Question about Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier

1 Answer

Correct settings I would like to find the correct settings for MRD-M301 to match 15' type R sub, to get the best sound from it.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 883 Answers
Re: Correct settings

I am not familiar with your amp, but any amplifier performs best when the output stage effective resistance exactly matches the load resistance. So, read your 15" subs and find out number of ohms, then set the amp to that number. according to your amp's specs: if you have 2 ohm speakers, you can draw 350 watts from your amp. so purchase 2 ohm speakers

Posted on Jun 01, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer


Hello diana_soto55,

The MRD-M301 is a discontinued model but originally sold for around $250-300. A more powerful current model is the MRP-M500 that sells for around $200 and under at discounted online stores.

Hope this helps.

Oct 02, 2009 | Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier

1 Answer

How much

Jul 31, 2009 | Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier

2 Answers

Sounded great for only 10min?

check your fuse on the amp hopefully you didnt burn it did you brige 2 subs into 1 channel on your amp

Jun 09, 2009 | Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier

2 Answers

Setting for...


Apr 05, 2009 | Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier

2 Answers

Alpine MRD-M301

you could have a bad ground or the power wire could have a short i would start there

Jun 25, 2008 | Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier

2 Answers

Alpine MRD M301 just flashes

disconnect all inputs and outputs then restart it if problem persists you have a internal solder bridge youll need to have it repaired by authorized repair shop or buy a new amp at wholesale from this site:

Mar 11, 2008 | Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier

1 Answer


I would say any decent pair of 12" or 15" (single 4 ohm voice coil) subs that can handle at least 500W rms would work. The rest is going to be based on cost, type of box, type of music, etc.

Feb 20, 2008 | Alpine MRD-M1005 500W x 1 mono subwoofer...

1 Answer

V12 / xplod issues questions

sounds to me like you have a poor ground, which is causing the amp to overheat. make sure you have as large a gauge wire for the ground as you can and make sure it has a good connection to metal this should solve your problem.

Dec 19, 2007 | Alpine MRV-1507 Car Audio Amplifier

1 Answer

Powers up but no signal

Check your gain pots as well as audio pre outs on amp. sometimes pre outs will get loose and be unable to make a connection.

Jun 19, 2007 | Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier

3 Answers

Amp problem

Make sure the amplifier setting "disable" is off then turn off remote power and turn back on.

Jan 07, 2007 | Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Alpine MRD-M301 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

196 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6811 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1128 Answers

Are you an Alpine Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides