Question about Sony WEGA KE-42M1 42 in. HD-Ready Plasma Television

1 Answer

I have aWega KE-42M1 and I get sound with no picture. I have replaced the G2power supply and still get no picture. any Ideas?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Sony Master
  • 14,553 Answers

If the power supply did not help instead of guessing it may be time for a shop to look at the set.

Posted on Dec 06, 2012

3 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 1 Answer

SOURCE: Sony WEGA KE-42M1 sound but no picture.

i have the same problem! did you ever solve the issuE??

Posted on Mar 30, 2010

caroldon
  • 17129 Answers

SOURCE: sony wega KE-42M1 .power lead

This confirms that the main power supply which is the SMPS is faulty.
The fuse could have failed and must be checked, if the fuse fails the SMPS is confirmed to be faulty due to the power outage.
please check the links below for tips and support:

http://www.fixya.com/support/r5826301-working_switch_mode_power_supplies

http://en.wikipedia.org/wiki/Switched-mode_power_supply

Posted on Sep 21, 2011

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why my Sony TV KE 42M1 takes a long time for the image to show. and when it does it takes a long time to produce a good quality picture?


Back-light problem. Check and replace damaged component/s at its back-light inverter board, or replace this board as card basis. If you wish to get some details; check the site linked here. Surf the site with patience. Pull up older posts. It will be best to replace the inverter board as card basis.
http://electronicshelponline.blogspot.com/

Aug 31, 2014 | Televison & Video

1 Answer

Sony Plasma KE-42M1 -70 volt section is not stable when Y sustain board is


Sounds like the sustain board is damaged. Replace it as as card basis.

May 27, 2014 | Televison & Video

2 Answers

May sony tv has sound when you turn it on but no picture


If the problem is same with different input devices and you have ensured the are no loose contacts in power outlet, RC jack, cable and sockets, the TV needs servicing.

Aug 23, 2012 | Sony WEGA KE-42M1 42 in. HD-Ready Plasma...

1 Answer

Sony wega KE-42M1 .power lead ok . no power at tv. (no standby or power light showing at on switch). house power went off , when it came on tv wouldn't work


This confirms that the main power supply which is the SMPS is faulty.
The fuse could have failed and must be checked, if the fuse fails the SMPS is confirmed to be faulty due to the power outage.
please check the links below for tips and support:

http://www.fixya.com/support/r5826301-working_switch_mode_power_supplies

http://en.wikipedia.org/wiki/Switched-mode_power_supply

Sep 21, 2011 | Sony WEGA KE-42M1 42 in. HD-Ready Plasma...

1 Answer

Hi, my sony plasma KEP42M1 keeps switching off and on automatically especially during the first hour run, apparently common problem with this model cause also a friend of mine has the same problem. Can you...


its a problem with the onboard power supply it needs to be replaced. im sorry for the bad news hope that doesnt mean a bad rating for me.. you can try to reset the power supply by keeping it unplugged for about 20 minutes.

-brian

Mar 17, 2011 | Sony WEGA KE-42M1 42 in. HD-Ready Plasma...

2 Answers

Thin white horizontal lines!!! I've had my WEGA KE-42M1 for 5 years with no problems until about three months ago. After about an hour being on, there are thin white horizontal lines that move randomly...


Sounds like your TV is giving out, plain and simple.

If this doesn't sound right, then only one thing comes to mind. Have you moved the TV recently? Are you using a different coax cable, (if using cable that is). If so, just change the cable back to the previous one and you should be fine.

Aug 21, 2010 | Sony WEGA KE-42M1 42 in. HD-Ready Plasma...

2 Answers

No picture but there is sound i can turn it on but no picture


el televisor lo prende y se oye, pero no se ve. hay veces que lo prendo y se ve.

Jul 22, 2010 | Sony WEGA KE-42M1 42 in. HD-Ready Plasma...

2 Answers

Sony WEGA KE-42M1 sound but no picture.


i have the same problem! did you ever solve the issuE??

Oct 16, 2009 | Sony WEGA KE-42M1 42 in. HD-Ready Plasma...

1 Answer

No picture-Sony


did you ever get your tv repaired?

Apr 29, 2008 | Sony WEGA KE-42M1 42 in. HD-Ready Plasma...

1 Answer

Pink picture


I had a short circuit in my house and now my Plasma tv KE-42M1 is now pink & green color picture, any out there that can help me?

Mar 04, 2008 | Televison & Video

Not finding what you are looking for?
Sony WEGA KE-42M1 42 in. HD-Ready Plasma Television Logo

Related Topics:

247 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Televison & Video Experts

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74106 Answers

Jerry Greenberg
Jerry Greenberg

Level 3 Expert

1667 Answers

Are you a Sony Televison and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...