Question about VIA P4MA Motherboard

1 Answer

I lost my motherboard guide book of p4m266-8233

Now i my PC doesn't play sounds.and i want to know the method to connect my PC housing sound jacks to the motherboard.
system model- p4m266-8233
BIOS-phoenix award BIOS v6.00pg

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 4 Answers

Madhrchod find it your self.

Posted on Jan 20, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How to connect 5.1 speakers to ps with asus p5gc motherboard


So you want to connect your Play-Station to 5.1 surround sound speakers through a motherboard, so you can get sound from the Play-Station through the speakers while playing on your LCD TV (LED is something completely different)

You need to get a very specific type of Sound Card to do that.
I would recommend the Creative Sound-Blaster X-FI it is relativity old now, so it will be quite cheap you could get it for about 60 pounds. It is a PCIE card and comes with an external connection box and External Creative X-FI USB sound card dongle thingy.

I would recommend some bettor speakers for this as well as you get 3D crystal sound automatically, unless you turn the settings off. There are options in the EQ for just about every music type and every environment you can think off. Best of all it comes with a remote control. The sound from the Play-Station goes in to the connection box and the sound out from the conection box goes to the TV. There are 6 Audio in 9 audio out on the connection box and a bunch of other connection ports for various things. MIDI, small jack connectors large jack connectors, I-pod connector wireless expansion port, Ethernet port, Fiber optic ports x2, component audio, scart and a bunch that I don't eaven know what they do. ,

Sep 21, 2013 | ASUS Computers & Internet

1 Answer

Lost sound


You burned out the audio chipset, (Unless when you downloaded the audio drivers, you did not Install them. You have to download AND install)

Suggest you purchase an economical sound card. Just ONE example,

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=2177471&Sku=D10-2092

Regards,
joecoolvette

Jun 15, 2012 | Computers & Internet

1 Answer

Sound does not work


hi welcome to fixya
try first to hook up the audio plug of your pc speaker system with in other audio jack in *********** board. then check also the audio label click the speaker icon in your monitor might be in mute option. if still doesn't work,click control panel and select audio devices then click hardware properties you will see all the audio driver. if none there might be a problem with the sound driver, you need to re install the sound driver in your motherboard to access sound option. hope this will help you thanks for consulting through fixya service good day.

Feb 06, 2012 | Computers & Internet

2 Answers

My gigabyte g41 combo doesn't detect front port jack . So i'm having problem in using headphones from when i bought this mother board.I tried both XP & 7 .My front port sounds only when i...


1. check if your front panel is connected to your motherboard at proper port2. check "expert mode" on your via hd audio deck, click "advanced options" and check "redirected headphone" (THIS WILL UNCHECK "INDEPENDENT HEADPHONE") and uncheck "enable front panel jack detection"
this should solve your problem.

Sep 22, 2011 | Gigabyte GA-G41M-Combo Motherboard

1 Answer

My mb is asus p5gc-mx/1333 after formating my pc sound doesn"t play


Hi, sounds like a driver problem, try the Realtrek AC 97 sound driver, its free to download from a google search.

Sep 08, 2010 | ASUS P5GC-MX/1333 - Motherboard - micro...

1 Answer

M810DLU SOUND DRIVERS


check first in BIOS set to factory default, in windows check for the audio driver if all icon function but no audio on phone jack output. you need PCI audio card already included with cd driver.

Apr 02, 2010 | PC Chips M810DLU (M810DLUV75C) Motherboard

1 Answer

I want to conect aux ports


get a mini jack to 2x rca cable then plug the mini jack in to your speaker out, the green port on you sound card, and the rca's into the device you want to play to

Oct 08, 2009 | PC Chips M861G Motherboard

3 Answers

Crackly sound on the P5NSLI motherboard


check for faulty RCA wire or Stereo jack, If you get that buzzing sounds 95% of the time its a faulty rca wire or 3.5" stereo jack hop this works

Mar 30, 2009 | ASUS P5NSLI (0610839134670) Motherboard

1 Answer

I cant play 5.1 chanel sound with motherbord ZX-I945LM4


hi im josh in cebu phils.friend try this solution of mine this will help you.
Let's look at the simple stuff first. Is the card installed properly in your system unit? Have you connected the audio cable from your sound card to your CD-ROM/DVD drive? Are speakers (or headphones) hooked up to the card? Are the speakers plugged in and turned on? (And are they plugged into the correct jack? You don't want to plug your speakers into your microphone jack!) Are you performing a task on your PC that actually produces sound? Is the volume turned up loud enough (both on your speakers and in Windows)?
Okay, now that the easy stuff is out of the way, let's turn to something more difficult. The most likely cause of no sound is some sort of conflict. One by one, change your card's DMA, IRQ, and port settings. (This might entail resetting some jumpers on the card itself, as well as making some software-based changes.)
This problem can also occur if you add a new sound card to a system that has sound capabilities built into the motherboard. You'll need to disable the onboard sound before the new sound card can work. good luck

Mar 05, 2009 | Intel D850MV Motherboard

1 Answer

SL-75KAV


Here ya go http://www.motherboards.org/files/manuals/118/75kav.pdf
This has all the pictures you will need to reconnect everything. If this helps be sure to rate my help.

Jan 22, 2008 | Computers & Internet

Not finding what you are looking for?
VIA P4MA Motherboard Logo

Related Topics:

1,137 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top VIA Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

David
David

Level 3 Expert

751 Answers

joecoolvette
joecoolvette

Level 3 Expert

5660 Answers

Are you a VIA Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...