Question about Olympus EVOLT E-500 Digital Camera

3 Answers

Olympus e500 Not sure what happened but the screen is now has a blue tint on the screen. tring to reset settings and i read that you can goto custom reset settings but i cant get there. Is there anything else i can do ? thanks

Posted by on

Ad

3 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

First, put the mode dial to "P". Now you can use the menu to do a "CUSTOM RESET" (see p.118 of the printed manual).

Posted on Dec 17, 2007

Ad
  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

The same thing happened to me. One day when I went to take pictures - all of a sudden all of them were very obviously tinted blue. I finally fixed the problem by checking the white balance. It was somehow set to something weird - and I set it back on AUTO. Setting the white balance is addressed on page 87 of the camera manual.

Posted on Dec 12, 2007

Ad
  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 2,985 Answers

Check out the Full Manaal- which is a PDF file on the software disk. If nothing there check out customer support.

Posted on Aug 20, 2007

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Screen is green


Sony TVs has an Optical Block issue. If there is an issue with the optical block, then there will be green, blue patches or tint on the TV display. Try resetting the TV to the factory settings and try Power resetting the TV. Turn Off the TV and remove the power plug from the wall outlet for 1 minute and reconnect it and check the operation. If the issue still persists, then TV may require service. You can contact the Customer relations team and check for the available options. Sony had repaired free of cost for such issues. Hence, contact the customer relations.

Jul 22, 2010 | Sony Grand WEGA KDF-50WE655 50" Rear...

2 Answers

Blue tint to all my photos


You may have the white balance set to something other than "auto white balance". If the pics look ok on the camera and on your computer, but the prints are blue, I would suspect the printer.

May 13, 2010 | Olympus EVOLT E-500 Digital Camera

1 Answer

Hi - My Olympus E500 has suddenly stopped taking pictures. Upon pressing the button, it focuses; flash also turns up but does not take the picture. Any ideas what has gone wrong with it? I thought...


I had the same problem but byt turning the camera on and off while pressing the sutter button gave me the option of custom reset setting and it is now working beautifully

Apr 13, 2010 | Olympus EVOLT E-500 Digital Camera

1 Answer

Backlight is blue and screen has a blue tint. no


Reset the tv back to factory setting.By unplug and replug the tv an hour later.This should work,not than ur tv Tuner board it dead.

Apr 10, 2010 | Sony KDS-60A2020 60" HDTV

1 Answer

I unplugged my Acer al1914 monitor from my computer and plugged a different acer al1914 in my computer and now when I transfer the screen from notebook to monitor it has a blue tint on the entire screen. I...


Check the color settings in the on-screen menu. You can choose between "Warm", "Cool" and "User". Maybe you used the "Warm" setting before and somehow it got changed to "Cool".
If this is not the case, you can try the "User" mode and reduce the intensity of the blue channel.
If even black areas show a blue tint, maybe running an auto configuration from the menu helps.
As a last resort, use the "Reset" menu item which resets all settings to factory defaults.

Mar 30, 2010 | Acer AL1914 19" LCD Monitor

1 Answer

E500 + fl50


you don't have to see the flash on the screen.
if the flash is on tll than he adjust itself to the camera setting

Aug 09, 2009 | Olympus E-520 Digital Camera with 14-42mm...

1 Answer

Olympus e500 internal flash not working


try resetting the camera back to factory defaults by putting camera in P mode, menu, custom reset

Jun 08, 2008 | Olympus EVOLT E-500 Digital Camera

1 Answer

No power?????


Not sure if this will help, but it seemed to fix my issue......I used a freshly charged battery. Removed both xD and Compact Flash memory from the camera. Powered on. You will see the menu flash and read that there is no card inserted. Power down. Place memory back in the camera. I can't explain my issue. The camera may have gone into a stand-by mode until the battery died and it just needed a reset? Anyway, hope this can be of use to someone. =0)

Mar 30, 2008 | Olympus EVOLT E-500 Digital Camera

Not finding what you are looking for?
Olympus EVOLT E-500 Digital Camera Logo

398 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Olympus Cameras Experts

Steven Wander
Steven Wander

Level 3 Expert

593 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

Jerry Greenberg
Jerry Greenberg

Level 3 Expert

1689 Answers

Are you an Olympus Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...