Question about E-Mu 1616M Sound Card

1 Answer

The sound of my laptop is not coming - E-Mu 1616M Sound Card

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 144 Answers

Check if the soundcard drivers are installed correctly, if not, reinstall.
check if the sound settings are not muted, if so, uncheck the mutebox.

Posted on Jan 15, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

9200 lx laptops sound not coming


Did you install the audio drivers that comes with the hardware?!

There should be a cd installer comes with the sound card.. it is the driver that you need to install for the sound card to work...

Feb 18, 2011 | Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1...

1 Answer

Laptop Sound Problem


This is issue with the sound port. hardware issue needs replacment.

Kevin.

Feb 15, 2009 | NEC (158-057407-0) Sound Card

1 Answer

No sound is coming out of my compaq laptop at all.


what is the model
u may need ti instal the sound driver that may help

Jan 29, 2009 | Compaq Creative Sound Blaster PCI 128...

1 Answer

EMU 1616M sound card


Hi,
I know this is a longshot, so forgive me..
Hit F8 on booting up and go into the BIOS, and use the arrow keys to navigate to sound and check that the PCI (sound card) is checked and not the OS (onboard sound). Save to CMOS and Exit.
I know.. I know.. but sometimes it's as simple as that..
Let me know how you get on..

Chris (ziraffa)

Dec 29, 2008 | E-Mu 1616M Sound Card

2 Answers

Hello, due to different problem i formatted my laptop which is of hp comapny. but now i faced the problem of no sound or sound doe not come from my laptop. my laptop name is HP Pawilion dv2418nr. how can i...


Download Microsoft UAA drivers
Uninstall your sound drivers through device manager
Install UAA drivers and reboot
Then reinstall your sound drivers
Please give me a fixya

Nov 11, 2008 | Audio Cards

2 Answers

No sound


i need help, i format my hp laptop, when i installed the french version i lost my sound

Oct 19, 2008 | Audio Cards

2 Answers

Audio


u have install proper driver of your sound card

Oct 03, 2008 | Audio Cards

1 Answer

Sound driver problem


did you have the cd driver from your laptop. if you have then install the cd driver after you format it and it should be work fine. hope that helps!


CHARCOIS

Sep 10, 2008 | Intel Frontier Design Dakota 24-Bit PCI...

2 Answers

No sound is coming from my laptop


search the net for your model sound card with its numbers
EG Cmedia 3456 drivers
ensure you download for your O/S

Jul 12, 2008 | HP Sound Card

4 Answers

Need sound drivers


plz visit the your lap top manufacture website and download it

May 15, 2008 | Creative Labs CT4870 / CT4780 Sound Card

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

0 Answers

Emu1616m/ acid pro 5 sync problem I have used the Emu 1616m(soundcard) with acid pro 5 on a Sony Vaio Laptop(windows XP) for over a year. I have periodically taken out the soundcard following the simple remove hardware procedure, everytime working properly when loading it back up. The most recent time putting the card back in and turning on the laptop, all the ports were gone. What I mean by ports is all my inputs, micline inputs, Aux In, 1L1R, ect, ect...everything i would normally use to plug in my speakers, mixer, keyboard,mic, ect ect.... Gone....what i Mean is: when i pressed record on Acid Pro 5, a window would pop up showing me the feedback, and record device, when pressing the down arrow on the record device there would normally be a long list of all the inputs available on the emu 1616m. This is my problem, the inputs and all are gone and no matter what i do i can' t get them back. I tried the obvious stuff, going into the sound audio devices on the pc, going into the preferences on acid. I'm not sure what i'm doing wrong, i might have messed up the ASIO on the pc, but thought i had it back to how it was. I even tried restoring back to an original date, and know i can't even bring up the patchmix dsp application, it say's i got a missing/corrupt (skin) and may need to re-install. At first I thought this would be a simple fix, I'm sure it is but now its beyond my ability to get things back to the way they were. I record daily as independent artist, and unfortunately rely on this equipment, can somebody please help, it would be much appreciated. Thankyou Sincerely Cory Green

Aug 22, 2008 | E-Mu 1616M Sound Card

E-Mu 1616M Sound Card Logo

Related Topics:

25 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top E-Mu Audio Cards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60960 Answers

Willem.
Willem.

Level 2 Expert

345 Answers

Are you an E-Mu Audio Card Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...