Question about Canon Office Equipment & Supplies

Open Question

Mesin fax saya merek canon type JX201, bagaimana caranya untuk membuat auto print off menjadi auto print on.

Posted by on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 1 Answer

SOURCE: canon Fax JX-500 will not print any faxes

Just press the on/off button once this should do it.

Posted on Aug 04, 2008

  • 359 Answers

SOURCE: Change Canon Fax JX200 from Auto print off to on

There are several ways in which Auto Print Off can be engaged, creating the situation you are encountering. It is important to remember that this function serves a specific purpose - to allow for documents to go into memory as opposed to going straight to print. This is often intentional, to save ink and reduce the actual usage of the machine; which will preserve ink and lengthen the life of the equipment, thereby reducing overall cost. Additionally, there are reasons this function is engaged without being purposely set by the operator, most usually in order to prevent loss of received faxes during the existence of some type of error condition.

To choose to receive faxes into memory rather than printing, this is most often done by pressing the on/off button quickly. It could be that you are inadvertently activating "Auto Print Off", if the on/off button was held down too long while turning the machine on. In the normal circumstance, to activate, you touch the on/off button to activate the function, and when you choose to deactivate it, press the on/off button again. Note that this touch should be brief, and not long enough to actually turn the machine on or off.

Along the line of conditions that cause Auto Print Off to activate without operator choice, there are several error states that invoke Auto Print Off. Primarily, these relate to: ink low/out, paper low/out, paper jam, or FINE cartridge issues. As any of these conditions could result in loss of a received fax, the machine switches to memory receipt in order to prevent such loss.

I would suggest, first, to make sure that when you turn the machine on, you do not hold the button after it has begun to start up. Then, if Auto Print Off is displayed (as it carries forward from the last ttime the machine was on), check the settings. Press [Menu], scroll with the up/down arrows to <Data Registration>, press [Start/Copy] and you will see <User Settings>. Use the arrows to select <RX Settings>, press [Start/Copy] and you will see <ECM RX>. Scroll again to <Option Settings>, press [Start/Copy]. Then, you will see <Off> if "Automatic Print Off" is activated, meaning the machine will not print (such as when ink is low), but will store the faxes in memory. Use the arrows to select <On> if you want the machine to print regardless of what it perceives the ink level to be. (Select <On> by using the arrows, press [Start/Copy], and then press [Stop] in order to exit the Menu listing.)

Now, if these steps do not resolve your condition, there could be a couple other issues. The FINE cartridge (ink) must be the specified Canon cartridge, and can not be reused. If the cartridge has previously been used, the machine will not recognize the ink level properly (such as when ink is manually refilled). It could also need cleaning, which is handled through the Maintenance menu. It is also important to remember a particular quirk of this machine, in that when changing the cartridge, you must make sure that paper is in the paper tray first. If all else fails, unplug the machine from the power source, wait at least 5 minutes and then plug it back in.

If this information assists you in resolving the problem, please take a moment to rate the solution at a "FixYa" level. If you do not feel that you can rate at a "FixYa", please post back with more information regarding what has occurred subsequently and/or more details regarding the situation, and I will gladly help you until we have reached a definitive solution. Thank you for using and rating FixYa!

Posted on Aug 16, 2008

  • 24 Answers

SOURCE: display ''line in use''

This is a fairly easy repair IF you have electronics knowledge. There is a small relay on the input of the phone line within the fax machine. It is a common problem to have the relay "hang". If you can locate a suitable replacement relay, I am confident that this will cure the problem.

Posted on Apr 06, 2009

  • 385 Answers

SOURCE: My canon jx200 fax flashes

press the on/off button briefly and it will go from off to on!Good Luck!

Posted on Mar 31, 2010

Testimonial: "Thanks very much. Your prompt response was exceptional, and most of all you solved my problem."

  • 385 Answers

SOURCE: i have a canon fax jx-300. How do remove auto

Hey!Simply press the on/off button once and it will go from auto print off to auto print on!Good Luck!

