Question about Koiiler 8686-C Car Audio Amplifier

1 Answer

Power surge My amp was working befor this happend , but one day it just couldnt get any power (i was told later it was probably a week ground) so to test it i was going to cross the control wire to the power to make sure it still worked, but insted i touched the power to the ground!!! I herd a pop in the sub and that was the end! No burnt spots and no burnt or fried smell and the fuse never blew. Is my amp toast or not! Please help, i have no money for a new one and music is my peice of mind!

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 9 Answers

I am guessing the car still starts, this means the battery is fine. other than that you can try checking all of the connecting power cables, if nothing is burned out then i am afraid that it probably is the amp blown out

Posted on Dec 28, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a JVC ks-ax302 amplifier and the sound is surging(on/off) the sub still has sound. I noticed when the sound is surging the green light on the amp also surges. I checked the power inputs the both...


Check the RCA cables, this is generally a sign of the RCA cables grounding in the insulation. This would be if you are getting a sound like a heart beat from your subs.

This is a 160 watt amp though.

Could also be a weak ground. Make sure you use a solid ground like the seat belt bolt or brace behind the back seat. A solid ground is best if you remove any paint before bolting the ground down as well.

Also might be the amp is clipping. Try reducing your gains and double check to make sure you are using the proper wiring diagram. This is a 2 ohm stable amp, any lower ohm load will cause problems with the amp.

Jun 24, 2010 | JVC 4-CHANNEL POWER AMPLIFIER Car Audio...

1 Answer

Protection mode keeps coming on


That probably means that it's getting a surge of power. Do you have a fuse from your battery wire to your amp? Check also your ground wire. You may need to upgrade your ground wire.

Mar 03, 2010 | Volfenhag ZX-8400 Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xm gtx1852 amp new and worked for 1 day now is in protect mode even with nothing hooked up but the remote and power and ground.


meter the power side of the amp. sometimes the amp will go into protect if it doesnt have power. if power and remote and ground are good the amp is probably bad.

Dec 29, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

I don't have any power


Hello, could you be more specific like, what happend before you lost power to amp? Also do the basic tests like checking the main power wire and fuse from the battery to amp, check the ground going to amp and the remote wire. Now if all that checks out fine and the amp was working before or you were listening to it and problem occured then you might have a power supply problem in the amp. Do those checks first before anything else and let me know. It's important for me to know what happend prior to the loss of power.

Aug 23, 2009 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Power surge blowing fuses on amp when car is turned on.


the voltage regulator in the alternator or the capacitor is malfunctioning. get a multimeter on the battery when u start the car (before the capacitor) if it reads a large surge (something greater than 14 or 15 volts) then u may need a new amp, if not, then test it on the back end of capacitor to the chassie negative, see if u detect spike there.

Nov 26, 2008 | Car Amplifiers

2 Answers

Amp staying on but cutting out?


Hello Willb2396,

Actually you answered your own question in your paragraph. I draw your attention to your statement of:
"It will work for as long as I'm driving I will park my car, and when I turn it back on every thing will be working just fine and, then a couple minutes later, amp cuts out and won't hit for a couple hours or a couple days.... I have checked the sub multiple times and I don't see it being the sub or the amp"

You are correct it is neither the Sub nor the Amp. The problem is either your voltage regulator or your alternator. one and or the other is going bad.

Here is some advice check your ground wires, the buy a dual alternator kit, it contains the parts you will need to add an additional alternator to your car. This will provide the power you need.

I hope this helps,

Thank you,

Shuttle83

Nov 10, 2008 | Alpine MRP-M650 Car Audio Amplifier

1 Answer

481 doesn't work


did that to mine. Bat went dead and went to jump the car. What happends is when you attach the jumper cables, it surges the power to the amp. This gets worse with caps. I would say you blew the relay in the amp and needs to be replaced. It is worth fixin but youll have to send it off or take it to a repair shop to have the new relay put in

Oct 05, 2008 | Nitro BMW-481 Car Audio Amplifier

3 Answers

Power protector light on sony xplode 1000 watt amp


a green light is the power indicator, a red light is when the protector is in affect

May 30, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Power Surging Threw Subs!?


Possibly a ground loop with a poor ground connection at the head unit or the amp. Sometimes a small difference in the ground can set up something like this.

Could also be a problem with head unit.

Do you have capacitors for handling power surge needs? These could possibly be affecting this.

Mar 08, 2008 | Performance Teknique ICBM-774 Car Audio...

1 Answer

Channels Not Playing


i had afriend who is atechnician. his boss amplifier stopped working on one channel,so what he did is openened the amp,tested the mosfet transistors and it showed signs of failure.then he went shopping for same type of mosfet transistors and with no luck in buying the right type, he put the amp away for acouple of weeks. then one day he hooked it up and strangely it worked again. he told me that while it was hooked up itwent into protection mode and for some reason it worked later. so i would not open it because of static discharge i would disconnect the amp for maybe acouple of weeks then hook it back up.... its worth a try & good luck

Nov 10, 2006 | Boss C350 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Koiiler 8686-C Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

109 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Koiiler Car Amplifiers Experts

Robert marquette

Level 2 Expert

102 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

kakima

Level 3 Expert

96608 Answers

Are you a Koiiler Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...