Question about Audio Players & Recorders

Open Question

Left speaker barely makes a sound when plugged into subwoofer

I've got a Creative I-Trigue 3300 43 Watts 2.1 Speaker sound system and everything worked great until a week ago. The left speakers volume became barely audible, but the right speaker and sub-woofer worked fine. The speakers both work fine without the sub-woofer, but when you plug them into the sub-woofer the volume on the left one barely makes a sound. Any help or suggestions would be greatly appreciated! Thanks. Jim

Posted by on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

SOURCE: right speaker doesnt have sound

1ST.-The right jack could be damaged!!
Usually, there is a [+} posaitve & [-] negative input\output to speaker connections. Not all [-]neg. is ground.Sometimes the [+] pos. is grounded. [The exception to the rule is that u SEE the black wire going to ground] the reason I am letting u know this is that u can test the INSIDES of the sound system.
If u can get inside of the unit. Cut the left speaker output [+] posative from both outputs. criss\cross wires.Place left speaker output to right speaker jack[ that does not work!!] & visa versa.If the [LEFT Output] stops working after u plug in the speakers,the internal RIGHT output is damaged. NEEDS TO BE TESTED
If nothing nothing changes.The left still works & the right still does not work, then it is the jack (shorted ?, opened internally ?)

Posted on Jun 11, 2008

ithana
  • 185 Answers

SOURCE: I moved, and now my speakers won't work

check for the power button is on behind the woofer or speaker,if ur speakers does not have switch hten select the volume control optin and click the properties and check the sounds by clicking the speaker images in that window.if u have problem again,askme through fixya again.

Posted on Aug 16, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: Strange problems with Z-2300's

I'm having this same problem and have sort of solved it with a really wierd technique I found at Logitech. Evidently this problem is related to the control pod rather then the RCA jack. Try this:

Unplug the control pod from the subwoofer Turn off the main switch Turn the volume knob one full turn, tap the knob Repeat again (2 times) Replug the control pod Turn on the main switch and the control pod See what happens

I found that this got the speaker working finicky after it was almost totally useless. It seems to be cutting out randomly, but fidgeting with the control pod or it's connector jack fixes it. No clue what the deal is here, but your problem is identical to mine so take some time to screw around with these components with music running so you can hear if it suddenly works.

Posted on Jan 24, 2009

SOURCE: Left speaker problem with X-240 Logitech Speaker / Subwoofer Sys.

pul the board out of the subwoofer box and check that the connector is soldered to the board properly if not the sound will sound scratchy.
hope thes helped

Posted on Jun 06, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: I have creative 2.1 channel with sub woofer and 2

I have a similar reoccuring problem with the left channel on my speakers. All of a sudden, while playing music or whatever, the left channel jusr dies. Turning the system off and then on again from the conrol unit does not remedy the situation. By chance, I discovered a workaround to get the left channel working again: Push the main power switch of the subwoofer until it almost switches off and then release it so that the power is never actually switched off. Now a click is heard in the system and the left channel comes alive again. This is quite annoying and seems to have something to do with switches in the subwoofer. Low quality components may have been used. I 've been thinking of getting another 2.1 system, but it's not easy to find one... Maybe I should open the subwoofer box and go through the switches and possibly hardwire some connections...

Posted on Aug 27, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have Creative I-Trigue L3800 Speaker System, but I only get a redlight, won't power up. The Power supply works. What else can I try?


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound video and game controllers you might see a yellow question exclamation mark? ! or a red X Right click to reinstall drivers
if you dont have a disk with the drivers you will have to download them
hope it helps

Oct 05, 2011 | Creative Labs I-Trigue L3800 Computer...

1 Answer

Recomended amplifier for tr 2800


I've had a set of TR-2800s for about 7 years, I started with a kenwood stereo amp but graduated to a Yamaha 5.1 system in 2008, any system with 100 watts or better output on the main channels is fine, You can't blow these things without 400 or more watts.

Aug 03, 2010 | Theater Research TR-2800 Main / Stereo...

1 Answer

No sound from subwoofer, i have a JBL subwoofer the side or small speakers will play but the woofer will not i ran a sound check and it was stated that all speakers was working fine. could it be that my...


Are you using the Creative speaker test program? It usually has a picture of a generic layout of a pc system, with the speakers around it, showing a speaker for each that you should have plugged in. There should be a test button that will play a sound through each speaker. If a sound plays from your center speaker when the subwoofer picture is lit up then you may have a cord plugged in incorrectly on either the subwoofer or on the back of the soundcard. I've ran into this many times.
The best way to set up surround sound is to get your speakers placed or mounted on the wall, then run one wire at a time into the subwoofer, to ensure that the front left is hooked into the subwoofer in the front left, front right into front right, etc. Then once the speakers are hooked into the subwoofer start running the outputs from the subwooofer one at a time into the sound card. After each connection run the test program and watch the pictures light up as the sound plays, and make sure that the speaker playing sound in your place is the same speaker that is lit up on the test program.
I hope that helps, otherwise the amp is probably bad. Let me know if you need more help.

Apr 30, 2010 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

No Sound from External Speakers....only from Headset plug.


Hi, had same problem.... unscrew the remote and carefully remove the back end part of the stereo-connector (very careful !) it consists of a very small switch which moves sideways..... this switch is stuck into headphone-modus. Reassemble and it will work again
Note that speakers will work if you remove the switch

Apr 19, 2010 | Creative Labs I-Trigue L3800 Computer...

2 Answers

What wattage amp do I need to get good sound in a toyota corolla


Make sure it's a RMS 1200 wats not MAX watts also the Ohms of this speakers and them you can buy any amp. with the same RMS watts of your speaker and same Ohms of resistance.

Jan 27, 2010 | Sony Xplod 1100 Watt Max 10" Subwoofer,...

2 Answers

My Creative I-Trigue L3800 speakers have stopped working. The system receives power (the volume control lights up) but I am no longer getting any sound. I fear something may have blown but not sure what. I...


don't know but i'm in the same boat. the white connector on the subwoofer does not receive sound. either the left or the right speaker will work when plugged into the red female connectors but neither works with the right. fuse is all i can think of. know where to get one?

Oct 29, 2009 | Creative Labs I-Trigue L3800 Computer...

1 Answer

Jl audio w7 13 subwoofer system 3ohm driver bridge it 2 ch amp


How much is your speaker max wattage?
If it is 750 or below, it can only be used on one channel, either the right or the left.
If speaker can handle 1500 watts then hook the positive speaker wire to R+
Hook black negative speaker wire to L-

Now it is bridged

Aug 19, 2009 | Jl Audio 13W7 Car Subwoofer

3 Answers

I-trigue 3400 speakers


My 3400 worked yesterday, but today the subwoofer stopped working. I tried a lot of different things. In the end, I simply had to jiggle the wired remote connection to the subwoofer and it started working again.

Jan 07, 2008 | Creative Labs i-Trigue 3400 Computer...

1 Answer

Cerwin Vega ve-28s subwoofer and new Cervin Vega 2-way satellites


I bought my VE-28s and it did exactly that crackled, cerwin replaced part in amp but few months later problem persisted. they then replaced entire amp assembly and its been fine. i really push it to and its been fine. to test it, unplug the connection from amp/ reciever and see if it persists. if so its the sub, if not its the amp/ reciever. dont dump it, these subs really crank and can put out some deep loud bass.

Oct 28, 2007 | Cerwin Vega VE-28S Subwoofer

Not finding what you are looking for?
Audio Players & Recorders Logo

Related Topics:

27 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audio Players & Recorders Experts

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5011 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73619 Answers

Are you an Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...