Question about Pioneer GM-X354 Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a pioneer gm-354 amp and the power indicater light on the front has changed from solid to flashing and no sound from the amp to the subwoofer it used to power any idea's

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Master
  • 444 Answers

If it is flashing it went into the protect mode.Check that a speaker wire hasn,t come off, Or that the ground cable conection is good end all other hook up wires to it.

Posted on Oct 27, 2012

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 119 Answers

SOURCE: Amp is on, Subwoofer works, but no sound.

here is a short test you can try, remove the rca audio cable from the amp & connect a diskman or toher audio o/p device that you can hook up with the same rca wires, turn on the amp & see if you have sound. you can also remove the speaker wires from the sub & using multi meter read the ohm's of the sub, most subs are 4 ohm. Hope this help locate your problem

Posted on Nov 04, 2006

SOURCE: Pioneer GM-7300M 800 Watt amp will not power on

chenge the fairroll,and reset your sistem go

Posted on Aug 24, 2007

  • 9 Answers

SOURCE: I have a pioneer GM-D7400M and the front blue light is flashing.

the list number

Posted on Mar 11, 2009

  • 53 Answers

SOURCE: Pioneer GM-D7400M power light keeps flashing?

ur rcas could b round the wrong way you might have a weak earth aswll

Posted on Jul 28, 2009

saailer
  • 1868 Answers

SOURCE: Pioneer GM-6200f amp no audio - flashing light

Hello! Yes, It certainly looks like the output power circuit has blown.

I wish I had better news.

Guru................saailer

Posted on Jan 13, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a pioneer GM-X524 amp connected to a TS-W253C subwoofer and it isn't working. It has 12v power to it and a solid ground, but the power light wont come on and the sub isnt working


there should be 3 power related cables connected to the amplifier:

1-From battery to amp via fuse (positive)
2-From chassis of car to amplifier (negative)
3-From head units (power continuous) (blue or blue/white cable) to the amplifiers remote connection.
this connection enables the amplifier to switch on when the head unit is switched on and off when the headunit is switched off.
I hope this helps and let me know if I can further assist you.
....andy....

Jan 06, 2014 | Pioneer Car Audio & Video

1 Answer

I have 2 pioneer 6x9 400w, pioneer GM 6500f 760w amp and a kenwood KFC W1012 sub, how d i get the best sound from these?


pioneer gm 6500 is a 4 ch amp rated at 60w-4 way to small of an amp to run your sub. UNDER-POWERING your sub is more likely to damage spkr than over-powering. my advice,get mono-block to run sub

Jan 04, 2013 | Pioneer 6X9 5WAY 400W SPKR Car Speaker

2 Answers

So my gm-5400t has a blue light flashing on and off constantly and my sub a dual voice coil pioneer 12inch cuts in and out with it. Any ideas would be appreciated its driving me crazy.


The most likely culprit is that your amp has a bad power connection. If the blue light (protection mode indicator) is blinking, it is probably because the ground is not connected properly. Make sure it is solidly connected to the vehicle chassis in a paint-free location. If it is, then check the live power wire. It should have a solid connection to the car battery. If that is also well connected, then the amp is probably overheating. You will then need to make sure it is in a well ventilated area and ensure that it is not getting too hot during operation. It is possible that it has been damaged by overheating already.

Mar 03, 2011 | Pioneer GM5400T 2-Channel Bridgeable...

1 Answer

I have a pioneer 760 2 channel amp bridged to a kicker comp vr woofer. Amp has 8 gauge power and ground 18 gauge speaker wire run to woofer wooofer has 4 inputs two - two + . mine is run amp + to woofer +...


Ok, without knowing if you have the 2 or 4 Ohm Dual Voice Coil (DVC) version of the subwoofer, I'm going to assume you have the dual 4 Ohm version. The reason why is because, assuming you have the Pioneer GM-5300T amp, that amp does not support an 8 Ohm load. If you wire it in parallel, that would give you a 2 Ohm load. Parallel will be solid red connected to red/white dot, then to amp +, and solid black to black/white dot to amp -. Without knowing more specifics on the amp, that should fix the problem. Let me know what you get.

Apr 30, 2010 | Kicker CompVR 05CVR84 Car Subwoofer

1 Answer

Pioneer GM-6200f amp no audio - flashing light


Hello! Yes, It certainly looks like the output power circuit has blown.

I wish I had better news.

Guru................saailer

Jan 12, 2010 | Pioneer GM-6200F Car Audio Amplifier

2 Answers

I have a pioneer gm-d8400m the amp isnt working


flashing light could mean a few different things. 1- constant power may not be there. check with a test light or multimeter. should read around 12 volts. it would be a good idea to check all the power and ground leads. make sure u have a good ground. 2- bad sub. im assuming sub since its a monoblock amp. you can meter the subs. make sure the total ohm load is no less than 2 ohms. any lower the amp will go into protect mode. 3- bad amp. power supply may be bad. the newer pioneer amps are full of protection circuits. ive been a professional installer for a shop about 8 years and we sell pioneer. hope it helps.

Dec 25, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

Pioneer GM-D7400M power light keeps flashing?


ur rcas could b round the wrong way you might have a weak earth aswll

Mar 24, 2009 | Pioneer GM-D7400M Car Audio Amplifier

1 Answer

Need help


u should connect at least six 12" subwoofers (preferably 1000W each) to that pioneer amp of yours. Crank it up and enjoy. Your amp shouldn't cut off now. If it does cut off, you should change the fuse on your amp to a higher ampere.

Oct 30, 2007 | Pioneer GM-7200M Car Audio Amplifier

1 Answer

No power to amp


Are you sure it has the full voltage going to both BATT and REM? sounds like the REM signal is weak.

Aug 23, 2007 | Pioneer GM-7200M Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp is on, Subwoofer works, but no sound.


here is a short test you can try, remove the rca audio cable from the amp & connect a diskman or toher audio o/p device that you can hook up with the same rca wires, turn on the amp & see if you have sound. you can also remove the speaker wires from the sub & using multi meter read the ohm's of the sub, most subs are 4 ohm. Hope this help locate your problem

Oct 24, 2006 | Pioneer GM-7200M Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Pioneer GM-X354 Car Audio Amplifier Logo

197 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Pioneer Car Audio & Video Experts

Michael Kovalik III
Michael Kovalik III

Level 2 Expert

117 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74245 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76164 Answers

Are you a Pioneer Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...