Question about Sony STR-DE898 Receiver

3 Answers

No sound When i switch on my amp everithings seem to be okay (comands), but there is no sound.

Posted by on

3 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 2,071 Answers

Just review your wiring connection maybe it will be interchange and setting assignment and try to check the speakers if it working use a multitester to check it's resistance of the speakers.

Hope it may help you;

Regards;
VOTIT

Posted on Jan 07, 2009

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

  • Expert
  • 227 Answers

Hello my friend, the first thing to check is the B+ AND B- in the power supply circuit and then check the outputs ransistors.this unit is famous for that kind of problem. one or two fuses might be blown.

good luck

caypianan@yahoo.com

Posted on Dec 31, 2008

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Expert
  • 76 Answers

Have you got the speakers on as in the AorB speakers button? It should be located on the front of the amp.

Posted on Dec 31, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No sound from Surround Back Right (SBR).


Bad wire, bad speaker or bad channel. Disconnect the wire from the amp. Using a 1.5v battery touch the wires to the battery briefly. You should get a pop from the speaker. If not get a different piece of wire and use it instead of the regular wire. If still no pop then the speaker is bad.

Aug 17, 2016 | Pioneer VSX921K 71 Channels Receiver

1 Answer

I have a Panasonic SA HT1500 Recordable DVD Home Theater System for which the sound has gone. It displays the following symptoms: 1) No sound from the amplifier but I can hear a faint pop when switching...


"No sound from the amplifier but I can hear a faint pop when switching on" That means that a component, probably an IC, had blown on the Amp final circuit.

The amp must be tested and inspected by a technician.

Oct 02, 2008 | Panasonic Audio Players & Recorders

1 Answer

Shut up stereo protect mode?


Protect mode is on because something in your speaker wiring is wrong, or you have a broken speaker, or it\'s too late and you already fried one or more of the amp\'s output transistors.



You gotta fix the problem. Not remove the safety guard and carry on with a busted machine.



Look for wires touching between the speaker terminals or on the backs of the speakers. If you done a half-ass job of wiring up then this is the most likely cause.



If you can\'t find bad/frayed wiring, then disconnect all the speakers out the back of the amp. Switch the amp on. Does it trip out? If no, that\'s good. Turn up the volume. Is it still okay? If yes, that\'s good. You haven\'t yet killed the output transistors. If it goes in to protect though, ut oh. It\'s Repair Shop Time.



If the amp is okay, then power off and add one speaker. Power on with the volume down. If it trips either at no volume or when you increase the sound, then you got a bad speaker and you just found it. Repeat the process, adding one speaker at a time. Make sure you put Vol to minimum and power off each time before adding the next speaker.

Sep 14, 2014 | Sherwood Rd-7405hdr 7.1-channel 70-watt...

1 Answer

No sound sudenly


do you have sound coming out of your tv at all ?you may have you receiver set to through which bye passes your amp and sound run through to your tv . you may also have changed your input mode on the receiver as well . What cables are you using from you amp to the tv hdmi cables coaxial cables

Jan 02, 2014 | Pioneer DEH-1320MP CD/MP3 Car Radio

1 Answer

Rear speakers on vsx1122 not playing, they tested okay


Manually change your surround settings for your satellite box input. Your box may not be putting out a signal that the receiver auto-detects as a surround sound signal, thus it just plays in stereo.

Dec 26, 2012 | Pioneer VSX-1122-K Receiver

1 Answer

The digital sound is off after 1 houre str de sony str de 485


It sounds like the receiver is either failing or going into a thermal protection mode.

There should be NO reason why the input source (digital versus analog) should make a difference unless you play the digital sources obscenely louder than the analog ones.

If you suspect heat, you should be able to feel it.

Can you verify that the digital sources ONLY do this?

Mar 01, 2010 | Sony STR-DE485 Receiver

1 Answer

Arcam avr 300 keeps switching off intermitently, and the red standby light flashes.


I wonder if anyone can help explain what the likely problem will be with my Arcam AV300 amp. Whilst watching TV for no particular reason an extremely loud (what i can only describe as feedback) sound comes out of my B & W speakers for approximately 3 seconds, then silence as the Arcam switches off, I’m then unable to switch it back on for a period of time, (this varies between 5minutes to a few hours) when it eventually switches back on everything seems to be working perfectly. This has happened quite a number of times although it’s intermittent & occurring every 1 - 6 weeks.

Sep 18, 2009 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Yamaha RX-V2700 no sound from any speaker outputs


Make sure that you have the correct input signal selected.
Also, check if the sound is not muted.
If you have a multi-room speaker switch, make sure it is set correctly to main speakers.

Apr 28, 2009 | Yamaha RX-V2700 Receiver

1 Answer

JVC RX-9010VBK receiver - premap section won't turn on normally


It sound like a bad connection. The first thing that I would do is tighten all the ground screws that hold the circiut boards and the heat sink to the chassis. If that doen't fix it, flex the circuit boards slighty to see if the relays chick on and off (disconnect the speakers first). It could be on the input board, on the relays themselves or just about anywhere.

Feb 01, 2009 | JVC RX-9010V Receiver

2 Answers

No audio


cpu mpd720208 send comand -mute- all the time pin 42 AMUT. if you cut this wire, after receiver is on, saund appiar. this is not right, but this work. if you cut this wire in off condition, receiver dont on. i dont find the rison of this, but i think some input voltage for CPU is on the edge. or on-delay cicuits dont work properly.

Sep 23, 2006 | Onkyo TX-DS575 Receiver

Not finding what you are looking for?
Sony STR-DE898 Receiver Logo

Related Topics:

107 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Audio Players & Recorders Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

kakima

Level 3 Expert

98816 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4678 Answers

Are you a Sony Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...