Question about Ulead Videostudio 8 for PC

2 Answers

EasyCAP Video Adapter with no video

I am having a problem with the EasyCap USB video capture modules that I have purchased. The problem is below and any help you can offer would be helpful

The Syntek STK1160 driver has installed OK and there are no errors in
the device manager.

I have installed the Ulead Video Studio program that came with the
EasyCap.

The problem is when I try to capture composite video from a video
camera I don't get anything displayed on the screen, it's as though
I don't have it connected to a video source. I get the same results
using the S-Video source as well.

I also have a Belkin dvice of the same type and that works OK on both
composite and S-Video using the Ulead Video Studio program that came with the EasyCap

Any Ideals

Posted by on

  • 4 more comments 
  • ibrw1 Jan 25, 2009

    Everything installed, driver is good. does not work at all. Is this thing ****, please tell me so I will stop trying and move on to something better.
    No video, no sound, as if nothing is connected. Please help.


  • swiftnick69 Feb 03, 2009

    I have the same problem, i purchased mine off ebay, it worked ok for the first couple of times, now it will not work at all even after re installing the software a number of times, i also tried a system restore but nothing seems to work, i now wish i had never wasted my money, it's a complete load of ****.

  • rljc14 Feb 14, 2009

    Same problem no picture, no sound, all drivers ay they are working and installed correctly. ?

  • Anonymous Mar 04, 2009

    I have the same exact problem. I'm using XP pro sp3. I've tried installing the driver several different ways, but nothing works.

  • Chris Werner
    Chris Werner May 20, 2009

    I have the same problem. No video, except mine is intermittent. Have had for three months. Used it last night for 2.5 hrs- worked fine. Next day, no video. Im thinking its the capture unit, but not for sure. Any fixes?

  • nninomax
    nninomax Oct 03, 2012

    I have problem with picture, moving and jumping picture and vertical black line moving from riht to left on screen. Please help

×

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 7 Answers

Ok, here is what is going on. The default video setting in control panel> scanners and cameras> syntek 1160 is pal-b it should be NTSC_M. Right click on the Syntek 1160 and click Video Decoder Property. Change it to NTSC_M from Pal. Do this with the unit plugged in or it wont be displayed in the Scanners/Cameras options box. Right away the signal line should rear 1 from 0 with video hooked up. Keeping that setting to stay is my issue right now. I was so excited to figure it out, I had to post. I was about ready to throw the unit away. Its a program driver error. Hope this helps!!!

Posted on May 20, 2009

  • Hifly78 Feb 23, 2011

    I had the same problem but mine was in NTSC_M. Audio worked but no video. Set correctly to capture off video vs the s video. I closed my capture program down the went to my computer and double clicked the Syntek stk 1160 icon and the device initialized and video came up. I closed that window then reopened the capture software and it works. It had worked months ago and stopped for no reason. Hope this helps

×

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

When i go to scanners and cameras i dont see syntec 1160?

Posted on Jun 19, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

3 Answers

I can not install easycap driver.


I also just received my Easy Cap today (for a 64-bit Vista PC) and a little hunting online revealed the following web page which has a link to some drivers for Vista 64-bit:

http://dekonass.no-ip.biz/?p=462

The link is just under the picture. Worked for me.

Good luck

Jul 16, 2009 | Ulead Videostudio 8 for PC

2 Answers

EasyCap Won't Work With Vista


I am using the same system... I have figured out how to get video but i cannot get audio... after i have recorded a video i am able to hear what audio i should have been able to while recording but only after i play it back. The way to get video is to open the capture tab then click capture video then click options then click video and audio capture property settings. you then need to change your video input source to composite and your tv system to NTSC or PAL if ur in like UK or something.

Apr 04, 2009 | Ulead VideoStudio 9

1 Answer

Easycap video adapter driver will not install on PC from the CD


Goto youtube.com. and search:How to get EasyCap Drivers or http://www.megaupload.com/?d=W64LW1DJ and type in the 3 LETTERS.Wait for the free download on the right side.After I installed the Syntek STK 1160 drivers I still could not capture.THIS STEPS SOLVED IT: 1.OPEN THE ULEAD VIDEO STUDEO PROGRAM 2.CONNECT THE EASYCAP USB DEVICE 3.ON TOP CLICK CAPTURE 4.IN THE MIDDLE CLICK CAPTURE VIDEO.5.UNDER THE WORDS:CAPTURE FOLDER, CLICK ON OPTIONS (THE LITTLE ROUND GEAR OBJECT) 6.CLICK VIDEO AND AUDIO CAPTURE PROPERTY SETTINGS 7. CLICK SOURCE 8. MAKE SHURE TV SYSTEM IS THE ONE IN YOUR COUNTRY 9.CLICK OK.10.A BLUE SCREEN APPEARED AND WHEN I PUSHED THE PLAY BUTTON ON THE DV CAMCORDER I COULD CAPTURE THE VIDEOIMAGE ON THE LEFT SIDE.
WHEN I INSTALLED THE ULEAD PROGRAM I DID SELECT THE TV SYSTEM IN MY COUNTRY(PAL) BUT WHEN I DID STEP. 7, I SAW IT WAS (NTSC).JUST FOLLOW THE STEPS.GOOD LUCK.I SOLVED MY PROBLEM IN 6 HOURS :p

Jan 28, 2009 | Ulead Videostudio 8 for PC

2 Answers

Have EasyCap video capture device and vista x86


I have windows vista and my drivers load fine. Plug in the unit and the drivers load. I have the 4 camera easycap and the VCR easycap. Install drivers first before plugging in the unit. Restart computer, plug in unit, check device manager if there is a stk1150 loaded under image. My problem is getting small files from the recordings. I converted 2 mins of my daughters dance solo and it turned out 1.7gb AVI file without sound. Changing the options to mpeg or WV files will crash the program becuase something doesn't match. I need to play with it more to understand it better.