Posted on May 05, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Kekurangan dan kelebihan harley davidsion


Kelebihan membeli Harley vs merek lain : mereka memegang nilai mereka dibandingkan dengan sepeda Asia . Jujur mereka tampak hebat dalam semacam retro cara , ditambah tidak ada yang lain terdengar seperti satu , meskipun mereka mencoba . Cons : Lebih uang di muka , ditambah Anda harus membayar pajak Harley . Pajak Harley : Anda harus membeli upgrade seperti knalpot yang lebih baik dan pembersih udara mengalir bebas untuk meningkatkan tenaga kuda Anda . Sejauh menjadi " biker " , dibutuhkan lebih kemudian hanya membeli sepeda apapun untuk menjadi biker , dibutuhkan keterlibatan , berkuda , dan banyak hal lainnya . Saya tidak biker , namun saya menikmati mengendarai sepeda saya dan saya terlibat dalam beberapa organisasi yang juga menikmati naik .

Nov 27, 2013 | Harley Davidson Motorcycles

2 Answers

Mesin saya canon np 6650 II, mesin tidak jalan, pada layar monitor tertulis E210 remettre copieur sous tension, bagaimana ?


Mesin saya canon np 6650 II, mesin tidak jalan, pada layar monitor tertulis E000 remettre copieur sous tension, bagaimana ?

Feb 07, 2013 | Canon NP 6650II Copier

3 Answers

Hp nokia 6600 terkunci dengan kode kunci telepon,bagaimana cara membuka kodenya


saya dikasih hp nokia 6600 tapi yg pny hp lp akn sandy pd lyar tlp untuk merestr bgmn caranya

Apr 29, 2012 | Nokia 6600 fold Cellular Phone

4 Answers

Akaun facebook saya kena block.macam mana nak aktifkan semula


Facebook Saya kena block padahal Saya membuat Facebook itu belum satu hari .. tolong Saya bagaimana untuk mendapatkannya kembali :'(

Feb 26, 2012 | Computers & Internet

6 Answers

Eror e00014 pada ir 5000, sudah dierror *28* tetapi tetap masih eror. motor pemanas tetap gak jalan gimana yaaaa? tolong dong solusinya...


bos tolong nih, kode error E00004-0010 pada mesin canon ir 6570, gimana solusinya. terimakasih sebelumnya

Mar 17, 2011 | Canon imageRUNNER 5000 Copier

1 Answer

Bagaimana caranya mensetting agar printer mengeprint dari halaman 1?


Klik di sini untak mengunjungi driver Resmi dan dukungan untuk Canon LBP-2900 Lasershot Pilih Sistem Operasi (Windows 7) dan klik 'submit' untuk men-download driver yang diperlukan

Good Luck! Jangan lupa untuk menghargai solusi jika saya bisa saja membantu apapun!
CreativeTECH

Dec 14, 2010 | Canon LASER SHOT LBP-2900 Printer

3 Answers

Mesin fax saya merk canon FAX JX-201,,masalahnya tidak bisa untuk email keluar dan masuk,dilayar terdapat tulisan !!CHECK!! 5100... bagaimana cara untuk memperbaiki tanpa harus pergi untuk service??


saya mau bertanya.
mesin fax diakntor saya tidak bisa menerima fax yang mau masuk, ketika ada fax masuk lampu penerima fax menyala tetapi data fax yang dikirim dari pengirim tidak mau tercetak.
bagaimana solusi nya? mohon bantuan jawaban nya, pak.
terimakasih banyak sebelumnya.

Dec 06, 2010 | Canon Office Equipment & Supplies

1 Answer

Saya tidak dapat memainkan CD melalui LG Cybelink pada komputer saya. Kenapa dan bagaimana caranya?


Hai
Link ini adalah sebuah patch untuk software.Try Cyberlink DVD player's men-download dan menginstal patch untuk versi Anda Power DVD. Tab di tengah adalah untuk memilih bahasa yang Anda ingin bekerja masuk
Saya harap Anda dapat memahami apa yang saya berusaha say.I hanya berbicara bahasa Inggris dan saya menggunakan program terjemahan untuk melakukan isyarat this.Post jika Anda memiliki pertanyaan dan aku akan mencoba dan membantu namun saya can.But mulai dengan patch yang pertama, Ok?
Jika ini membantu, akan Anda menilai posting saya silahkan?
Ungkit-ungkit

http://www.cyberlink.com/downloads/support/powerdvd/patches_en_US.html

Aug 21, 2010 | LG Computers & Internet

Not finding what you are looking for?
Office Equipment & Supplies Logo

Related Topics:

66 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Canon Office Equipment & Supplies Experts

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

old marine
old marine

Level 3 Expert

1924 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

Are you a Canon Office Equipment and Supply Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...