Question about Weslo Cadence G 5.9 Treadmill

1 Answer

Belt doesnt run

Turns on lets you set speed but belt doesnt run

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Weslo Master
  • 12,223 Answers

See the video how to lube the deck belt.


2) LUBE the rollers bearing too
3) Test the drive belt motor,
4) Test the input voltage motor, if there are the motor need repair see my personal TIPS for troubleshooting help
5) Test the output voltage board, for input voltage motor, if there are NOT the board is faulty.
see the block diagram
God bless you
belt doesnt run - 11_30_2012_6_21_56_pm.gif

Posted on Nov 30, 2012

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Power is on, motor doesnt run


1)Lube the deck belt with 100% silicones or wax follow the instr. manual
2) Lube the rollers bearing with wd-40
3) Test the drive belt motor,for worn and replace if necessary
4) Test the input voltage motor, if there are the motor need repair.
5) Test the output voltage board, for input voltage motor, if there are NOT the board is faulty..
God bless you

12_5_2012_9_18_12_pm.gif

Dec 05, 2012 | Proform 860 Competitor Treadmill

2 Answers

F85's "low speed" error


Dear Sir:
1) Lube the deck belt very well, as your instruction manual indicate for maintenance.
2) Try to Run software calibration after you fix it. For easy diagnose and troubleshooting.
3) The elevation motor can be faulty for lack of maintenance too, again Run the software calibration.

sincerely. God bless you

Apr 13, 2012 | Sole Fitness Sole F85 Treadmill

1 Answer

While using my Nordictrack a2550 this morning, the walking belt began to slip very badly. I checked the alignment and adjusted the tension of the belt as per the user's manual but the belt stills slip...


if it really is the walking belt that is slipping keep tightening the adjustment screws till the belt will not slip when you try to stop it ( set speed to about 3 and then with your foot try to stop belt from spinning - you should be able to make the motor and whole machine come to a stop ) make sure it is really walk belt spinning and it isnt the motor belt slipping. (if it is motor belt slipping when you try to do the stop the belt trick i just described you will see the walk belt and front roller stop but still hear the motor turning) once you get walk belt tight enough so it doesnt slip then you can worry about keeping the belt centered.

let me know if you need more help on this and let me know how the stop the belt test went

good luck!

Mar 25, 2011 | Nordic Track NordicTrack A2550 PRO...

1 Answer

My ProForm 750 only runs at low speed. Varying


If u r seeing the increasing variation takeing effect on the panel but the speed does not increase in real, then there is nothing wrong with the push button for sure.
what it could be is ,
1. Your motor is getting overheat quickly and does not accept the higher speed commands.
2. it could be a belt slip also (do u hear any extra noice / vibration when u increase speed)
3. next time, pls unplugg the unit for atleast 4 hrs and when u start after that increse the speed very next moment and see if it works. if it does increase this way then it is time take look first on the belt ans then check the motor.

Good luck.

Jul 25, 2010 | Proform iLog 750 Treadmill

1 Answer

1999 gti runs till it comes to temputer then shuts down ,will turn over ,but won't start ,let set for awhile will start right up?


Thray to repair starter motor because when car is hot computer gives engine litle fuel ant if starter motor doesnt work fast enough it cant start because of low fuel on low turning engine speed. When the themperature lowers down engine gets more fuel and it starts up...

Jul 24, 2010 | 1999 Volkswagen GTI

2 Answers

Even while on manual setting the speed automatically goes up and down, how can i fix this? For instance, I set the speed to 2 and it jumps up to 4.2 for a few seconds, goes down to 1.9, back up to 3.xx,...


