Question about Nitro Car Audio & Video

Open Question

Ihave a nitro bmwx3882 two channel amp when it comes on a red led protection comes on im not sure how to reset it

Posted by Anonymous on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

techman
  • 3130 Answers

SOURCE: working on a MA Audio HC4002 amp......

On an amp? All the devices should be replaced at once as they can measure or look good, but still have a high resistive leakage, and if this happens to save a couple of bucks, you can blow out all the devices you just replaced. The thing with solid state devices? Most of the time you cannot look at them and see they are bad unless they had a total blowout and blew apart and put a big hole into itself and then yes that ones bad and beleive me most of the others are too. Good Luck

Posted on Oct 09, 2006

SOURCE: nitro 2,000 watt amp

Maybe the audio amplifiers IC's are in bad conditions you need to replace them.Good luck.

Posted on Jun 02, 2008

  • 45 Answers

SOURCE: nitro 1000 w amp

unplug the speakers and the RCA leads from the amp, if the red protection light is still lit then its 1 of your linear amps blown or mosfet depending what your amp uses..if the red light does go off with the leads all disconnected, then connect 1 lead at a time and check the light,when you connect the bad lead or speaker then the light will come on and you know that 1 needs replacing..hope this helps

Posted on Jul 27, 2008

  • 323 Answers

SOURCE: Amp on "protect" mode

Hi, what you need to do is unplug all the connections to the amp. The amp goes into protection when the circuitry over heats.\
First decrease all your gains to minimal volume.
Connect your 12+V, remote, and ground.
See if the protection light comes on then.
Next plug in your RCA cables.
Check protection light.
Then plug in your subwoofer cables.
See if you are still in protect mode.
Hopefully everything works alright again.
Just slowly increase the gain to see what the cut-off is. Make sure you aren't dropping the ohmage too low on the amplifier. Check manual for correct wiring and such.

Posted on Feb 09, 2009

emissionwiz
  • 75066 Answers

SOURCE: mutant amp protection off

this is caused by a shorted output transistor(s) in the main amp.

Posted on Jun 12, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Hello, i have a nitro bmw 486 amp. i use it to power my 2 subwoofers in my trunk. its a very good amp and sure does its job, but randomly the light will turn red, which means protect, and my subs will shut...


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty D .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. nitro-lv2kkrmxrai4iihdvw4m3np2-1-0_0.jpg

Jul 31, 2010 | Nitro BMW-486 Car Audio Amplifier

2 Answers

Ok so my Nitro BMW - 481 2000w amp was working and then i came back the next day and the red protect light was on its been working for weeks but now it has the red light.


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. D .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. ok-nitro-bmw-481-2000w-amp-working-lv2kkrmxrai4iihdvw4m3np2-2-0.jpg http://www.nitrobmw.com/

Mar 17, 2010 | Nitro BMW-481 Car Audio Amplifier

2 Answers

I have checked all connections to my amp battery,head unit,remote or trigger wire,fuses,power cable,rca leads,ground wire,amp has a green led light on it indicating if it works ok,red if it`s not,light...


Your amp could be in protection mode! Sometimes turning up to high or wires touching will put in protection mode! It will have to be unplugged for a day or two to drain all power out of the memory. Leave accessorie/ignition wire hooked up, just not power and ground wiring. It should reset itself.

Jan 22, 2010 | Lightning Audio B4.250.2 Car Amp

2 Answers

I have a nitro 1200 watt amp earlier today it was workin with no problems we parked then came back in the car 3 hours later and it wasnt workin wont come on or anything just red light which is protecting...


Check your speaker wires, make sure everythings connected right with no short circuits, and check all of the fuses in the amp, and make sure none of them are blown. If all this checks out just check the battery wire, grnd, and remote wires. It has to be a wiring issue unless you busted your amp, but if was working when you tuned it off it should be alright... hop this helps...

Sep 10, 2009 | Nitro BMW-484 Car Amp

2 Answers

Protection light comes on


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Dou .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. protection-light-comes-lv2kkrmxrai4iihdvw4m3np2-2-0.jpg http://www.nitrobmw.com/

Jun 14, 2009 | Nitro BMW-482 Car Audio Amplifier

1 Answer

Protection light keep coming on


Make sure your head unit is off.

Reset the amplifier using the manufacturers specified method. Usually this is just power down briefly and then back up. I usually pull the amp fuse and make sure all LED's on the amp go out. Wait 10 seconds, and then put the fuse back in.

If the LED comes back on when you reconnect power, without the HU being on, you've got a bad amp.

If the LED does not come back on after reset, then check for short circuits on the speaker leads. Still leaving everything off, from the amp terminals, remove both wires to a specific speaker and check for shorts.

Mar 21, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

The amp wont come on


sorry to have to tell u this but you blew your amp or just the channels this happens when you dont have the ohm rite for amp and speakers

Dec 20, 2008 | Nitro BMW-482 Car Audio Amplifier

1 Answer

Nitro 1000 w amp


unplug the speakers and the RCA leads from the amp, if the red protection light is still lit then its 1 of your linear amps blown or mosfet depending what your amp uses..if the red light does go off with the leads all disconnected, then connect 1 lead at a time and check the light,when you connect the bad lead or speaker then the light will come on and you know that 1 needs replacing..hope this helps

Jun 30, 2008 | Nitro BMW-481 Car Audio Amplifier

1 Answer

Stop putting out sound to subs


Ok This is a two channel High Current amp. It is stable to one ohm. If the Subs are single voice coil at two ohms the they have to be wired in Parallel that means (Red +) (Black -) are connected to the + and - of another sub and then the (RED +) (Black -) from both go to one output channel of the amp. You pair the other two in the same fashion on the other output channel. If you are getting no output (sound) at all first check if the amplifier is going into protect. (Usually indicated by a red led on the unit. If it is connect only one Sub to each output and see if the protect LED goes out. If it does then you should have sound at the subs. If not check that you have the sub output enabled on the HU some head units do not come with the sub output enabled on the HU. If every thig is enabled, with only one sub connected to each output and the protect LED is not on then your amp is probably blown and needs repair. Nice thing is that MA has a great warrenty policy. Check and make sure the protect LED is off. If it is on you probably have the SUBS wired wrong

Jun 23, 2007 | MA Audio HK802SX Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

32 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Nitro Car Audio & Video Experts

ravie__s

Level 1 Expert

10 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75051 Answers

Michael Kovalik III
Michael Kovalik III

Level 2 Expert

117 Answers

Are you a Nitro Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...