn it up so high before it trips the protect light on the amp since it's drawing too much current due to extra speaker(sub), then you have to turn off the radio and turn it back on to get it working again, it gets annoying. I recommend saving up for a mono amp, it will keep your system sounding clean and clear. the setup you specified will work, but it's not recommended. Your amp may run hot as well.

Jul 22, 2011 | Sony Car Audio & Video

1 Answer

I have a Sony Xplod 800w Amp running a 10' Sony Xplod Amp....i unhooked the amp to do some moving and i tried to put it back in today and it didnt have any sound coming from it! I did notice the power...


it sounds like it could be a blown channel in the amp. if the sub was blown it would still work just sound horrible. i have blown many subs and amps. you can bring it to an audio shop near you and they can fix it. i just got one of my channels fixed for 35$

May 11, 2011 | Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5...

1 Answer

I have a sony xplod 1000 watt amp, Worked perfect for a month, All of a sudden my subs stop working, But the power light on the amp is always still on. every great while my subs will work again, sometimes...


make sure ur running the right ohm load and if its two channel try bridging it. if already bridged unbridge another thing to check is rca wires i had the same prob with a 1000w explode 2 channel

Oct 12, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

Does a 1200W amp run 2x800W subs


ya youll be fine 800watts is at peak power on the speakers

May 29, 2009 | Kicker KX Series 04KX1200.1 1200w RMS...

1 Answer

Amp often decides to not work.


HI DUDE ,, TRY CHECKING UR RCA CABLE ,, COZ IT MIGHT B UNPLUGED AT UR PRE AMP OR PLAYER ... OR CHECK UR SUB WOOFER WIRE INSIDE THE BOX ....

Apr 14, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Kicker 2010/10 Dx500.1 Car Audio Monoblock Mono Class D Dx Amplifier Amp 10dx500 Logo

118 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kicker Car Audio & Video Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

hoyzee1

Level 2 Expert

150 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

78919 Answers

Are you a Kicker Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...