1. You may have a belt and deck problem. Test by the following procedure: a) without the power on stand on the walking belt b) push the belt in the direction it normally turns c) if the belt is very difficult to turn (on most treadmill) this means that you have high belt/deck friction these parts will probably need replacement. On occasion, you may have already damaged the DC board if you have high belt/deck friction. If the belt walks freely, you have a different problem. 2. If it passes the belt/deck checks, you may have a DC board output problem. If the belt tests ok and you have a speed variation, try this test: a) Set the speed to 2.5 MPH. Let the treadmill run without anyone on the belt. Check to see if the speed is constant or if there is a variation. b) If there is no variation, step on the belt. If the speed slows down or speeds up, you may have an output problem on the DC board. This is the board that connects directly to the motor. 3. You may have a short in the motor. If you turn the machine on and have erratic speed, you could have a problem in the DC board or the motor or both. With a simple multi-meter, you can test on the continuity scale to see if you have a closed circuit between either DC motor lead and the common earth ground. You should always have an open circuit. 4. You may have a speed signal problem. Your controls on the upper panel send a signal to the lower electronics to help them set the appropriate speed. If there is a problem in the signal generator, the communication links, or in the feedback links, you will have erratic speed operation. a) Communications test- Look on the board for a flashing signal as you increase speed on the treadmill. Most boards have a signal feedback test light. If a LED flashes, your communication is ok. b) Feedback test- If your unit is equipped with an optical feedback (disk inside a sensor) you can swap the feedback unit with the incline (it is the same part on many Icon machines). If it tests ok, you don’t have a problem here. If it is a magnetic feedback unit, you can test continuity with a multi meter or replace with a new part to test. Many times passing a kitchen magnet in front of the signal will make a speed display on the console if the magnetic sensor is good.

Jul 19, 2010 | Proform Crosswalk 500 Treadmill

1 Answer

Belt won't move


does is just not move when you're standing on it, or not even move when you're not standing on it. It may be a simple belt adjustment or if the motor is running but there's no track movement you may be looking at a loose/broken drive belt. Take the cover off, start it up and look at the motor/drive pulley assembly. If the motor turns and the front roller doesn't, tension the drive motor by moving it back. If the front roller turns but the track doesnt, do a track adjustment as per your users manual.

May 26, 2010 | Proform CrossTrainer Treadmill

1 Answer

Ground speed slows under pull at high variable speed settings.


Take off the plate around the shift lever between your legs and take a look at the belts. Most likely they will be in poor condition. You can even leave the trans in neutral, start the engine and move the speed selector through the gears and observe the belts in action. They do the same in neutral as in gear when you let out the clutch with the engine running. You should be able to see what the problem is, It will either be one or both of the belts or possibly the needle bearings in the vari-speed pulley itself,

Jun 01, 2009 | Mtd Garden

1 Answer

28+ year old- Speed Queen Heavy Duty top loader


It sound like you drain hose is siphoning off the rinse water, It needs a standpipe make sure the drain hose is at about the height of the top of the washer, Make sure the drain hose isnt stuck in the drain it also needs an air cap. the drain hose should not lay on the floor to run to the drain

Please let me know if this doesnt solve your problems

Aug 31, 2008 | Speed Queen AWS52NW Top Load Washer

3 Answers

1996 ford ranger 2.3L 8 plugs single overheadcam


belt was broken set crank on tdc on compression stroke set timing mark on com set timing mark on oil pump gear? try to start it cranks but wont run check for spark and its gettin but still seems to be out of time starter doesnt crank smoothly replaced starter cranks better but still doesnt run
tried turning crank 1 turn and reinstall belt with same results have any ideas

Dec 02, 2007 | Timex (T307S) Clock Radio

Not finding what you are looking for?
Weslo Cadence G 5.9 Treadmill Logo

Related Topics:

185 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Weslo Exercise & Fitness Experts

Electro Med Services...
Electro Med Services...

Level 3 Expert

6694 Answers

Matt Olenzek
Matt Olenzek

Level 2 Expert

293 Answers

Shehu Pro
Shehu Pro

Level 3 Expert

1284 Answers

Are you a Weslo Exercise and Fitnes Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...