Question about Intel D850MV Motherboard

1 Answer

I have a lenovo 42y6492, xp. When I run the bigpond broadband cd to install the ionternet it says no usable ethernet port detected. Cn someone help.

The only bios I can find is when I click control s, the only thing there that looks like a proplem is where it says vlan mode which says enable and vlan id (0...1023) and then it says 0000.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 2,878 Answers

Sounds like the LAN card is not enabled, or is missing the drivers. Check both Network Connections under Control Panel to enable by right clicking, and Device Manager for installing drivers.

Posted on Dec 06, 2012

  • warren Dec 06, 2012

    There is nothing in network connections

  • warren Dec 06, 2012

    In the device manager, ethernet controller, pci device, sm bus controller, video controller all have a yellow question mark.. I cannot connect to internet to see if drivers are needed.

×

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

iqbal_del
  • 652 Answers

SOURCE: ethernet controller driver

here is the right driver for you:

If any problem occurs... just Ask me

Thanks
Iqbal

Posted on Apr 02, 2008

DRSS
  • 81 Answers

SOURCE: Raid JMB363 RAID BIOS UTILITY

The P5K motherboard has a four port vanilla ICH9. There
Is no RAID on the Intel, when the chip has only four ports?
So S1, S2, S3, S4 are not RAID.

In the P5K manual, the RAID function exists on the Jmicron
Controller. One drive connector is internal (SATA_E2, on the
Left of the motherboard picture in the manual), and one
Drive connector is external (F_ESATA on the back I/O area).
This is not convenient for building a RAID0. (The intent is
To allow making RAID1 backup disks.) You'll have to snake
The SATA cable back into the computer, if you hope to use
It with two internal SATA disks.

The manual has full instructions for setting up RAID on the
Jmicron JMB363. The manual says to set the Jmicron to RAID
Mode in the BIOS. Two disks must be connected, in order to
Be able to press <control-J> at the start of the BIOS, to
Enter the Jmicron RAID setup in the BIOS. At that point, you
Can declare an array in the BIOS setup.

Then, when Windows is installing from the Microsoft install CD,
You’ll need to press F6 and offer the Jmicron RAID driver.

Section 5.5 of the Asus manual, describes how to make
A RAID driver floppy. The application in the mother board cd is available for make drivers disk

Posted on Dec 10, 2007

  • 1 Answer

SOURCE: usb problems

i have same mother board, all usb working when i have only 1Go of RAM, but when i replace 1Go by 2Go of RAM, USB port work strangely: my keyboard and mice working normaly in usb, but nothing else is detected. if i put back 1Go instead of 2Go of RAM, usb working again. some one have explaination ?

Posted on Apr 24, 2009

ghassun
  • 499 Answers

SOURCE: proplem with ethernet controller

hi try to download all drivers and update ur drivers with this onehttp://driverscollection.com/?H=D946GZIS&By=INTEL

Posted on Jun 09, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a school lenovo 42y6492 I need to reset the bios settings, can anyone tell me how to


I would start digging here:
Mainboard 42Y6492


Good luck. Lenovo seems to have deserted this product.

Dec 04, 2012 | Intel D850MV Motherboard

1 Answer

Recently I have formatted my PC Lenovo Thinkcentre A51 (Type No. 8122KQG), and installed Window XP 2002 Professional SP 3. Since then I am not able to install any of the drivers. Sound, Audio, Video, PCI...


the xp proffesional cd doesint include the drivers the driver cd comes along with the motherboard after installing windows you have install the drivers which came with the motherboard insert the driver cd it autoruns and tick all the drivers you want to load it load automaticlly if the driver cd is not working you can downoad the drivers from the net

Jul 03, 2011 | Lenovo ThinkCentre® A51 PC Desktop

3 Answers

Lenovo WinXP - Ethernet port issue


Hi. Try to check the steps as give below.
  1. Check the ethernet port with other spare wire if you have to check if it is a wire problem or if it is itself your ethernet port.
  2. Try to connect your ethernet port directly to the router to make sure ethernet port is working and there is no connectivity issue with the switch.
  3. Try to check the System BIOS settings and see if it is not disabled from there.
  4. Lastly download any free Live OS of Linux and boot your computer using it. See if the ethernet card is working or not.
Steps from 1-3 is for checking physical connectivity of the ethernet port and the last step is for checking OS issue. If network card do not work with Live OS as well, you can directly come to conclusion that its ethernet card that is not working properly and you need to get is repaired.
Cheers!

Apr 14, 2010 | Lenovo Thinkpad T60 Notebook

2 Answers

Windows is not detecting usb mouse and mouse is not working


which OS you have..? xp/2000 , both OS not need USB driver but auto detecting.., i request you to try another usb socket.

Jun 28, 2009 | Lenovo IdeaPad S10-1211U Netbook

8 Answers

How to connect to 3g mobile broadband


Yes you can! After 10 days of trial and error I finaly cracked this problem on sunday. Since then I've had several lag free hours on COD4 and RFOM with smooth play and no dropped connections. Now I'm not a techie but I will explain the best I can. I use 3 mobile broadband. First open your Network Connections. You will see the 3 modem, ignore this for now. Further down you will see 2 ethernet connections, Local are connection, and 1394 connection. Right click one of these and Bridge the connection. Then open the properties of your 3 modem and under Advanced click on internet connection sharing. Install your ethernet cable from the back of your computer directly to the PS3. On your PS3 network settings search for the new connection. On testing it should work. Hey presto your online. I use win xp on my system and it usualy works fine. Sometimes you get a DNS error, keep retrying, if no luck, restart your pc, connect your 3 service and you should be good to go. Hope this helps, good luck

Dec 13, 2007 | Sony Playstation 3 (PS3) Console

Not finding what you are looking for?
Intel D850MV Motherboard Logo

695 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Intel Computers & Internet Experts

Tony

Level 3 Expert

2600 Answers

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

Are you an Intel Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...