Question about Vacuums

1 Answer

The suction on my hoover is not as powerful as it was

I have changed the bag,cleaned the bush checked for blockages in the hose and their are none when i got it 10 months or so ago it lifted the carpet and picked up immediately now i have to go over and over it for ages

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 95 Answers

Is the suction on the hose the same as always? You might want to change the belt. It is not uncommon for belts to stretch out and affect power.

Posted on Jan 23, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Doesn't seem to have much suction when I put my hand under the head. Have cleaned both the filter and the mesh screen


Check the suction from the hose for rge tools see if there is suction

also check to see if there is a obstruction on the short hose to the nozzle

May 16, 2016 | Hoover U5140-900 Widepath Bagged Upright...

2 Answers

Hoover S3639 Suction Failure/Turns itself off and restarts later


If you did all this already the motor is not having power, must be replaced.

Sep 06, 2008 | Hoover S3639 WindTunnel Bagged Canister...

1 Answer

HOOVER VACUUM U8173-900


1) check the hose for blockage.
2) see the belt is slipin to due worn and replace .
3) check the bag/tank for full and need empty, and replace.
However go to the
http://hoover.com/support/video-instruction-guides/
and use the troubleshooting with common senses.

God bless you

Sep 06, 2012 | Hoover U8171-900 / U8172-900 / U8173-900 /...

1 Answer

There is a suction problem - the suction power is very low. The filter has been washed, dried and replaced but the problem is still there What is the problem? Thanks.


Something between the bag and the suction opening is clogging the vacuum. Start at the bag. Remove the bag and check for a clog. Remove the hose from the back and check for clog. Release the handle and turn the machine over to expose the sweeper bush. Check for clog. If you haven't found the clog at this point, remove the 4 screws on the brush cover. Then remove the brush and check the hose going into the machine. If the filters are clean the machine should have plenty of suction.

Nov 27, 2010 | Hoover Vacuums

3 Answers

My 5200 hoover spin scrub all of a sudden stopped sucking in mid clean.i took the front clear cowling off and checked for blockage but couldnt see anything.there is nothing to these thiings,they are...


Most likely your vent for the suction container is plugged or the suction hose can of or is broken at the connection to the tank nozzle (very common on these. Clean the machine thoroughly, and check that all hoses are tight and connected.

Aug 01, 2010 | Hoover SteamVac F5914-900 SpinScrub...

1 Answer

Suction not working on vaccuum.


Check for a blockage in the hose, or a tear / hole in the hose between the "pleats"

Jun 13, 2010 | Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless...

2 Answers

My hoover has no suction at the nozzle, though it has strong suction at the hose. This problem started after I replaced the vacuum bag for the first time.


there is a blockage behind the roller brush remove the roller plate and the roller and check the inlet hose for a blockage also remove the bag and chek the inlet to the bag for some type of obstruction. Don the Vacuum Doctor Alb, N.M.

Nov 01, 2009 | Hoover Tempo Widepath Upright Vacuum -...

1 Answer

Hoover U5468-900 WindTunnel Supreme suction is suddenly poor


The other possibility is there is a blockage in the foot. these models have dual channel air flow (windtunnel) and become blocked when not cleaned depending on use. under the roller there is a cavity that can be removed for cleaning. a hot motor can be caused by poor air flow.

Mar 15, 2009 | Hoover U5453-900 WindTunnel Supreme Bagged...

1 Answer

Hoover Windtunnel


Either the hose has a clog, or the inlet down by the belt is clogged. Is there suction at the end of the hose, if not then it is clogged. If there is suction, then it has to be clogged down below by the brush roll, check that inlet. There also is a filter at the bottom where the dirt cup (and bag) is, check it also.

Dec 28, 2007 | Vacuums

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

39 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Vacuums Experts

AskDyson
AskDyson

Level 3 Expert

2572 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18297 Answers

Roger Potts

Level 3 Expert

694 Answers

Are you a Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...