Question about Intel PRO/Wireless 2011B LAN Enterprise Access Point (WEAP2011BRW) 802.11b

1 Answer

My unit does not want to power up. No lights coming on.

The power supply works on another unit.

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 366 Answers

Your AP is dead.

Posted on Jan 26, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How to connect to the router, i can't see wireless light turned on, on the router


First check the power-cord from the router to the electric outlet it may be the power supply cord bad or the fuse on the router when bad

May 14, 2016 | Dell TrueMobile 1184 WX-6215D Wireless...

1 Answer

Blinking power and link led


Hi There - in my experience, blinking power lights on routers mean faulty power supplies - the Power Adaptors are prone to failure after long periods of continuous use - I would find out what voltage and current consumption is required for your router (usually printed on a label on or near the power socket in very small writing), then buy a replacement adaptor - you don't need to get the exact same item, one which can be adjusted to give different voltages should work just as well if you can match the voltage and power rating your device needs - You can use an adaptor with a higher power rating but don't use one with a lower power rating

Nov 12, 2013 | Linksys Wireless-G WAP54G 802.11g/b...

1 Answer

I have a HP ProCurve MSM 410 AP. It will accept clients and then in 20 minutes it starts dropping connections..and will not let them back on with a restart. I have poured over the specs for both AP and...


I'm having a very similar issue with 5 MSM410's (at 2 differant locations), purchased at the same time, from the same vendor.

With 2, when connected using PoE Injector, the AP gets hot (at the Data/Poe port), and only permits 3 devices to connect before the devices start losing the ability comminicate beyond the AP (i.e. I can logon to the AP with the Web Interface (WI), but cannot ping the DHCP server or even the Gateway device on the other side of th AP from the devices, but can ping both directions without issue from the AP's WI). HOWEVER; when connected using the PoE from a Cisco ASA-5505 (port 0/6 or 0/7) the devices work flawlessly.
- For this site, I replaced the Power Injector first, then replaced the AP. No change
- When connected to the PoE on the Cisco the unit does not run "Hot".

With 3 others at another location, they only allow 3 devices to connect and will disconnect any devices previously connected. These 3 are supplied PoE from Dell PowerConnect Gigabit Switches (also used to supply power to the VoIP and PoE Security Camera's), and also run Hot at the Data/PoE ports. We have not tried power injectors at this site.

I've tried to find any indication of how to adjust the PoE and Data Port settings to resolve this, but cannot find anything, and this appears to be a unique issue, as noone I have contacted has ever experianced it.

- Mike

Mar 28, 2011 | HP ProCurve MSM410 (J9426A) Pre-802.11n...

2 Answers

Have a Dynex Wireless G Router I've used for some time now and suddenly can't get wireless connection. When working with it, I now cannot get a power light. When I unplug and plug back in to the power...


Did you try and wiggle the plug, at the unit, if the lights flash its a bad connection.

Check the power supply, as it first turns on, then check it after it powers down, if you have the same dc v then the power pack is bad.

But it sounds like the router is going bad, so the only thing you rally can do, depending on where you bought it and how old it is.

Say its only a few months old, and you got it from walmart, try and return it.

Contact the MFG through there website and find out if they will take
care of the problem, if any charges need to be paid, and the cost of shipping, put this all together and see if its just better to go buy a 50.00
new one.

I hope you get this resolved, and if any other questions just ask.

Feb 06, 2010 | Dynex Wireless-G Broadband Router

1 Answer

My n-router went dark indicating no power. After jiggling the cords and changing the power supply, still nothing. How do I tell if it is the unit or the cords? The unit is just over 2 years old.


I had the power adapter tested and there was nothing wrong with that. It was the unit itself that died. It would have cost more to fix it than buying a new one. I was very disappointed that this would happen after only 2 years. I have since bought a different brand.

Jan 17, 2010 | NetGear RangeMax Dual-Band Wireless-N...

1 Answer

Hello, i resetted a dlink dwl 2000AP wirrels acces point, and now afther set up, the wlan led doesn't light up any more


If the WLAN light wont come, first thing that you can try here is to reset the unit again, by pressing the reset button for 10 seconds to correct the problem and once you're done resetting the unit unplug power for 10 seconds and then check if the wlan light is back....

Dec 01, 2009 | D-Link AirPlus Xtreme G DWL-2000AP...

1 Answer

Airplus xtreme g doesn't work


I have have this happen before with D-Link routers. Check your ac adaptor for power. If there is power to the adaptor, then the power supply in the router is gone and needs to be replaced.

Mine blew up unexpectedly and I replaced it with a linksys.

Jun 09, 2008 | D-Link AirPlus Xtreme G DWL-2100AP...

1 Answer

Need manual


f you have forgotten the password, you can reset the WiFlyer to use factory defaults for all settings using the following procedure. leading.gif leading.gif leading.gif 1. Disconnect the power cable from the back of the unit. leading.gif leading.gif 2. Press and hold down the "quick connect" button. leading.gif leading.gif 3. Re-apply power while continuing to hold down the button. leading.gif leading.gif 4. Release the reset button once all 5 lights have come on and the unit has beeped 3 times. leading.gif leading.gif 5. If unit does not beep (volume off), wait for the lights to start coming on a second time before releasing the quick connect button (about 12 seconds). leading.gif leading.gif Note:
Resetting to factory defaults will remove any custom configuration, including access numbers, that you have entered and you will need to configure the base station again.

Jun 06, 2008 | WiFlyer - Portable, shareable WiFi base...

2 Answers

EOC-3220ext Loosing its wired connection with lan


Try to Flush DNS Cache
ipconfig /flushDNS

Also

May 08, 2008 | EnGenius EOC-3220 (EOC3220)

Not finding what you are looking for?
Intel PRO/Wireless 2011B LAN Enterprise Access Point (WEAP2011BRW) 802.11b Logo

Related Topics:

55 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Intel Wireless Access Points Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18297 Answers

noti13

Level 1 Expert

15 Answers

Sudeep Chatterjee
Sudeep Chatterjee

Level 3 Expert

3267 Answers

Are you an Intel Wireless Access Point Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...