Question about Siemens SpeedStream Modem (4100) (SS4100)

1 Answer

Modem Is it necessary to leave the modem on all the time? I have gone through a couple because the on/off switch stops working properly. I have been leaving it on is fine and turing it off is okay. I have a siemens speedstream 4100 and it seems kind of a waste to have this on all the time. If there is another type that is better or is made to turn on and off I would like to hear about it. Thank you

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 385 Answers

HI, It is absolutely not necessary to keep a dsl modem plugged in if you are not using your internet. It is good to plug out the power adapter when not using it to have a longer life. I have one at home and when I leave it on for a couple of days plugged in, I would have to unplug it for a few minutes and then plug it back in or I wouldn't be able to connect to internet.

Posted on Jun 08, 2007

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have just had the nbn connected, do I leave the modem switched on when not being used.


Hi, Yes leave the modem on all the time, one tip is to turn it off & back on again once a month this will stop any faults & keep the speed up on the internet. Please leave me feed back: Malcolm Campbell, Thanks.

Dec 18, 2017 | The Computers & Internet

1 Answer

Konica minolta buzhub c360 giving error c1183


Elevate drive malfunction
<When FS-527 is installed> • During downward movement, the tray 2 upper limit sensor (PS24) is turned OFF and the tray 2 lower limit sensor (PS21) is turned ON. • The elevate motor (M15) lock signal remains set to H for a set period of time while the elevate motor (M15) is turning. • The tray2 upper position switch (SW2) is turned ON even after the set period of time has elapsed while the elevate motor (M15) is energized. • The tray2 lower position switch (SW3) is turned ON even after the set period of time has elapsed while the elevate motor (M15) is energized. <When FS-529 is installed> • When the exit tray is moving up: When the tray up/down motor (M2) starts rotating with the output of the tray lower limit sensor (PS6) being ON, PS6 is not turned OFF even after the set period of time has elapsed. • The paper surface detect sensor/1 (PS2) or the paper surface detect sensor/2 (PS3) is not turned ON even after the set period of time has elapsed after the tray up/down motor (M2) starts rotating. • When the exit tray is moving down: The tray lower limit sensor (PS6) is not turned ON even after the set period of time has elapsed after the tray up/down motor (M2) starts rotating. Remedy When FS-527 is installed: 1 Check the connector between M15-FSCB PJ4 for proper connection and correct as necessary. 2 Check the connector between PS21-FSCB PJ21 for proper connection and correct as necessary. 3 Check the connector between PS24-FSCB PJ16 for proper connection and correct as necessary. 4 Check the connector between SW2-FSCB PJ3 for proper connection and correct as necessary. 5 Check the connector between SW3-FSCB PJ3 for proper connection and correct as necessary. 6 Check the connector of M15 for proper drive coupling, and correct as necessary. 7 PS21 I/O check, sensor check. 8 PS24 I/O check, sensor check. 9 SW2 I/O check, sensor check. 10 SW3 I/O check, sensor check. 11 M15 operation check. 12 Change M15. 13 Change FSCB.
When FS-529 is installed: 1 Check the connector between M2-FSCB CN12 for proper connection and correct as necessary. 2 Check the connector between PS6-FSCB CN5 for proper connection and correct as necessary. 3 Check the connector between PS2-FSCB CN4 for proper connection and correct as necessary. 4 Check the connector between PS3-FSCB CN4 for proper connection and correct as necessary. 5 Check the connector of M2 for proper drive coupling, and correct as necessary. 6 PS6 I/O check, sensor check. 7 PS2 I/O check, sensor check. 8 PS3 I/O check, sensor check. 9 M2 operation check. 10 Change M2. 11 Change FSCB.

Apr 12, 2016 | Konica Minolta Office Equipment & Supplies

1 Answer

I have linksys wag 120n modem,when i switched on the modem internet led shows red and port 1 led also shows red,after 1 minute gone red,then starts working modem,and several times gone my networt show


The best way is to just reset your modem once and then reconfigure to make it work properly. But please beware you need to backup your settings first because after resetting all of your setting will be gone.

Apr 15, 2013 | Linksys Wag120n

1 Answer

Wireless ASL2 + Router is configure and working properly. From Last night wireless LED is not glowing and wireless network is not working.I restarted/refresh the modem several times, however problem still...