Jan 20, 2009 | Ulead Videostudio 8 for PC

1 Answer

EasyCap usb adapter sending images only from vcr. No sound.


while i preview mode there is no sound only image. when you record then playback sound is there.

Sep 16, 2008 | Ulead Videostudio 8 for PC

2 Answers

Cannot get sound or colour to work


Sound:

I had exactly the same problem and solved it by updating the drivers for the USB sound/audio device.

My XP version is in Swedish so I´m not sure what it says in English, but it should say something like the following.

Go to the "Device manager" by right clicking on "This computer" and choosing "Properties", locate the "USB sound/audio device" under the "Sound, Video and Game"-category and right click and chose "Update drivers". Then chose "Search for drivers on the internet" and chose "Recommended installation".
My new drivers are called "USB EMP Audio Device". They work perfectly. Of course you have to chose these drivers under "Options/Input source".

I wasn´t able to update the actual EasyCap video adapter, but it doesn´t seem to matter if you´re having problems with the sound.

Video:

Click on "File", then "Preferences" then "Capture" flap, check the "Allow access to capture device´s settings" box, click "OK". Go the the "Capture" flap in the main window and chose "Capture video". Now you should see "Options", click and chose "Capture properties", then "Video capture filter", click "Properties" in the same window and the chose the correct "Videostandard", for example "NTSC" for USA and "PAL" for Europe. Try all of the alternatives until you get a picture.

Make sure you have chosen the right input source under "Options (see above/Input source". Chose Composite or S-video (you´re likely using composite). I can´t use an S-videocable, only a videocable, otherwise the picture turns black and white.

Now you should see something, if not, maybe something went wrong when you installed the drivers/software.

Hope this helps!

May 15, 2008 | Ulead Videostudio 8 for PC

19 Answers

EasyCap Video Capture


Hi
I had the same problem. No picture and no sound.
Here is what I did to solve it.

1. I Un-installed the software and restarted the computer.
2. Placed the installation CD (that came with the product) back in the CD drive.
3. Click on "Install Driver" (this only installs the USB 2 drivers so that the computer can see the device)

Make sure you do not attach the Easycap Device before you have installed the USB Driver (as above).

4. Once USB Driver has been installed then plug in the Easycap USB Device, windows should then detect the new device, to make sure:-
5. Right Click "My Computer" "Properties" "Hardware" "Device Manager" check "Imaging Device" (which is where my STK1150 Driver was installed) and make sure it has no yellow exclamation mark next to it.

6. Go back to CD and "install the Uplead Software", you then have to Restart the computer.

Once all installed you can then connect your external device VHS Player/Camcorder etc to the Easycap device, using the Red/Yellow/White leads.

I like many before me, tried and I tried to get the image to play on the software "Capture" screen but all to no avail, I was pulling my hair out, I wasted two days on it, I finally decided that this product was a total load of rubbish and I had wasted my money and it had to go.

Then a major break through, some smarty pants made the comment about INPUTS & OUTPUTS, my prayers along with many others could have been answered ??....

I had actually plugged the Red/Yellow/White leads into the INPUT terminals of the external VHS Player, when they should be plugged into the OUTPUT terminals of the external VHS Player/Camcorder.

On a Camcorder the RED/Yellow/White terminals are usually Output terminals but on a VHS Player they are usually always Input only !!....

I tried running my Camcorder through the software and Hey Presto that worked a treat.

So in order to get my VHS to play through the software I ended up having to buy a Scart OUT (very important "OUT") Red/Yellow/White adapter (see link for product image)

http://www.maplin.co.uk/Search.aspx?criteria=scart%20out&source=15&SD=Y

Once all connected I pressed play on the VHS Player and I have to say that nearly fell off my chair "IT WORKED - IT WORKED - IT WORKED"


Sep 30, 2007 | Ulead Videostudio 8 for PC

4 Answers

Problem in Capture


I don;t know if this is the solution to your problem but it might work, as it did for me.

When you start ULead Studio click on the capture tab, then click on the camera icon named "capture video", then in the middle of the page you will notice the "options" icon (looks like a cog) go to Input source and then at the top of the window you will see "input source" again, click the dropdown list and select "video composite". Try that and see what happens.

Aug 01, 2007 | Ulead Videostudio 8 for PC

Not finding what you are looking for?
Ulead Videostudio 8 for PC Logo

6,900 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ulead Graphics Publishing, Design & Multimedia Software Experts

Barbat Nae
Barbat Nae

Level 3 Expert

508 Answers

Cindy Wells

Level 3 Expert

4754 Answers

Daniel Florin
Daniel Florin

Level 2 Expert

203 Answers

Are you an Ulead Graphics Publishing, Design and Multimedia Software Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...