Question about Dynex DX-SC5.1 Sound Card

1 Answer

No Sound! Installed new Dynex 5.1 Sound card on computer with XP! Sound card is working, but not getting any sound at all! Audio codecs are unknown! If anyone can help I would greatly appreciate it!!!!!!!

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

  • Expert
  • 146 Answers

I am guessing you installed the software that came with it. Check in the Device Manager and make sure that the card says working properly with no yellow exclamation marks or question marks. Check the version of driver you are running and make sure you have the latest one from the manufaturers web site.
Did you go into the sounds and audio devices in the control panel and verifiy the card is there and select the default playback devices? You may also need to open the mixer and make sure that the sound is not muted and is turned up to an audible level. As for codecs, Windows Media Player should play WAV and mp3 files without any additional codecs. You can always download codecs from Microsoft's media player page.
If you need more help or more detailed assistance let me know.

Cheers

Posted on Jan 01, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I cannot get any sound out of my speakers and I have installed a Dynex 5.1 sound card.


You probably need to make sure the new sound card is properly installed. Check device manager and make sure the new sound card does not have a yellow exclamation mark next to it.

If the card and driver are propery installed, then you can either disable the onboard audio from BIOS (enter this when the computer first boots up by pressing either F2 or delete several times)

Or
go to control panel, sound, and check the sound card as the default. Do this for .WAV and .MIDI and whatever else you see.

And that should take care of it.

Brian

Jul 07, 2009 | Dynex DX-SC5.1 Sound Card

1 Answer

Attempt ot install Dynex 5.1 sound card


Rumor has it that this driver will work with your sound card under Vista, I have no way of testing it so please post back with the results.

Feb 24, 2009 | Dynex DX-SC5.1 Sound Card

2 Answers

Onboard sound card driver


hi did you try this ??

http://www.downloadsource.net/7653/SiS-7012-Audio-Chip-Driver-Windows-9x-NT4-2000-XP-32-bit-XP-64-bit-2003-64-bit/

Sep 15, 2008 | Intel Frontier Design Dakota 24-Bit PCI...

2 Answers

I have no sound in my PC


BrendanG21, I had the same problem this morning. My sound actually quit in the middle of listening to music. Simply restart your computer (it may take a couple tries). If it's saying you have no audio device installed, but everything looks normal when you go into device manager, it's probably the same problem and this should work.

Running Windows XP
Dell B130 laptop
Sound devices listed under my device manager:
Audio Codecs
Legacy Audio Drivers
Legacy Video Capture Devices
Media Control Devices
SigmaTel High Definition Audio CODEC
Video Codecs

Jun 23, 2008 | Intel Frontier Design Dakota 24-Bit PCI...

2 Answers

Dynex soundcard is installed however my pc still has no sound!


Hi Sammantha78,

I had a similar problem with my computer and I went and bought new sound card and installed it and I still had no sound. I then went and bought a new set of speakers and now i got sound. I suggest you test another set of speakers on your computer to see if it’s not your Altec Lansing speakers that is not working.

Sincerely,

Agent Xiong

Apr 15, 2008 | Dynex DX-SC5.1 Sound Card

3 Answers

No audio device installed on my laptop


I'm not sure whether this is the exact same problem, as I was having, but mine just randomly quit while I was listening to music this morning. I got messages saying "No audio device installed", but when I went to device manager, all my audio devices said they were working properly. If this is the case with you, simply restart your computer. It may take a couple restarts, but this should work. My sound was back even before it finished shutting down.

If it helps anyone trying to get to the root of this problem, I am running XP on a Dell B130 laptop, with the following devices listed in Device Manager:
Audio Codecs
Legacy Audio Drivers
Legacy Video Capture Devices
Media Control Devices
SigmaTel High Definition Audio CODEC
Video Codecs
Hope this helps!

Jan 22, 2008 | Creative Labs Sound Blaster Audigy LS...

Not finding what you are looking for?
Dynex DX-SC5.1 Sound Card Logo

Related Topics:

94 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Dynex Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Prashant M
Prashant M

Level 3 Expert

2260 Answers

micky dee

Level 3 Expert

2644 Answers

Are you a Dynex Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...