Question about Car Amplifiers

1 Answer

Got a red light on amplifire how do you reset amp I have an Insignia NS P2000 I believe with two 12-inch Insignia subs & I have a similar problem with the indicator showing that the amp is in protection mode.  I've checked the wiring and it's all fine.  I've also completely unhooked everything from the amp and plugged it all back in.  When I replug the components and the amp turns on, the light is green for a couple seconds and will hit, but then it goes red real soon.  Any idea what the problem may be and how to fix it?

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 5 Answers

Have you tried turning your gain down a little and then slowly turn the gain up while the sound is on!!!! There could be a pinched wire in you speaker wires!!!! Make sure your remote wire is not touching any metal or ground wire!!!!

Posted on Jan 18, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Amp wont turn on just thr red thermal light


First ceck yor ground. itshoul be grounded directly to the frame andto clean bare metal. sedonc check your wires to make sure nothing is chaffed and grounded out. after that you can check yur subs to make sure the ohm load is safe for your amp..let me know if theres anyting else to help out!

Jul 25, 2010 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

1 Answer

Theres a red light on the amp instead of the green light


First ceck yor ground. it should be grounded directly to the frame andto clean bare metal. sedonc check your wires to make sure nothing is chaffed and grounded out. after that you can check yur subs to make sure the ohm load is safe for your amp..let me know if theres anyting else to help out!

Jul 02, 2010 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

2 Answers

2 12" subs + 600W amp. Turn on, goes boom once, then red light


Is your gain all the way up? If it done this before, sounds like your over working the amp. Make sure your subs ohm load is capable with the amp load to. If they are 1 ohm and your amp is only 2 ohm stable, it would beat for a lil bit then go into protection mode to. Check your wires too.

May 13, 2010 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

1 Answer

I have two 12 inch rockford p1 punches powered by an 800 watt sony explode amp (2 Channel) and i want to install another 15 inch kicker with a 1200 watt amp not sure the model, i got it from a friend and...


I have a similar setup & I just run the second amp straight off the other amp by running positive & remote wires directly from 1 amps positive & remote inputs to the others amps inputs. But my head unit has RCA inputs, (sub in & front & rear inputs) so from my 4 channel amp I run 2 6 inch alpine S's to the front to the front RCA inputs of the head unit, & 2 Pioneer 440w 6x9 inch speakers to the rear inputs. & my 800w 12 inch sub from my 2 channel amp to the sub woofer inputs on the head unit. Has blown my eardrums for nearly 12 months now great stuff! Hope this has helped

Mar 12, 2010 | Sony Car Amplifiers

3 Answers

My red light on my amp is on and wont go out


Unfortunately I think you need to get it repaired or replaced .When a protection light will not turn off it is generally caused by an internal short and needs one or more replacement parts for it to come alive again.
-Dynami

Apr 03, 2009 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

1 Answer

The amp light turns red


it is probably a bad ground, but maybe not, but maybe.......hope this helps

Mar 18, 2009 | JBL BP300.1 PowerValve Series Car Audio...

1 Answer

Problem when hooking two 12 inch subs to one amp


the amp is no where near strong enough that sound you hear is called hard clipping and it will destroy your subs in minutes. depending on what model JL subs you have I can sell you a better amp.

Dec 30, 2008 | Planet Audio VX602 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp getting hot and shutting off


no mine do that and its pretty much normal

Jun 06, 2008 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

2 Answers

Installing The Subwoofers to the amp... etc.


You should go with a 4 guage power wire kit. If your amp is going in and out
at high volume than that is your problem. 8 guage will work but, if you want
the proper current which is your power from your battery, going to your amp
than I would recomend the 4 guage amp install kit or just the main power
wire coming from your battery. If you would like contact me and I will send you
to a very good sight with all the info you will ever need for car amplifire installation.

Apr 21, 2008 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

Not finding what you are looking for?
Car Amplifiers Logo

Related Topics:

343 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Are you a Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...