Somebody has disabled the wireless function in your router. If your router was unsecured it most likely was disabled by someone other than you who was in range of your router (usually a couple of hundred feet) and has a bit of technical know-how.

On page 17 of this guide you will find directions on how to reenable wireless as well as how to secure it to prevent this from happening in the future: http://www.avbell.com/Manual/DSL_2640B/UserManualDSL_2640B.pdf

If you found this helpful, please leave positive feedback. Thanks!

Mar 06, 2011 | D-Link ADSL2/2+ Modem/Wireless Router...

1 Answer

MODEM NOT RECOGNIZING ROUTER


You need to check the router's admin page to make sure the DSL/Cable modem is being recognized properly. This can happen when unplugging the devices. Ck your routers user manual for login instructions. Should be default IP address of router typed into internet explorer browser then you need login/password (like admin/admin) then check the status to see if router/modem are talking to each other. Probably good idea to unplug both devices at the same time and then power back up. I can be more specific if necessary.

Hope that helps,
TankMurdock

Apr 24, 2009 | Trendware TEW-432BRP Wireless Router...

1 Answer

My Kenmore series 70 washer will wash and then the machine stop. If I move it to the rinse cycle it will start agitating again and then it will shut off again. It seems li9ke the spin cycle isn't working


Hello,
Welcome
Either of these three problems may be occurring.







Faulty Direct Drive Coupling (Whirlpool / Kenmore / Roper / Estate)
The Direct Drive (motor) Coupling may be broken. Many Whirlpool/Kenmore brands washing machines utilize a small, relatively inexpensive direct drive motor coupling. It's plastic and rubber and is mounted to the shaft of the motor on one side, and to the transmission on the other.

It can wear out over time or fail under overloading conditions. This protects your transmission from excessive loading.

Defective Lid Switch
Check lid switch for proper operation. Check the switch for continuity. If it is found to be open, replace the switch assembly.


All functions operate normally except the machine will not agitate.

The agitator is driven by a couple of different methods. The first is the agitator is splined and slips onto the matching splines of the agitator shaft from the transmission. The second is the use of a bell coupling which is splined to the agitator shaft as well and the agitator snaps onto the coupling. If the agitator does not agitate, first remove the agitator and watch the agitator shaft to see if it is working properly. This wil require a small load setting of water and the machine set to run. If the agitator shaft is working properly, it is either the splines on the agitator or the bell coupling that is defective. If the agitator shaft does not work properly, the problem is in the transmission.


Thank You Please remember to leave a rating.

Dec 12, 2008 | Kenmore 23822 Top Load Washer

1 Answer

N95 UI Gone Crazy


dear,
most probably it happens with stuck button. may be the casing is not properly fixed with the phone. check it first. sometimes, it happens, that a button seems to be ok but physically it is stucked. if problem persists, then try with removing the memory card and do a master reset, if necessary

Jul 26, 2008 | Nokia N95 Cellular Phone

1 Answer

I can't always get on line because my modem's lights are not always on. I've checked all my wires and everything is fine. It sounds like the modem to me.


Try switching off the modem at the wall socket, leave it for a couple of minutes and switch on again - it should re-boot and re-set itself. Did this help?

Apr 27, 2008 | Computers & Internet

1 Answer

Westell 6100 modem stops downloading


I've noticed that when I've got all 4 of my computers and server plugged in through a switch, the router will fail when I am torrenting. Unfortunately, this only happens when the traffic is too intense, thereby trying to rout back to the phone line. Try picking up the phone and calling someone next time it
fails, that usually fixes the problem.
This sounds very Hocus Pocus, and it might be due to poor wiring or something, but give it a shot!

Mar 31, 2008 | Westell Wirespeed LiteLine 6100...

1 Answer

Unpluging the router


When turning off your network always do this:
This should be in the exact order
1.turn off computer
2.turn off router
3.if necessary, turn off modem

To avoid having this problem again, you can just leave your modem and router on all the time, anyway this devices are designed that way(thats why they do not have a switch).

Proper way of turning on the network
1.turn on the modem, wait for 1 minute
2.turn on the router
3.turn on computer

Mar 10, 2008 | Computers & Internet

Not finding what you are looking for?
Siemens SpeedStream Modem (4100) (SS4100) Logo

Related Topics:

291 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Siemens Computers & Internet Experts

Prashant M
Prashant M

Level 3 Expert

2268 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18425 Answers

john smith

Level 2 Expert

398 Answers

Are you a Siemens Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...